נזק ללב עקב מצב נפשי קבוע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזק ללב עקב מצב נפשי קבוע?
    מורן
    18/06/2019

שלום, אני בת 24 ורציתי לשאול מספר שאלות-
    מאז שאני ילדה אני חיה בהתקפי חרדה (נהיה גרוע מגיל 12 עד היום) כל יציאה מהבית מלווה בעלייה אוטומטית של הלחץ דם ודופק מהיר.
    אני מדברת על מצב יומיומי, קבוע ובלתי נשלט, הרבה מעבר ליכולות שלי.
    השאלה שלי היא: האם יכול להיגרם לי נזק ללב לאחר כל השנים האלה?
    הסיבה לשאלה הזו היא מכיוון שבחודשים האחרונים, מידי פעם יש לי תחושה מוזרה ( כמה פעמים בשבוע, או לפעמים בכלל לא)
    של מן דקירה באיזור הלב (או בלי) ואני מרגישה שהיד השמאלית שלי מעט חלשה ומעט אי נוחות בכף היד השמאלית (מן רצון לעסות אותה כל הזמן) ויש לי מן הבעה לא רצונית של הגבה (כביכול של כעס) בצד השמאלי (כן טכנית נשמע כמו סמפטומים כמעט של שבץ) אבל זה ברמה יחסית נמוכה ועובר לאחר רבע שעה/ 20 דקות.

שאלה נוספת-
    מגיל צעיר מאוד גם כן וספציפית בקיץ, שאני קמה משינה יש לי דופק גבוה.. וזה עובר לאחר כמה דקות מדוע?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזק ללב עקב מצב נפשי קבוע?

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    03/07/2019

בגדול, סטרסט פיזי או נפשי בגילך הצעיר לא אמור לגרום ל״פגיעה בלב״. ועדיין כאבים בחזה או חולשת יד, זה לא משהו ש״מתעלמים״ ממנו! ממליץ לגשת לרופא המטפל לצורך בדיקות לעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו