פיענוח הולטר - האם המצב מסוכן ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח הולטר - האם המצב מסוכן ?
    נופר
    19/06/2019

שלום,
    אני בת 27 , בריאה ללא היסטורייה של מחלות לב בבית.
    לפני כחודש ככל הנראה קיבלתי התקף חרדה ראשון בחיי.
    הרגשתי את כל הגוף קופץ לי, כאבים ולחץ בחזה ולאחר מכן עקב הלחץ הדופק הגיע גם ל150.
    בצעתי בידקתי אקג, אקו ובדיקת מאמץ - הכל יצא תקין.
    אני לא סובלת מדופק מהיר אלא רק לאחרונה מאז שהתחילו התקפי החרדה אני מדי פעם נלחצת אבל מרגיעה את עצמי.
    בדיקת הולטר הראתה 54-149 מהירות ממוצעת 70 , צרור קצר של NSVT 5 פעימות במהירות 170 ארגומטריה תקינה 10 מטס 8 דקות.
    אציין שלא הרגשתי את זה בכלל ולא הרגשתי משהו כזה עד היום , רק מדי פעם הדופק קצת עולה כשאני נלחצת לכמה דק בודדות (לא 150) הרופא המליץ ישר כדורים - קרדילוק , הלכתי לחוות דעת נוספת שבה הרופא ציין שהכל בסדר ולפי שאר הבדיקות אני תקינה.

אשמח לשמוע חוות דעת נוספת
    והאם אני צריכה להיות בלחץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    22/06/2019

ראשית, לא להיות בלחץ... זה רק מעלה סיכוי להתקפי חרדה ודופק מואץ. על פניו, לאור הבדיקות התקינות שתיארת, את לא נמצאת בסיכון מוגבר לבעיות קשות כגון חלילה דום לה או התקף לב. במצבים כאלה, הסיבה העיקרית לטפל בתרופות היא אם את לא מרגישה טוב ודפיקות הלב מפריעות לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו