מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צנתור ואי ספיקת לבעירית24/01/2020
שלום
אבי בן 75 הגיע לחדר הלם עם קוצר נשימה ( ניידת מדא הגיעה לאחר כ 25 דק והגעה לביהח ארכה עוד כחצי שעה ) .ברקע אי ספיקת לב , פרפור עליות lbbb סכרת. הונשם והורדם עם הגיעו . מה שנרשם בסיכום הרפואי שהטרופונין עלה ל 1200 - התמונה מתאימה לאום לא חודר .בשל אי ספיקת כליות (קריאטנין 1.7) לא צונתר וכך עברו מס' ימים כאשר באשפוז טופל במדללים וכו..
בנוסף נרשם שעבר היפוך חשמלי וחזר לסינוס וקיבל טיפול בפרוקור. יומיים שלושה ניתן לו טיפול כהכנה לצנתור בשל אלרגיה ליוד (כנראה) אך מאחר והוחלט שלא לצנתר ניתן טיפול זה לשווא.
המוגלובין החל לרדת ועדיין נתנו לו מדללים. כמו כן נצפו ביומיים הראשונים המטומות מאוד גדולות אך לדברי הצוות זה שכיח ונספג. לאחר שרופא הבין כי ההמוגלובין ירד ל 8 עצרו את המדללים ונתנו מנת דם. מאז עבר שבוע שלם כאשר הוא טרם מצונתר. טרופונין ירד. קריאנטין ירד וההמוגלובין החל לעלות.
היו לו יציאות כהות וכיח חום מהאף ומהפה שפסקו לחלוטין.
כעת מנסים לאתר את מקור הדימום-ביצעו קולונסקופיה וגסטרוסקופיה שנמצאו תקינות
רוצים לבצע בדיקת קפסולה , היום הסבירו כי הם מתלבטים אם לעשות סיטי לפני או בד אחרת טרם הקפסולה
לציין כי לפני כשנה הגיע עם דימום והסתבר שקיבל פרדקסה ופלויקס יחד@ כאשר הופסק השימוש ההמוגלובין עלה והופסק הדימום.
שאלותיי
1. אם הטיפול בשטח היה "מותאם" להתקף לב ייתכן ולא היה מתדרדר כך.? הבנתי שניתן לו פוסיד ומסיכת cpap לא ברור אם ניתנה בזמן. אקו לפני כשנה היה מצב בינוני וכעת נרשם קשה.
2. האם ייתכן ועודף המדללים גרמו לדימום זה (יש לו מחלת סעיפים במעיים, בפעם שעברה התייחסו לכך כמקור לדמם ) כפי שהיה קודם ואין מה לחשוש כעת מביצוע הצנתור?
3. האם הזמן הלא מבוטל שממתין כביכול לצנתור עלול לגרום להחמרה בלב? בהנחה ויש חסימה....
אני אובדת עיצות. אשמח לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן07/02/2020מדובר במקרה מורכב עם שיקולים רבים לכאן ולכאן. לא יהיה רציני מצידי לתת עיצות כאשר אני לא הייתי שם להתרשם מהדברים ולקבל את ההחלטות בזמן אמת. אני יכול להגיד באופן כללי שאם היו עושים צנתור יש גם אפשרות שנוסף לצרותיו האחרות הוא היה היום על דיאליזה בגלל נזק כלייתי מחומר ניגוד. מדללים דם הם טיפול הכרחי (אם אין התוויית נגד מוחלטת) בחולים עם אוטם וכן משלבים במטופלים עם רקע של פרפור מדללי דם מסוגים שונים. לסיכום, בלי שטיפלתי בו, בדקתי אותו ואת החומר הרפואי, אני לא יכול לתת התיחסות רצינית לטיפול שקיבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)