טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
יהודית שלום, אבלציות אלו הן בדיוק תחום המומחיות שלי. הרפרוף (הטיפוסי) והפרפור הן הפרעות קצב ב שמקורם באיזורי לב שונים. הפרפור מגיע לרוב מפרוזדור שמאל והרפרוף הטיפוסי מפרוזדור ימין. האבלציה שעושים כדי לטפל בהן היא שונה. לטיפול ברפרוף עושים קו צריבה באיזור מסויים בפרוזדור ימין שנקרא האיסטמוס, ולטיפול בפרפור צריך לעשות צריבות כדי לבודד את הרקמה בפתח ורידי הריאה הנשפכים אל הפרוזדור השמאלי. בהחלט ניתן לטפל בשתי הפרעות הקצב באותה הפעולה. אחד הדברים שאני רואה לא פעם בארץ (מאז חזרתי מארה״ב שם התמחתי בתחום זה) זה שאם יש גם רפרוף וגם פרפור, מטפלים רק ברפרוף (צריבה קלה ופשוטה) ולא מטפלים באותה הפעולה גם בפרפור (צריבה קצת יותר מורכבת). אלא במקרים נדירים, אני ממליץ לטפל בשתי הבעיות באותה הפעולה. את מוזמנת לפנות אלי או למומחה אחר בעל שם ונסיון בתחום כדי לטפל בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר