פעימות מוקדמות במקרים רבים אחד אחרי השני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעימות מוקדמות במקרים רבים אחד אחרי השני
    איציק
    14/08/2020

בן 64, MVT י.ל.ד יתר שומני דם. מזה כמה שנים שאני סובל מפעימות מוקדמות, תקופות שקטות ותקופות פעילות, ב-2015 היה לי ריפרוף על רקע כנראה של אשלגן 3.2
    אני מקבל מאז טמבוקור 50 מ"ג אחת ליום ובגלל ברדיקרדיה, רק חצי כדור קרדילוג מ 1.25
    לפני חודשיים עברתי קולונוסקופיה, הרופא כבר עשה לי בדיקה זו לפני חמש שנים [בגלל הורה שהיה חולה בCAשל הקולון]
    הרופא אמר שנדרשו כמויות גדולות של חומר טשטוש [אולי זה פרפופול] והבדיקה הייתה מורכבת, ובפעם הבאה הוא יפנה אותי לבית חולים.
    לא יודע אם זה קשור, שבימים האחרונים אני מקבל ריבוי עצום של פעימות מוקדמות אחד אחרי השני שבאים בגלים ומזכירים לי את הימים לפני חמש שנים שאז הופיע הריפרוף,
    לא מרגיש טוב,
    לוקח לוריוון להרגעה ומאוד מודאג, האם יתכן והגל הנוכחי בא בעיקבות המינון הגבוה בבדיקה? מודאג מאוד וחרד.

ואגב, פרט נוסף, מאז שטמבוקור 50 המקורי נעלם מהשוק, אני משתמש בטמבוקור 100 מקורי שאותו אני חוצה לשניים, פעם זה יוצא יותר מדויק ופעם פחות מדויק, האם יש לה השפעה מצטברת על הלב? שיכולה להביא את הפעימות או חלילה פרפור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    14/08/2020

לא משנה מה קיבלת בבדיקה, עברו יותר מכמה ימים, בטוח שזה לא קשור במינון גבוה של תרופת הרדמה/טשטוש. לגבי הפעימות, ממליץ לבצע אקו לב, הולטר קצב לב ולהתייעץ איתי, כדי לקבל חוות דעת מסודרת עם המלצות להמשך בירור וטיפול לפי הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו