שינוי תרופה ממקורי לגנרי והשפעות על פעימות מוקדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תרופה ממקורי לגנרי והשפעות על פעימות מוקדמות
    אבירם
    16/08/2020

אני מעל גיל 60, יש לי MVP יתר ל.ד, יתר
    אובחנתי בעבר כסובל מ-OCD, אני גם דיכאוני לעיתים קרובות.
    עקב ריפרוף עליות 2.1 שעברתי בשנת 2015, קיבלתי טמבוקור 50 וקרדילוג 1.25.
    בגלל שאני ברדיקדי, עברה תקופה של התאמת המינונים עד שזה יתיצב על קרדילוג 0.6 ליום וטמבוקור 50 פעם ביום.
    כאשר הטמבוקור המקורי נעלם מהשוק, פחדתי לקחת את התחליף הגנרי בשם FLECAINIDE ACET.29/M TAB 50
    מחשש שזה עשוי להביא ריפרוף חוזר,
    מזה מספר חודשים שאני לוקח כדור טמבוקור 100 וחוצה אותו לשניים כדי לקבל 50,
    החציה לא תמיד מדויקת, כשאני חוצה את הכדור, ופעם יוצא לי לקחת חלק יותר גדול ופעם יותר קטן, ככה מספר חודשים.
    לאחרונה משום מה לא יודע למה, חזרו לי פעימות מוקדמות ממש לא נעימות, אולי אלה אקסטרא סיסטולות חדריות כי ההרגשה לא נעימה והם באים גם במספר פעימות לא סדירות אחד אחרי השני 2 אפילו.
    האם אפשרי שזה בגלל המינון שאינו תמיד 50 מדויק?
    לאחרונה עברתי כמה ימים עם מצבים מעצבנים הייתכן וזה היווה טריגר? כבר כשבוע שאני חווה יום יום בשעות מסוימות את הדופק הלא סדיר
    מיותר להגיד שאני חרד מאוד, ונכנס מזה להרגשה נפשית קשה.
    מה מומלץ לי לעשות?
    אני מניח שתמליץ על הולטר ועוד, והאמת אין לי כוח נפשי שוב לרוץ לבדיקות ורופאים, פשוט נפשית זה קשה לי.
    עברתי הרבה דברים קשים בחיים.
    תודה מראש.

נ.ב - שכחתי לציין בשאלה שאני סובל מפעימות מוקדמות לא כל הזמן, יש תקופות שזה בא ויש תקופות שקטות, כך כבר כ-13 שנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    26/09/2020

הקו הראשון לטיפול ברפרוף פרוזדורים כיום הוא ביצוע פעולת אבלציה (צריבה) של הפרעת הקצב, פעולה בטוחה מאוד ועם יעילות של כ-95% להיפטר אחת ולתמיד והפרעת הקצב, ללא צורך בכל טיפול תרופתי נגד הפרעות קצב לב לאחר הפעולה. ממליץ לך להתייעץ איתי או עם מומחה אחר בתחום כדי לעבור על הדברים בצורה מסודרת ולהמליץ על המשך טיפול. אין צורך להיכנס לחרדה, פשוט צריך לטפל בעניין כמו שצריך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו