שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לימור
    12/01/2009

שלום רב ומזל טוב על הפורום החשוב הזה. לאחרונה אני סובלת בעיקר באמצע הלילה מהפרעות קצב. הדופק סדיר, אקג תמיד תקין, אך במשך היום ובעיקר באמצע הלילה פתאום יש לי קפיצות בלב. דרלין 10 מ"ג גורם לי לרוגע, עייפות אך לא משתק את הקפיצות. הורדתי באישור רופא (קרדיולוג) לפעמיים ביום 5 מ"ג בכדי שלא ארגיש חולשה. לפני כ-3 חודשים הייתי מחוברת להולטר לב והתוצאה: פעימות מוקדמות עליות וחדריות - מה זה אומר? האם כדאי במקום להתחיל עם כדורים ולהיות משועבדת להם ואולי גם אזכה לתופעות לוואי אז כדאי לעשות צריבה/אקפאה אצל מומחה להפרעות קצב? ושאלה נוספת ברשותכם: האם הפרעות קצב באות כתוצאה של עייפות יתר בעבודה, או קיבלתי פתאום בגלל שהורי ז"ל גם היה להם הסטוריה לבבית? סליחה על כל השאלות ואודה על התייחסותכם לשאלותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    12/01/2009

שלום לימור,
    לא ציינת בת כמה את?
    פעימות חדריות ועלייתיות מוקדמות זה ממצא שכיח אצל אנשים בריאים. מה שחשוב זה תדירות הפעימות ואם זה מלווה בתלונות או שיש פגיעה בתפקוד הלב הכללי. כנראה שתלונותך הן תוצאה מפעימות מוקדמות אלה. ניתן לאמת זאת ע"י בדיקת רישום ההולטר בזמן שהיו לך תלונות? אם הוכחנו שיש קשר בין תלונותיך והממצאים בהולטר (פעימות מוקדמות) אז לדעתי יש מקום לטפול סופי בבעיה ע"י בדיקה אלקטרופזיולוגית וצריבה של המוקד שגורם לפעימות אלה.
    קיים קשר די ברור בין שכיחות פעימות אלה ומתח נפשי או גופני. כמו כן צריכה מוגברת של קפה או משקאות מעוררים אחרים מגבירה תדירות פעימות אלה.
    לשאלתך האחרונה, לא נתנת פרטים אודות מחלת הלב של הוריך ז"ל, אך כנראה שלא מדובר באותו דבר.
    ממליץ לך לקבל יעוץ מקרדיולוג ממוחה בהפרעות קצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו