שאלת הבהרה לגבי בדיקת אקג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלת הבהרה לגבי בדיקת אקג
    רוזי
    08/05/2009

לפני יומיים בזמן שעשיתי הליכה בקצב סביר, חשתי לפתע פעימות לב מוגברות באופן פתאומי אשר לוו בתחושת כאב חזקה באזור הסרעפת (באמצע החזה). על אף העובדה שהפסקתי את הפעילות ונחתי בישיבה, התופעה נמשכה כשעה, במהלכה היה לי צורך להתפנות. (מתן יציאה בשרותים).
    רק לאחר ההתפנות השניה בשרותים, חשתי הקלה והמצב חזר באחת לקדמותו.
    באותו יום אחה"צ ביצעתי בדיקת אק"ג שיצאה תקינה לחלוטין.
    אני מוטרדת מהשאלה האם בדיקת האק"ג היתה יוצאת זהה באם היתה מבוצעת בזמן התרחשות ה"אירוע" ? האם התוצאות שנרשמות בזמן הבדיקה יכולות לשקף את ההתנהלות בקצב הפעימות שהיתה בזמ האירוע? האם יש בכך אות אזהרה לאירוע חוזר? האם עליי להימנע מטיסות?
    אודה מאוד על התיחסותך לשאלות הנ"ל. תודה מראש - רוזי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת הבהרה לגבי בדיקת אקג

הוספת תגובה

• תגבוה לרוזי

ד''ר מחמוד סולימאן
    09/05/2009

נראה שמדובר בסוג של הפרעת קצב אשר מופיע באופן פתאומי ונעלם באופן פתאומי. פעולה כמו מתן יציאה עשויה להפסיק את הדופק המהיר להחזיר את הדופק לסדיר.
    היה מאוד חשוב לבצע בדיקת אק"ג בעת הארוע. זה מאוד עוזר באבחנה ובקביעת הטפול. אק"ג לאחר חלוף הארוע ברב המקרים יהיה תקין.

האם זהו ארוע ראשון? חשוב לציין- בד"כ זהו מצב שפיר אך מציק. עלול לחזור על עצמו. אין המלצה להמנע מטיסות. אני ממליץ להבדק ע"י קרדיולוגי- עדיף מומחה להפרעות קצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו