הפרעות בקצב הלב? (נמצאת בחו"ל)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות בקצב הלב? (נמצאת בחו"ל)
    sb
    09/06/2009

שלום רב!

אני בת 36, בד"כ בריאה, אחרי 3 לידות.
    בשנה האחרונה הרגשתי כמה פעמים הרגשה של פעימה נוספת (או חסרה) והרגשה של צורך להשתעל. אני חושבת שזו התופעה מאחר ואני מרגישה שזה קורה בחיבור בין הצלעות היכן שמרגישים לפעמים בעיות עם ושט וקיבה (היו לי בעבר).
    התדירות היא לא סיסטמטית. פעם בשבוע, פעם בשבועייםת שלוש פעמים בשבוע.
    יש לציין שכאשר הלכתי באופן מסודר לחדר כושר התופעה פחתה באופן משמעותי.
    היתה גם פעם אחת לםני יותר משנה שקמתי ממצב ישיבה והיה לי דופק מהיר עם סחרחורת קלה לכמה שניות. יש לציין שבעבר סבלתי מהתקפי חרדה עם הרגשה של דופק מהיר, חנק והרגשה שסוף העולם הגיע. התגברתי על התקופה הזו ללא תרופות ילדתי 3 ילדים והכל היה בסדר. הבעיה היא שאני מאוד היפוכנדרית ונכנסת ללחץ וחרדה רק מהמחשבה שיש לי משהו.
    לאחרונה גם חוויתי התקף חרדה אחד עם דופק מהיר והרגשת חנק והתעלפות. בעלי שמכיר את התקפי החרדה מהעבר אמר לי לנשום עמוק ולאחר כמה דקות הכל עבר. במהלך השנתיים האחרונות עברתי פעמיים בדיקות אקג שיצאו תקינות. יש לציין שאבי עבר התקף לב בגיל 50 ובגיל 56 ניתוח מעקפים.
    את כל התופעות הללו סיפרתי לרופא שהפנה אותי לבידוקת דם וא,ק,ג ואמר שהכל מצויין ושאני אחיה כנראה עוד שנים רבות. כמו כן הוא ארמ שהוא לא רואה סיבה למה לא להמשיך ללכת לחדר כושר אבל אני בחרתי שלא. כמו כן ליתר בטחון הוא הפנה אותי לבצע בדיקת הולטר. הבעיה היא שאני נמצאת בקנדה מדינה שבה הכל קורה לאט. קבעו לי את הביקה לסוף יולי (ניסיתי להקדים אבל אין סיכוי). ממש בתחילת אוגוסט אנו חוזרים לארץ ואני כנראה גם לא אספיק לדעת את התשובה לפני הטיסה.
    אתמול בלילה בשכיבה הרגשתי דופק מהיר מאוד מאוד. ניסיתי לשים את היד על אזור הלב אך לא ממש הצלחתי להרגיש מה קורה שם. יש לציין שלא נלחצתי וגם לא הייתי לחוצה לפני כן פשוט ישנתי.
    השאלה שלי היא. האם יתכן שהכל קורה לי פסיכולוגית? האם אני יכולה ליצור מצבים פיסיים רק ע"י מחשבה? האם יכול להיות שיש לי הפרעות קצב ובעצם ההולטר נקבע לי רחוק מידי? האם מסוכן לי לעלות על טיסה טראנס אטלנטית ללא תשובה לבדיקה? האם לעדכן את הרופא שלי על המקרה החד פעמי של הדופק המהיר? יש לציין שלאחרונה אני לחוצה מאחר וגיסי לקה בדום לב וקומה ומאז אני קשובה כל הזמן למה שמתחולל לי בגוף. כמו כן ברצוני לציין כי אני בחורה שמחה ואופטימית ולמרות כל התחושות אני ממשיכה את חיי כרגיל.אני מרגישה בריאה וחיונית אני רק רוצה לדעת שהכל בסדר כי ממש לא בא לי שהחיים היפים יגמרו לי פתאום בהפתעה בגיל 36.
    אני מצטערת על הכתיבה המרובה. פשוט לראות כאן רופא ולקבל יעוץ לוקח המון המון זמן.

אשמח לקבל תשובה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ל sb

פרופ` מיכאל אלדר
    10/06/2009

פעימה מוקדמת (או חסרה) היא תופעה שכיחה וחסרת משמעות. חרדתיים יכולים לסבול מהתקפים של דופק מהיר עקב החרדה. אולם, "מותר" להם גם לסבול מהפרעות קצב "אמיתיות". אני מניח שהרופא שלך צדק ,שאת בריאה ואינך סובלת מבעיה משמעותית. אף אם הקצב המהיר הוא הפרעת קצב ממשית, הסיכון בעטיה קרוב לודאי נמוך מאוד. איני חושב שיש בעיה לטוס ארצה, ואם התופעה תחזור תפני לרופא לבירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על על התייחסותך המהירה

sb
    10/06/2009

נרגעתי קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו