פרפרוי פרוזדורים וספורט- לפר' אלדר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרפרוי פרוזדורים וספורט- לפר' אלדר
    בקר
    16/07/2009

לפרופ' אלדר , שלום רב!

אני בן 51 . אני מנהל אורח חיים ספורטיבי ובריא. אין לי לחץ דם גבוה, לא היו בעיות לב מעולם. במשך כשנה אני לעיתים מתעורר בלילה כתוצאה מקצב דופק לב לא אחיד וקצב עצמו משתנה (גם פעימות חסרות במשך 2-3 שניות). בהתקף כזה קשה להירדם שוב. כמו כן, אני חש תדירות הפרשות שתן גבוהה (כל שעה בערך). ההתקף בדרך כלל עובר תוך 4-6 שעות. שמתי לב, שאם אני בזמן קצב לב לא אחיד עושה הליכה או אופני כושר התופעה הזאת עוברת מהר יותר. מד הדופק POLAR בזמן פעילות ספורט "משתגע" (עולה ל160 , יורד ל-120 , מפסיק לעבוד) עד שקצב הלב מתיייצב ברמה רגילה לעומס הפעילות הספורטיבית (בתוך 20-30 דקות: 120-130 ). פניתי לרופא משפחה ולקרדיאולוג. נבדקתי במאמץ (ארגומטריה) ונמצא תקין. (אותן תופעות הרגשתי במשך זמן ניכר שהתבררו כ AF על פי הולטר מאוחר יותר).רופא משפחה אמר שהתופעה הזאת עלולה לקרות בשל מצבי חרדה, עצבנות. בשל תדירות הפרעות קצב לב (כמעט רק בלילות כאשר אני ישן ומתעורר מזה) בלילות והרגשות לא נעימות בזמן הזה, פניתי לרופא משפחה וביקשתי בדיקת הולטר. הרופא רשם ל- 24 שעות. מאחר שלא חשתי את קצב הלב הלא אחיד ב- 24 שעות ראשונות ביקשתי מאחיות לאפשר המשך הבדיקה ל- 24 שעות נוספות ובייממה השנייה חשתי את הקצב הלב הלא אחיד ב-1-30 בלילה (שוב התעוררתי). בעת נשיאת מכשיר הולטר עסקתי בפעילות ספורט אינטנסיבית רגילה. (עושה ספורט אארובי כ- 5 פעמים מבשבוע)להלן סיכום קצר של תוצעות פענוח הולטר:

ביממה הראשונה:

-הקצב הבסיסי- סינוס.

- הפרעות קצב תדירות VPC : נצפו 2 VPC במשך הבדיקה.

-הפרעות קצב תדירות APC : נצפו 12 APC במשך הבדיקה.

- נצפו קטעי סינוס אריתמיה.

ביממה השניה:

- הקצב הבסיסי- סינוס.

-הפרעות קצב VPC : נצפו 8 VPC .

הפרעות קצב APC : נצפו 7 APC . נצפה קצב פרפור פרוזדורים מהשעה 1:01 בלילה עד 8-24 בבוקר עם תגובה חדרית עד 148 פעימות ועם מרווח RR 3.1 שניות.

1. האם אני יכול להמשיך לעסוק בספורט (מעולם הרגשתי טוב ובכושר)? אני מרגיש מצוין בעת פעילות כאשר (ההתקף -בדרך כלל רק במצב לילה).

2. האם יש הכרח ליטול תרופות לדילול דם וריטמוס?

3. האם פרפרו פרוזדורים יכול להיות תוצאה של לחץ, חרדות כאשר לב עצמו בריא לחלויטן. כיצד מוודאים שאין בעיות לב וAF היא רק תופעת עצבנות יתר וניתן להמשיך אורח חיים רגיל כולל ספורט?

מה המלצותיך הכלליות בנידון.

שמתי לב שאם אני נוטל תרופות הרגעה (לוריבן) בערב לפני השינה תופעות קצב לא אחיד או נעלמת או פחות חמורה (בהרגשה הסובייקטיבית שלי) או מופיעה לא כל לילה.

בתודה מראש, בקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לבקר

פרופ` מיכאל אלדר
    22/07/2009

אכן נראה שאתה סובל מפרפור פרוזדורים התקפי, יכול להיות על רקע פעילות יתר של מערכת עצבים אוטונומית (שאינה בשליטתנו) הפועלת יותר בלילה.
    מבחינת דילול הדם נראה שניתן להסתפק באספירין בלבד. אין הכרח לקחת תרופות כנגד הפרפור (כגון ריתמקס) אם כי תרופה יעילה עשויה להפחית או למנוע את ההתקפים. אם אתה משיג אפקט דומה עם לוריבן יתכן שזה מספיק.
    כדאי, בכל מקרה, להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו