מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות בקצב הלב + IVF + הריוןאיה23/08/2009
פרופסור מיכאל אלדר שלום ,
קצת רקע : בת 24 מגיל 16 עברתי 5 אבלציות עקב SVT ו WPW מאז מרגישה יחסית טוב עם טכיקרדיה בקצב מקסימלי של עד 150 דופק ממוצע בין 90 - 120
בהולטר האחרון שעברתי ניצפו בלילה מספר רב של ארועים של AV BLOCK SECOND DEGREE לרוב מסוג MOEBITZ 2 ולפעמים מסוג WENCKEBACH כמו כן נראה לפעמים TRANSIENT FIRST DEGREE AV BLOCK
נצפה קצב SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 51 לדקה בשעות הלילה אם כי במשך יממת המעקב היתה נטיה לקצב לב מהיר יחסית SINUS TACHYCARDIA מהירות מקסימלית 139 לדקה וקצב לב ממוצע ביום 88 לדקה .
אקו לב שבצעתי
חדר שמאל בגודל תקין , דפנותיו בעובי תקין , התכווצותו הגלובלית תקינה .
חדר ימין בגודל ותפקוד תקין , עליות בגודל תקין , האאורטה ברוחב תקין , שורש האאורטה ברוחב תקין .
מסתם מיטרלי תקין , אי ספיקה מיטרלית בדרגה מינימלית , מסתם טריקוספדלי בדרגה מינימלית .
לחץ ריאתי סיסטולי 19 ממ"כ + RPR , וריד נבוב תחתון (IVC) בקוטר תקין , לא נראה תפליט פריקרדיאלי .
מבחן מאמן יצא תקין
בנוסף אני צריכה לעבור טיפול IVF ראשון בהרדמה מלאה הרופא המטפל שלי אמר שאין לי שום בעיה לעבור את הטיפול עם הרדמה מלאה אבל זה היה לפני שקיבלתי את התוצאות של בדיקת ההולטר
רציתי לקבל את דעתך האם אני צריכה בכל זאת לחשוש מהרדמה מלאה ? האם יש צורך שקרדיולוג יהיה נוכח בזמן ההרדמה והטיפול ? ורציתי לדעת מה אתה אומר על בדיקת ההולטר והאקו שצירפתי?
ועוד דבר אחד רציתי לדעת איך הפרעות אלו יכולות להשפיע אליי בזמן הריון ?
אודה על תשובתך המהירה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיה
פרופ` מיכאל אלדר23/08/2009אני מבין שבסופו של דבר האבלציות הצליחון ואין לך WPW.
הייתי מציע להראות את רישומי ההולטר לקרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב ע"מ לקבוע במדויק את סוג ה AV Block בהולטר. יתר הבדיקות תקינות.
במידה ואין שם בעיה, איני רואה בעיה כלשהי בהרדמה ובטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אלדר במידה ואצרף
איה23/08/2009פרופסור אלדר שלום ,
קודם תודה על התשובה המהירה
רציתי לדעת אם אצרף לך את הקובץ של ההולטר עם התרשימים
האם תוכל לתת לי תשובה יותר מדויקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיה
פרופ` מיכאל אלדר27/08/2009איני נותן שרות זה באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)