כאבים בחזה ונימול בידיים וברגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בחזה ונימול בידיים וברגליים
    דניאל
    04/09/2009

שלום רב,

אני בן 20, לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים בחזה בצד ימין ובצד שמאל (לא במרכז), זרמים בידיים, טשטוש ראייה, סחרחורות ותחושה כללית לא טובה... יש לציין שרמת ה- CPK הייתה גבוהה מאוד והגיעה עד 888, יש לציין שביצעתי א.ק.ג שנאמר לי כי תקין ואקו לב שנמצא: "מפרצת של המחיצה הבין פרוזדורית"... יש לציין כי יש לי סינוס טכיקרדיה (דופק עד 125 פעימות לדקה) ללא סיבה ברורה, בנוסף יש לי IVC מורחב (התגלה בבדיקת CT בטן במקרה)!!!

האם יש צורך להיות במעקב אצל קרדיולוג? האם מפרצת זו יכולה לגרום לשבץ מוחי? האם יש טיפול כלשהו??? מה עליי לעשות וכיצד עליי להשלים את הבירור???

תודה רבה ואשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאלון

ד''ר מחמוד סולימאן
    04/09/2009

קרוב לוודאי שמקור הכאב בחזה אינו תוצאה של בעיה לבבית. לגבי המפרצת- זהו ממצא מקרי ולא נדיר. אין עדויות לכך שזה קשור לשכיחות יתר של שבץ מוחי. יש להשלים ברור לסינוס טכיקרדיה (בדיקות דם לתפקוד בלוטת התריס וספירת דם). אם אכן לא נמצאה הסיבה לכך, אזי מדובר במה שנקרא- inappropriate sinus tachycardia, מצב שבו יש סינוס טכיקרדיה ללא סיבה ברורה. המצב אינו מסוכן. במקרה הצורך מומלץ לקחת טפול תרופתי להאטת הדופק (תרופה מקבוצת חוסמי הביטא).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלון

פרופ` מיכאל אלדר
    06/09/2009

מפרצת של המחיצה ללא PFO (מעבר בין הפרוזדורים) אינה כרוכה בשיעור יתר של שבץ מוחי ואינה דורשת טיפול.
    לגבי התלונות והממצאים הנוספים הייתי מתחיל ברור אצל רופא המשפחה שבודאי יפנה לר=קרדיולוג אם ימצא לנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו