אפיזודות של סינוס טכיקרדיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפיזודות של סינוס טכיקרדיה
    יעל
    13/09/2009

שלום
    אני בת 43 סובלת מהפרעות קצב מאז גיל 30 בעיקר פעימות מוקדמות בודדות.
    בעבר היו כמה אפיזודות של סינוס טכיקרדיה ואף וי.טי קצר למשך 2 שניות(לפני 11 שנים)
    לאחרונה אני חווה התפרצות מחודשת של הפרעות קצב. עד עתה התעלמתי והמשכתי בחיים רגילים כולל השתתפות בתחרויות סבולת רבות וקשות.
    עושה כל שנה מעקב ואף ביצעתי השנה אקו לב במאמץ.
    כל הבדיקות תקינות גם בלוטת התריס, אדרנלים ובדיקות דם רגילות.
    בעקבות ההתפרצות המחודשת לקחתי הולטר למשך 24 שעות, בזמן ההולטר הרגשתי2 פעמים חולשה דמויית עלפון ,אך לא הגעתי לעילפון ,ומיד אחר כך דופק מהיר וחזק שנחלש לאחר כדקה ובהדרגה חזר לנורמה. פעם נוספת התעוררתי לפנות בוקר עם דופק מהיר אך לא חזק.
    בהולטר נמצא בכל אחת מהפעמים עליהן דיווחתי- סינוס טכיקרדיה.בנוסף פעימה אחת-pvc
    אתמול ( 3 שבועות לאחר ההולטר) שוב חוויתי שתי אפיזודות דומות .חולשה ודופק מהיר, ודופק מהיר אך חלש לפנות בוקר שהעיר אותי.
    איני שותה קפה או אלכוהול ואינני מעשנת, כמו כן עושה פעילות גופנית סדירה ונמצאת בכושר טובץ(16 דק פרוטוקול ברוס)
    אני מרגישה סומק וחום בזמן החולשה.
    מה לעשות? האם לקחת תרופות ולהוריד בהדרגה?(בעבר נטלתי למשך שבועיים והפסקתי בהדרגה)
    האם זה קשור לחרדה?או שיש עוד ברור שעלי לעשות?
    זה בעיקר מבהיל למרות שלא נמשך הרבה זמן.

אשמח לשמוע את עצתכם

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר מחמוד סולימאן
    14/09/2009

קודם צריך להבהיר שהמצב אינו מסוכן. לצערינו זה פוגע באופן משמעותי באיכות החיים. צריך לוודא באמת שמדובר בסינוס טכיקרדיה ולא בטכיקרדיה אחרת (טכיקרדיה של העליות). ניתן בהחלט לנסות טפול תרופתי ולקוות שהמצב ירגע בהמשך כמו שקרה לך בעבר. זה בהחלט יכול להיות קשור למצבי חרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו