הפרעת קצב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קצב
    שי
    16/10/2009

שלום
    אני בן 35 משקל תקין
    אני סובל מהפרעת קצב בבדיקת אולטר ראשונה קצב סינוס לסרוגין פירפור פרוסדורים עם קטעים קצרים של PAT טווח 54-140 לדקה APBIS כמות בינונית ו UPBIS בודדים כולל פיגמוניה
    אקו לב תקין ללא הפרעות מסתמיות משמעותיותכמו חן עשיתי בדיקת ארגומטריה ונמצא תקין ללא איסכמיה ללא הרחבת QRS
    לחץ תקין
    אני מטופל בטיפול תרופתי אספירין 100 מ"ל בבוקר פעם ביום+טמבוקור 100 מ"ל פעמים ביום בוקר + ערב+סקטרל 100 מ"ל בוקר + ערב
    רציתי לדעתה אם יש סיכון בפעילות ספורטיבית?
    האםישנה עוד דרך לטיפול בבעיה זו ?
    האם התופעה של הפרעותה קצב אמורה להיות שכיחה עקב הטיפול התרופתי ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב

הוספת תגובה

• לשי

פרופ` מיכאל אלדר
    17/10/2009

לא ברור אם ההולטר הראשון נעשה תוך טיפול בטמבוקור. אם הטמבוקור ניתן אחרי הבדיקה רצוי לחזור עליה כדי לבדוק תוצאת הטיפול. אם הבדיקה תוך הטיפול בטמבוקור יש לשקול הגדלת מינון התרופה או החלפה ךתרופה אנטי אריתמית אחרת. אם אין סימפטומים ואין הרבה AF ניתן כגם לשקות טיפול להודת קצב בלבד (כגון בחוסמי ביתא).
    נראה לי שאין סיכון בפעילות ספורטיבית.
    כאמור ניתן לטפל ע"י תרופות נוספות ואם לא תהיינה יעילות ויהיה סבל משמעותי ניתן לטפל באצצעות צריבה (אבלציה). לרוב התרופות אמורות להפחית או לבטל כליל את הפרעות הקצב אך לעתים הן עלולות לגרום או להחמיר אותן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגבי הבדיקת אולטר הראשונה

שי
    17/10/2009

קודם כל תודה על התשובה
    שעשיתי אתה בדיקת האולטר הראשונה כבר טופלטי בחצי כדור נורמיטן ליום ( לא הסתדרתי עם הכדור הוא היה מעייף אותי )
    את בדיקת האולטר השנייה עשיתי לפני שבועיים וגם היא היתה תחתטיפול תרופתי התשובה של הבדיקה היא קצב סינוס טווח 53-98 לקה ו APB בודד
    הרןפא משפחה שלי אמר לי שזה בגדר הנורמלי
    אני סובל מגלי חום והזעות בעיקר בלילה בזמן השינה האם התופעה הזו קשורה למצבי?
    לפעמים מההרגשה של האי נוחות אני קופץ בלילה למרפאה כמו (ביקור חולים) על מנת שיבדקו אותי יש לי פחד מסויים מהתקף לב האם החשש שלי מוצדק או שזה פשוט פסיכולוגי ?
    כי הרופא שמטפל אומר שהתופעות לא נעימותאבל לא מתיים מזה
    האם הכדורים שאני לוקח הם טובים או שצריך לשקול טיפול תרופתי אחר?
    האם אפשרל הגיע אלייך ליעוץ על מנתלקבל חוות דעת נוספת על מצבי ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי

פרופ` מיכאל אלדר
    17/10/2009

נראה לי שהרופא שלך צודק ואין מקום לדאגה.
    אם אתה עדיין רוצה יעוץ אצלי ניתן לקבלו במרפאת הפרעות קצב בתה"ש ( תור בטל. 5302607) או במרפאה הפרטית שלי(פרטים למטה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו