פעימות מוקדמות- החמרה במצב .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעימות מוקדמות- החמרה במצב .
    אלון
    17/10/2009

ד"ר נכבדים.

אני בן 45 , לא מעשן , לא שותה , משקל תקין , לח"ד תקין. בדיקות דם במסגרת הנורמה (למעט המוגלובין 12.8 ) . סובל מזה כ15 שנה מפעימות מוקדמות חדריות ועל חדריות .

תרופות שנוטל : קרטיה 100מ"ג , ליפיטור 10 מ"ג , קלונקס 1 מ"ג.

תוספים: ברזל , בי12 מגנזיום (150 מ"ג ליום)

בדיקות שנעשו : הולטר מוניטור - האחרון הראה כ 100 פעימות ממקור חדרי .
    אקו לב - תקין.
    ארגומטריה - תקין ( למעט פעימות בודדות בהתאוששות).
    סטרס אקו ( יש לציין לפני 4 שנים ) - תקין.

לאחרונה - מ"ס חודשים - עלתה תכיפות הפעימות המוקדמות ! , כמעט כל יום וכל היום .

זה קורה גם כשאני צועד , אחרי האוכל , אחרי שמתכופף , ובכלל פוגע באיכות חיי וגורם לי לחרדה
    ומצוקה אישית.
    הקדריולוג שלי טוען שזה לאמסכן חיים ולא יכול להתפתח להפרעה חמורה .

הוא מציע טיפול סימפטומטי בבטא בלוקר במידה ואני לא יכול לסבול , אבל מעדיף שלא אקח.

שאלותי אליכם:
    1. האם ישנן בדיקות נוספות ש"פספסתי" ועליי לעשות?
    2. מדוע חלה החמרה במצב ? ( שאלה קשה אני יודע )
    3. האם יש חדש ברפואהשיכול לעזור לי באופן בטוח לצאת ממצב מתיש זה?
    4.עד כמה מסוכן השימוש בבטא בלוקר כגון : נורמיטן , דרלין ובכלל?
    5. האם לגיל יש השפעה על ההחמרה?
    6. האם לתוסף מגנזיום יש אפקט חיובי ממה שידוע למדע?
    7. מה הפרוגנוזה?

סליחה על אורך הפוסט אבל אני באמת מיואש ומבוהל.

תודה על תשובותיכם , ותודה על התרומה לקהילה,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מרגישה כמוך...לצערי...

מוניקה
    17/10/2016

אני מבינה אותך ב100% כי גם אני במצבך..😔לא בכלל אפילו מפחיד !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתור אחד שסובל מזה.. יש לי כמה עצות בשבילך

אחד שמבין
    17/10/2016

גם אני בחור בריא..עשיתי כל בדיקה אפשרית והכל תקין.. לרופאים אין מושג למה מופיעות פעימות מוקדמות. אבל מה שבטוח הן לא מסוכנות. הסכנה היחידה מפעימות מוקדמות היא אצל אנשים שסובלים בין 10-20 אלף פעימות מסך כל הפעימות ביום. במצב כרוני של שנים שריר הלב יכול להיחלש. או פעימות מוקדמות אצל אנשים שיש להם לב חולה או מבנה לא תקין של הלב. כמובן שאצלי ואצלך הכל תקין אז אין ממה לפחד. נכון ההרגשה עצמה מפחידה נורא. ואז אתה נכנס לחרדה והחרדה גורמת לריבוי הפעימות המוקדמות וזה מוכח! עצה שלי, אל תיקח קלונקס אתה תתמכר אליו, ההרגשה מפחידה אין ספק אבל תפנים שלא יקרה לך כלום.. פשוט תשכח מזה ותראה שלאט לאט הן יתחילו להיעלם. ממליץ לך לקחת מגנזיום ציטראט או גליצנאט (אני לקחתי תקופה ציטראט שעזר לי) ולא לקחת מגנזיום אוקסיד (זמינות ביולוגית נמוכה). תפחית במשקאות מוגזים ובקפאין אבל בעיקר תפחית את החרדה שהיא טריגר לפעימות מוקדמות ואז שוב חרדה ואז שוב פעימות.. כדור שלג. עם כמה שזה קשה, פשוט תנסה להתעלם. ואל תחשוב לקחת חוסמי בטא. במצב שלך החסרונות יעלו על היתרונות. רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלון

פרופ` מיכאל אלדר
    17/10/2009

הרופא שלך צודק - פעימות מוקדמות אינו מסוכנות והטוב ביותר להתעלם מהן.
    אם ן גורמות לסבל יש להוסיף פרטים. האם מדובר בפעימות חדריות או פרוזדוריות? בודדות או בקבוצות?
    בהתאם למקורן ניתן לנסות טיפול תרופתי (כגון חוסמי ביתא שאינם מסוכנים ועשויים לעזור, או תרופות נוספות). במקרים מסוימים ניתן לשקול צריבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי צריבה

אלון
    17/10/2009

ד"ר שלום,

ראשית תודה על התגובה המהירה .

הפעימות הן חדריות כפי שציינתי , ו"בודדות" . לא ניצפו ביגמני או טריגמני .

האם שוקלים צריבה במצב כמו שלי ?

ומבין התרופות , איזה הכי מומלצת להפחתת הסמפטומים ?

ושוב , מה באשר לתוספי מזון ( כמו מגנזיום).

מדוע עד כה אין טיפול חד משמעי לבעיה הזו שמציקה להרבה אנשים למיטב הבנתי.
    האם יש התקדמות מחקרית בנושא?

שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלון

פרופ` מיכאל אלדר
    17/10/2009

אין מידע בדוק לגבי מגנזיום ואין התוויה טיפולית מקובלת.
    מבחינת תרופות, כאמור, מתחילים עם חוסמי ביתא (כגון נורמיטן, דרלין או קרדילוג).
    שוקלים צריבה כאשר יש סבל משמעותי או פגיעה בתפקוד הלב משנית להפרעת הקצב. יש לראות מומחה בתחום להערכה והמלצה.
    כמו בבמצבים רבים- יש לבחור את הטיפול המתאים ממגוון אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות בהחלט אשתמש בהמלצותיך .

אלון
    17/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב

חיים
    25/10/2009

שלום לך
    גם אני סובל מהפרעות קצב פרוזדוריות.כמעט כחצי שנה.הפרעות אלו כמעט מידי יום ולוקח פרולור
    מידי יום 10 מ"ג.משתדל לנהל אורח חיים נורמלי.אשמח לשתף איתך מידע ודרך טיפול בבעיה זו.
    בברכה חיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלון

פרופ` מיכאל אלדר
    25/10/2009

צודק הקרדיולוג שלך שאין סיבה לבהלה.
    אין צורך בבדיקות נוספות.
    המצב אינו חמור ואינו יכול להחמיר. הפרוגנוזה מצוינת. מגנזיום ככל הנראה אינו עוזר לך. אין סיכון משמעותי בנטילת חוסמי ביתא בבריאים.
    במקרים מסוימים ניתן לצרוב בצנתור ולרפא הבעיה. מוצדק אם מאוד מפריע לחיים. מחייב לראות תרשימי אק"ג (12 חבורים) עם הפעימות המוקדמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות

שוקי
    29/11/2009

שלום לך
    ככל שתקח יותר תרופות כך מאבד גופך יותר מגנזיום ואשלגן זה כמו גדור שלג שגדל עם הזמן, הצעתי לך: שכח מהרופאים! אתה ורק אתה אחראי לבריאותך לכן כך תוסף מגנזיום של 250 מ,ג פעמיים ביום ופעמיים ביום 100 מ"ג אשלגן ותופתע מהשיפור שיכול במצבך ובאם תרצא אשמח להסביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו