הפרעת קצב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קצב?
    יעקב
    02/11/2009

שלום רב!
    בן 35 לפני כ10 חודשים בוצעה אבלציה "עיוורת" עקב התקפים קצרים של דופק מהיר שנמשכו כ 25-40 שניות , במהלך ההליך נגרם PAF שדרש היפוך חשמלי. כיום ההתקפים קצרים יותר 2-4 שניות ומפסיקים מייד אם אני משתעל. 1. הרופא שביצע את האבלציה כתב בדוח שאינו שולל הופעה נוספת של PAF בעתיד, מדוע? אם מעולם לא סבלתי זה לפני האבלציה?
    2. בתקופה האחרונה יש לי מן לחץ כזה בבסיס הגרון כאילו גוש כזה, האם זה יכול להיות קשור?
    3. מה מרגישים שיש את ה PAF הזה? יחסית נדיר שהדופק שלי עולה על 120 . במצבי מנוחה הוא 58-67 ובלחץ בין 83-100 ,
    4. ואחרונה - קורה לי הרבה שאני מרגיש את הדופק חזק מאוד גם אם לא מהיר בכלל אבל חזק

סליחה על כמות השאלות אךהרבה זמן הן מציקות לי וזאת הפלטפורמה הטובה והידידותית ביותר למענה.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב?

הוספת תגובה

• תשובה ליעקב

ד''ר מחמוד סולימאן
    03/11/2009

1- זה לא נדיר שיש PAF בזמן אבלציה. ברב המקרים זה לא חוזר בחיי היומיום. אין לך מה לדאוג
    2- לא נראה שזה קשור (אתה כבר 10 חודשים אחרי הפעולה)
    3- ב- PAF יש דופק מהיר ולא סדיר. אם זה ממושך אתה תרגיש את זה
    4- הרגשת דופק חזק היא אופיינית בעיקר לפעימות מוקדמות (ממצא נורמלי באנשים בריאים ולעיתים עלול לוהופיע לאחר אבלציה). המצב שפיר ואינו מדאיג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - הפרעות קצב?

יעקב
    03/11/2009

תודה רבה על התשובה המהירה !

בהמשך לשאלה השנייה- ההרגשה של גוש בגרון ולחץ בבסיס הגרון (לא חזק כל כך) האם יכול שזה קשור ללב? או שיכול להיות גם תופעה של מקור בטן מעיים, קיבה תסמונת מעי רגיז?
    לפעמים זה קורה לי אבל הדופק שלי בזמן שזה קורה נראה סדיר אפילו אם מהיר מעט מעל הממוצע שלי (בד"כ הדופק שלי עולה קצת אחרי אוכל משום מה)

תודה רבה על התגובה ועל הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו