טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני סטודנטית לפיזיותרפיה בת"א ויש לי מבחן במחלות פנימיות ויש לי מספר שאלות, אני אשמח אם תוכלו לענות לי!!
מה ההבדל בין atrial premature beat לבין supra ventriculartachicardia? בשניהם המקור לאי סדירות קצב הלב הוא בעליהה אז מה בעצם ההבדל?
שאלה שנייה- מתי מחליטים לשים קוצב לב (עם 2 אלקטרודות) ומתי דהפיברילטור? אני הבנתי שדה פיברילטור הוא עושה את הפעולה של קוצב ובנוסף מטפל בפרפור חדרים, וקוצב לא. זה נכון?
תודה רבה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
atrila premature beats - פעימות מוקדמות מהעליות ואילו supraventricular tachycardia זה מצב שבו מהירות הדופק היא מעל 100 פעימות לדקה והמקור הוא בעליות או הקשרית ה- AV. אכן כן, דפיברלטור משמש כקוצב בנוסף לעובדה שהוא מטפל בפרפור חדרים או טכיקרדיה של החדרים ע"י מתן שוק חשמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר