מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה בסדר לחכות עד לראשון לקדיולוג?רבקה02/02/2010
שלום, ביום שישי האחרון הגעתי למיון עם דופק כ-144 כשבבית היה גבוה יותר, טופלתי ב- דרלין 40 מ"ג
וביום שני בלילה הגעתי למיון עם דופק של 128 וטופלתי בדרלין-10 מ"ג + כדור הרגעה(לא יודעת איזה)
אני בת 27 (עוד מעט 28) בריאה חוץ מרקע של בלוטת התריס-מטופלת באלטרוקסין 50 מק"ג ליום כאשר משישי אני לא לוקחת,
במיון הראשון עברתי CTA רחב תקין ובמיון השני האק"ג היה סינוס טכיקרדיה של 105-110 עם סינוס ארתמיה.
לפני עליית הדופק-הייתי במחשב, ללא פעילות מאומצת/ללא עודף קפאין, לא אלכוהול וכד',
לא כלל הזעות, לא חום, לא כאבים או תלונות אחרות, הייתי מפוקסת לחלוטין.
אני מחכה לתוצאות בדיקות דם של תפקודי תריס ולאקו לב שיהיה רק ביום ראשון.
בביקור אצל אנדורימינולוג ביום שלפני הגעה למיון שני-אמר לי שזה לא בגלל בלוטת התריס.
לאחר כל זה שאלתי: רופאת משפחה נתנה לי היום דרלין 10 מ"ג לצריכה של חצי כדור בבוקר והחצי בערב, האם מומלץ לקחת כדור זה ללא בדיקה של קרדיולוג קודם לכן?
(אני חרדתית ולחוצה-אני סטודנטית עסוקה) ואמרה לי ליטול הכדור בגלל שאני לחוצה כדי להקדים תרופה למכה-אני מאוד סקפטית וחוששת.
הדופק עלה שוב בצהריים-נסעתי למר"מ-שם קבל אותי רופא שהמלץ לי על כדור שלם בוקר וערב, אמר שזה לא מבלוטת התריס ושזה קורה ועובר לבד. המליץ על הולטר ללא אקו לב, לעומת רופאת משפחה שהמליצה על אקו לב ללא הולטר
ובהמשך לרקע המתואר-ולשאלות הרופאים במיון-ממה יכול לנבוע דופק מהיר במצב מנוחה לחולוטין?
אני לחוצה כי שמעתי במיון את הרופאים בהתדיינות שחייבים למצוא סיבה לסינוס טכיקרדיה, עשו פרצופים על זה שאין בדיקות של בלוטת התריס, שזה לא פתרון לקחת דרלין -הרופאה הבכירה אמרה לרופא המתמחה שהיא לא מבינה על מה הדרלין-קיבלתי 10 מ"ג. ((למרות שיש לי בבית פרולול אמרו לי שזה אותו דבר,))ואז אמרו שזה יכול לגרום לכל מיני תופעות-מונחים מלחיצים שאני לא זוכרת
תודה , רבקה
והאם זה בסדר לחכות עד לראשון לקדיולוג? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד
רבקה02/02/2010תת פעילות התריס
לקחתי אלטרוקסין כ-3 חודשים-קצת פחות מ-100 ימים,
הפסקתי לבערך שבועיים כי לא היה תור אצל אנדוקימינולוג, הרופאת משפחה אמרה לי להמשיך ליטול אותו
וכשהגעתי לאנדוקרימינולוג כמו שצויין מעלה-אמר לי להפסיק-כמובן שהפסקתי משישי האחרון,
כאשר לקחתי אלטרוקסין בפעם השנייה כחודש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרבקה
ד''ר מחמוד סולימאן07/02/2010לא נראה שיש סיבה לדאגה אך חשוב שתבדקי ע"י קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, בעניין הפרולול
רבקה09/02/2010הומלץ ע"י הרופאים שהייתי אצלם להמשיך את נטילת הכדור עד לתוצאות בדיקות האקו, מבחן מאמץ והולטר,
לבינתיים tsh תקין, וכל בדיקות הדם סבירות,
האם יש צורך בכדור-החשש שלי שמא הגוף מתמכר לו, או שיכולים להיווצר נזקים ע"י לקיחת כדור שלא לצורך
בהנחה שכל בדיקות הקרדיולוג יצאו תקינות
וכבר קרה מצב של דפיקות לב חזקות מאוד, לאו דווקא סינוס טכיקרדיה, במצב מנוחה כשאני תחת השפע הכדור-לכן אני שואלת
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רבקה09/02/2010האם אפשר לחזור לפעילות כרגיל
אני נמנעת כרגע מפעילות ספורטיבית-אני נוהגת לעשות כ-3-4 פעמים הליכה בקצב די בינוני ואפילו ריצה של כמה דקות לסירוגין
ובכלל-פעילות שגורמת לעלייה בדופק באופן כללי,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרבקה
ד''ר מחמוד סולימאן10/02/2010על פניו לא נראה שיש סיבה למה לא לחזור לפעילות גופנית. בכל זאת אולי רצוי שתחכי עד בדיקת הקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)