הכנות לאבלציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנות לאבלציה
    יפה הסל
    26/02/2010

פרופ' אלדר הנכבד,

אני בת 59. לפני שנה - פרפור פרוזדורים שאובחן בבדיקות שגרה. יתר ל"ד - מטופלת בטריטייס. (עד לאותה עת הדופק נע סביב 40 לדקה). מאחר ולא ניתן היה לקבוע את "גיל" הפרפור, טופלתי בקומדין ולאחר 3 שבועות עברתי היפוך חשמלי שנתמך בפרוקור למשך כ-4 חודשים והופסק מאחר והולטר במשך חודש לא הדגים פרפור.
    לא מעשנת מזה שנה.
    לפני כ-3 שבועות חשתי בדופק לא סדיר (בבדיקה - 45-90). במיון בתה"ש - קולות לב לא סדירים
    (Atrial Fibrillation - age unknown) שוחררתי עם המלצה לטיפול בקומדין לצורך הכנה להיפוך!
    הקרדיולוג בקופת החולים המליץ על אבלציה ובהתיעצות עם פרופי גליקסון הוחלט על היפוך לצורך שמירה על קצב סינוס ע"מ להגביר את סיכויי ההצלחה. ולכן טיפול בקומדין והפניה לתה"ש.
    נקבע לי תור ל-6.5.2010 כאשר במועד זה למעשה לא תתבצע שום פעולה אופרטיבית לקראת הבאות... ובינתיים תקופת הקומדין מתארכת...
    האם לפני צריבה יש צורך בבדיקה אלקטרופיזיולוגית? מה עם אקו ושטי? ואיזה בדיקות חיוניות לפני תהליך כזה. אינני רואה טעם לחכות למעלה מחודשיים לפגישה עם מרפאת הפרעות קצב בתה"ש ורק לאחר מכן להתחיל בבדיקות כגון מבחן מאמץ ו/או אקו לב ו/או מיפוי לב, הולטר ועוד כהנה וכהנה. התחושה שלי רעה אני מרגישה כמי שנזרקה מרופא אחד למשנהו. קשה לי לישון בלילה כי במצב שכיבה אני שומעת ומרגישה את הלמות הלב חשה את ההפסקות ובקיצור לחוצה.

נא התיחסותך בהקדם
    בתודה מראש
    יפה הסל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנות לאבלציה

הוספת תגובה

• ליפה הסל

פרופ` מיכאל אלדר
    26/02/2010

איננו מבצעים אבלציה מבלי לדבר עם המטופל(ת), לבדוק, לראות אק"ג, ובעיקר להסביר את מהות הפעולה וסבוכיה האפשריים. לצורך זה הוזמנת למרפאה וזמן ההמתנה של כחדשיים -שלושה הוא התור המקובל במרפאתנו (במקרים שאינם דחופים, כמו המקרה שלך).
    זמן ההמתנה לצריבה (לאחר הביקור במרפאה) הוא בסביבות חדשיים. את תתבקשי לעשות אקו לב רגיל (אם תהיי בסינוס ובטיפול בקומדין לאחר ההיפוך, לא ייעשה אקו תוך ושטי). כמו כן תתבקשי לעבור CT לב בתל השומר להדמיה של הפרוזדור השמאלי. אין צורך בבדיקה אלקטרופיזיולוגית לפני הצריבה.
    אני מבין את התחושה הלא נעימה, אך יש להבין שמדובר בתור סביר ביותר ברפואה ציבורית בהשוואה לכל מערכת בריאות ציבורית בעולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו