מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קצב שמובילות להתקףאילן02/03/2010
לרופאי הפורום שלום!
אני מקווה שתחזיקו עד הסוף כי זה קצת ארוך.
אני בן 30, בריא ועוסק בספורט, לא מעשן, לא משתמש בסמים וצורך אלכוהול עד פעמיים בשבוע.
לאחרונה התחלתי להרגיש פעימות לא סדירות. אלו הופיעו בדר"כ בסוף הנשיפה, בשלבים שונים של היום. שמתי לב לכך שבדרך כלל הרגשתי אותן אחרי אוכל, בזמן נסיעה באוטו או אחרי מאמץ קצר (ריצה קלה למשל). הופתעתי לגלות שפעילות אירובית כמו ריצה ארוכה דווקא שיפרה את המצב, והיה לי "שקט" מהפעימות הללו למשך יומיים שאחרי הפעילות.
אמי סובלת מדופק לא סדיר ומטופלת בנורמיטן. לפני שנים רבות אבחנו אצלה צניחת מסתם.
רופא משפחה שלח אותי להולטר, ותוצאותיו:
משך הבדיקה: 19 שעות ו-26 דקות
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 49 ל-105 לדקה (ממוצע 67)
הודגמו קטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 37 לדקה בשעות הלילה.
הפרעות קצב על חדריות: APB'S מעטים-בין 1 ל-39 לשעה.
חלקם עם ABERRANT CONDUCTION .
ביצעתי גם בדיקות כלליות שיצאו תקינות (בקובץ המצורף).
הבנתי שpalpitations הן דבר שכיח, ולא מסוכן, שאיתו אני יכול להסתדר. אך ישנן פעמים בהן מתלווה לכך מעין התקף מאד מלחיץ ולא נעים. אני מתחיל להרגיש פעימות לא סדירות שגורמות לשיעול. מתלווה לכך תחושה חזקה של קוצר נשימה. אני מרגיש חולשה בכל הגוף וכאילו על סף התעלפות. ואז אני מתחיל להרגיש תחושת הירדמות (נימול) בכתף שמאל, יד שמאל ובחלק השמאלי של הצוואר. הדופק נעשה מהיר (כ-110 פעימות לדקה). הדבר נמשך כחצי שעה.
התקף כזה קרה לי אתמול בבוקר לאחר ארוחת בוקר דשנה ובזמן נסיעה ברכב. נאלצנו לעצור בצד, והליכה קצרה שיפרה את המצב. לאחר מכן במשך כל היום הרגשתי חולשה בכל הגוף, בעיקר בידיים. גם ביום למחרת (היום), במהלך היום ועד הערב הרגשתי חולשה כללית.
לפני קצת יותר מחודש היה לי התקף דומה שנורא הבהיל אותי והלכתי למיון. כמובן שעבר זמן עד שחיברו אותי לאקג, ולכן לא מצאו כלום פרט ל-palpitations. עשו לי שם גם בדיקות דם כימיות שיצאו תקינות.
יש לציין שבלילות שקדמו לשני ההתקפים הללו שתיתי אלכוהול אך לא בצורה מוגזמת.
רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת דופק במאמץ וכן לבדיקת אקו-לב שאעשה בעוד שבוע, למרות שלדעתו הכל בסדר איתי. אני רוצה מאד להאמין לו אבל ההתקפים הללו ממש מלחיצים. האם ההתקפים הללו הם תופעה מוכרת? ממה הם יכולים לנבוע? האם ללכת לקרדיולוג?
תודה רבה
אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן
פרופ` מיכאל אלדר02/03/2010פעימות לא סדירות הן תופעה שכיחה ולרוב חסרת משמעות. רצוי מאוד לרשום אק"ג מלא בזמן התחושה ו/או הולטר קצב (בנוסף על הבדיקוות שנרשמו לך) ע"מ לאבחן במדויק את מהות הפעימות. רצוי לפנות עם התוצאות לקרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)