התקף מוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף מוזר
    אילן
    02/03/2010

לרופאים שלום

הבנתי שpalpitations הם דבר שכיח, ולא מסוכן, שאיתו אני יכול להסתדר. אך ישנן פעמים בהן מתלווה לכך מעין התקף מאד מלחיץ ולא נעים. אני מתחיל להרגיש פעימות לא סדירות שגורמות לשיעול. מתלווה לכך תחושה חזקה של קוצר נשימה. אני מרגיש חולשה בכל הגוף וכאילו על סף התעלפות. ואז אני מתחיל להרגיש תחושת הירדמות (נימול) בכתף שמאל, יד שמאל ובחלק השמאלי של הצוואר. הדופק נעשה מהיר (כ-110 פעימות לדקה). הדבר נמשך כחצי שעה.
    התקף כזה קרה לי אתמול בבוקר לאחר ארוחת בוקר דשנה ובזמן נסיעה ברכב. נאלצנו לעצור בצד, והליכה קצרה שיפרה את המצב. לאחר מכן במשך כל היום הרגשתי חולשה בכל הגוף, בעיקר בידיים. גם ביום למחרת (היום), במהלך היום ועד הערב הרגשתי חולשה כללית.

לפני קצת יותר מחודש היה לי התקף דומה שנורא הבהיל אותי והלכתי למיון. כמובן שעבר זמן עד שחיברו אותי לאקג, ולכן לא מצאו כלום פרט ל-palpitations. עשו לי שם גם בדיקות דם כימיות שיצאו תקינות.

יש לציין שבלילות שקדמו לשני ההתקפים הללו שתיתי אלכוהול אך לא בצורה מוגזמת.

רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת דופק במאמץ וכן לבדיקת אקו-לב שאעשה בעוד שבוע, למרות שלדעתו הכל בסדר איתי. אני רוצה מאד להאמין לו אבל ההתקפים הללו ממש מלחיצים. האם ההתקפים הללו הם תופעה מוכרת? ממה הם יכולים לנבוע? האם ללכת לקרדיולוג?

תודה רבה
    אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף מוזר

הוספת תגובה

• אילן

פרופ` מיכאל אלדר
    02/03/2010

לשאלה זו כבר נשלחה תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו