מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי המשך פרויקט גמרקרן14/03/2010
שלום רב,
אני סטודנטית שנה ד, באוניברסיטת בן גוריון שבנגב. אני עושה פרויקט עם המנחה האקדמאי דוקטור עופר לוי ועם רופא מקבוצת המחקר של אלון פרידמן בסורקה בשם דוקטור יונתן כהן. אני פונה אלייך במטרה לקבל תשובה אובייקטיבית לגבי המשך הפרויקט.
הפרויקט הוא בנושא ניתוח רגשות אצל חולי PTSD באמצעות קוד במטלב ועיבוד מקבילי. כרגע נאספו נתוני EEG ונתוני ECG על החולים. כרגע ישנה השערה מחקר לגבי הפעילות המוחית אצל חולי PTSD לגבי הפעלת רגש אצלהם באמצעות נתונים שהתקבלו על סמך הEEG.
חולי הPTSD מטופלים ומקבלים תרופות.
מבחן HRV ראשוני לא הראה ממצאים מיוחדים לגבי הECG, ולכן לא נוסחה השערת מחקר בנידון.
האם לדעתך יש טעם לחקור את נושא הECG, והHRV לעומק ולנתח יותר טוב את שונות קצב הלב. לטעם דןקטור קובי שחם (קרדיולוג) שפניתי אליו בנידון בהתכתבות בפורום באינטרנט הוא ייעץ לי שלא והפנה אותי להתיעץ עם מומחה קצב לב.
להלן התכתבות מהפורום עם דר' קובי שחם/ המערך הקרדיולוגי/ המרכז הרפואי תל-אביב
שאלה 1 : תרופות לPTSD משפיעות על קצב הלב של חולים אלו?
כלומר יכולים לעשות אותו נורמלי ו/או נמוך?
תשובה 1: באופן כללי תרופות מקבוצת הבנזודיאזפנים יכולות להביא לירידה קלה בדופק, בשל הורדת הטונוס של מערכת העצבים הסימפטטית. לתרופות נוגדות חרדה אין השפעה על הדופק.
שאלה 2 : יש לטעמך טעם בעשיית HRV לחולי PTSD ולשער משם השערה כלשהי על שונות קצב הלב?
כל החולים מקבלים תרופות, והרי הם יחסית פחות חרדים עקב התרופות וחרדה גורמת לשינויים.
תשובה 2: לעניות דעתי לא, אך למען הסר ספק ניתן להתייעץ עם מומחה להפרעות קצב. בהצלחה.
אשמח לקבל גם תשובה בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
א'15/03/2010היי,
אני מצטערת אם אני " נדחפת" לשרשור, אך אני רואה שאת סטודנטית לרפואה בבן גוריון, ואני מנסה להתקבל לשם.. תוכלי להשאיר מייל בכדי שאוכל לשאול אותך מספר שאלות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)