מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמעט עלפון בהריוןאורית15/03/2010
שלום רב,
בת 33, בהריון שני, סובלת ממקרים של דופק מהיר מאוד, עד כדי ממש כמעט עלפון, כתמים שחורים בראיה, ממש הכל נהיה שחור, זיעה קרה וחולשה בכל הגוף, פשוט לא מסוגלת לעמוד על הרגליים כשזה קורה, קרה לי גם שנפלתי.
קרה לי גם בהריון הקודם, (בעבודה, ברכבת, ברחוב) ואף אחד לא ייחס לכך חשיבות.
האירועים קורים באופן רנדומלי, ממש לא צפוי, לפעמים באמצע שבוע בעבודה, לפעמים בדרך לעבודה (אני נוהגת) לפעמים בסופ"ש, אני נמצאת בפחד מתמיד מפני איבוד הכרה נוסף שיקרה. מפחדת ליפול וליפגוע בתינוק.
אציין כי בעבודה אני נתונה ללחץ רב, עקב המקצוע (רו"ח).
הרופאת נשים שלי טוענת שזה קורה כמעט לכל אשה בהריון, ויש לאכול או לשתות משהו מתוק ולשבת מספר דקות, אולם כל הנשים בהריון ששאלתי לא חוו משהו דומה כלל.
רופאת משפחה שלחה אותי לבדיקות:
לחץ דם=תקין
א.ק.ג.= תקין
הולטר דופק= טרם קיבלתי תוצאות
שאלות:
1. האם במקרה כזה יש אפשרות לקבל שמירת הריון?
2. מה עושים במצב שכל הבדיקות תקינות, אבל האירועים ממשיכים לקרות?
אודה לתשובתכם המהירה,
תודה מראש,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
פרופ` מיכאל אלדר16/03/2010אני מסכים איתך שיש לבדוק במה מדובר. מציע לבקש loop recorder כדי לתעד את הקצב בזמן סימפטומים ולטפל (או לא) בהתאם לתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אורית19/03/2010בתוצאות ההולטר נרשם
מינימום 60
מקסימום 140
ממוצע 95
האם תקין?
האם תוכל להסביר לי מה הבדיקה שמלצת לי? כמה זמן לוקח לעשות אותה?
להולטר למשל חיכיתי חודש ימים!!! בקצב הזה אני פשוט אמשיך לסבול עד הלידה, החשש שלי הוא מנפילה וחבלה לעובר... או חס וחלילה בנהיגה.
נראה שאף אחד לא לוקח אתך התופעות ברצינות, מיואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הולטר-האם תקין?
אורית21/03/2010האם תקין?
אציין כי הבדיקה נעשתה ביום חמישי מהשעה 14:00 ועד שישי בשעה 14:00, אני לא עובדת ביום שישי זהו היום בשבוע הכי רגוע אצלי, יש לי אפשרות למנוחה ממושכת בעוד שבעלי דואג לקחת את הילדה לגן ולעבודות הבית.
Minimum HR-3 Interval: 59 bpm at 3:17
Maximum HR-3 Interval: 148 bpm at 8:50
Average HR-24 Hours: 94 bpm
Minimum HR Hourly: 75 bpm at 3:00
Maximum HR Hourly: 124 bpm at 9:00* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהךאןרית
פרופ` מיכאל אלדר22/03/2010אכן תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
פרופ` מיכאל אלדר22/03/2010ההולטר תקין.
מה שהצעתי הוא להרכיב מכשיר דמוי הולטר אך לתקופה ארוכה בהרבה. אפשר גם להשיג בחברות פרטיות (כגון מוניטור, שח"ל ,נטלי וכיו"ב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)