מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי קצביעל23/03/2010
שלום רב,
בת 25 וחצי, ברקע IDDM מטופלת באינסולין, יל"ד, וטכיקרדיה. לפני שלושה חודשים וקצת חוויתי ככל הנראה שוק ספטי שהגיע עד כדי החייאה מלאה (לחצי דם הגיעו עד 25/50) + התפתחות של ARDS, הורדמתי והונשמתי למשך 10 ימים בטיפול נמרץ פנימי. ב CT היה ממצא של תסנין, אך לא היה חום ולא צמח כלום בשום תרבית, ולכן הכל בגדר חשד. בזמן אירוע זה מלבד אינסולין נטלתי קונצרטה 36 מ"ג לטיפול ב ADHD, אוקסאר 50 פעם ביום ללחץ דם, ואיקקור 80 כפול 3 פעמים ביום לטכיקרדיה. חודש אחרי האירוע בוצע EPS שהיה תקין לחלוטין כמו כן גם אקו תקין אי ספיקה טריוויאלית במסתם הטריסקופידלי. (ברצוני לציין שגם שאר הבירורים האינדוקריניים לא העלו דבר באשר לטכיקרדיה).אחרי ה EPS עקב הטכיקרדיה שמגיעה גם עד ל 197 לא במאמץ הוחלט על העלאת מינון האיקקור ל-120 3 פעמים ביום.
לפני שבוע וחצי, ל"ד תקין, כאב ראש, כאב בטן, ותוך שניות ל"ד היה כבר 50/80 הוזמן לבן ובאמצע בוצעה חבירה לנט"ן. הדרדרות כללית במיון. שוב החייאה מלאה, הייתי מורדמת ומונשמת במשך יומיים. בדיקות דם בסה"כ תקינות. חשוב לציין שהסוכר היה תקין לחלוטין בשני האירועים. במהלך האירוע השני- ברדיקרדיה קיצונית עד כדי complete AV Block, כמו כן ברביזיה של ה אק"ג מהמיון וכמו כן תרשימים מהמחלקה התגלה QT מוארך, שהתנרמל במהלך האשפוז (נמצא באחרון בגדר הנורמה אצל נשים). חשוב לציין שהממצאים הללו שניהם לא הופיעו בהולטרים שבוצעו לפני שני האירועים החמורים. (בשני ההולטרים שהמהירות החדרית הממוצעת שלהם הייתה 116 ו-121 (בהתאמה) הופיע סינוס טכיקרדיה עד כדי -194 ו-197 (בהתאמה), וכללו 234 ו-258 PVCS (רק בבודדים) ויש לציין שגם שניהם בוצעו ללא הקונצרטה).
כמו במהלך האשפוז הקודם גם במהלך האשפוז הזה נאמר לי שההסתמנות הקלינית איננה ברורה כלל. ההמלצות היחידות איתן שוחררתי הן הפסקת הקונצרטה (על אף שההולטרים לא בוצעו תחת הקונצרטה והבעיה של הדופק המהיר ידועה לי עוד מלפני התחלת הטיפול בתרופה לפני 7 שנים, וגם בתקופה שבה הפסקתי את הקונצרטה למספר שבועות לפני כשנה במהלכה בוצע גם ההולטר הראשון עדיין המהירות החדרית הממוצעת שלו הייתה 116) ושינוי מינון האיקקור חזרה ל80 כפול 3 פעמים ביום.
היום יומיים מהשחרור, בלי הקונצרטה ועם המינון המחודש של האיקקור, הדופק 144 ל.ד. 92/145 (לא חריג).
אחת ההשערות שעולות היא פגיעה סוכרתית בסינוס שלא ניתן לאתרה ב EPS סוג של diabetic autonomic dysfunction (כאשר יש לציין שחוץ מהדופק לא מתקיימות אצלי אף אחת מהתופעות המופיעות בד"כ במצב זה)
שאלותיי:
1. הרופאים עדיין מתלבטים בשאלת התקנת קוצב במקרה שלי. האם קוצב יכול לפתור חלק מהבעיה? האם יש פתרון אחר?
2. בטא בלוקרים בעייתים במקרה שלי (פוחדת מאד שלא להרגיש גם היפויים במהלך הלילה), אך האם יש פתרון גם לטכי וגם לברדי?
מתנצלת על אורך השאלה
אני יודעת שפורום אינטרנטי איננו המקום לבירור מלא ומעמיק של השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
ד''ר מחמוד סולימאן26/03/2010אכן קשה לייעץ לך בהתכתבות.
חשוב להגיע לאבחנה נכונה לגבי הדופק המהיר. אם זה אכן סינוס או הפרעת קצב אחרת הניתנת לרפוי ע"י אבלציה. לגבי קוצב- לעיתים קרובות זהו פתרון טוב. צריך להוכיח קודם שיש ארועים של דופק נמוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)