דופק מהיר בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מהיר בהריון
    לינה
    28/03/2010

שלום אני בת 30 בהריון ראשון שבוע 19.אני סובלת מס' ימים מדפיקות לב גבוהות במנוחה בעיקר וקוצר נשימה.בשבועות ראשונים להריון היה לי אותם סימפטומים, עשיתי א.ק.ג , ביקרתי אצל קרדיולוג והוא אמר שהכל בסדר ואף "רמז" שאני צריכה פסיכולוג... ציינתי שאין לי שום בעיות פסיכולוגיות, אני בחורה בריאה לחלוטין, מתפקדת ועובדת כעו"ד.
    כעת, התופעות שוב חזרו, דופק גבוהת, קוצר נשימה, לחץ בחזה אשר מונעים ממני לישון שינה רצופה ולתפקד באופן נורמלי.

כמו כן עשיתי אקו לב ולהלן התשובה:
    No evidence of LHV
    normal aortic root and ascending valve/
    Normal mitral valve and aortic valve/
    Normal LV,LA,RA sizes
    Normal Rv size and systolic function
    Normal LV systolic function-global and regional/
    Minimal mitral regurgitation/ Mild tricuspid regurgitation/
    No evidence of aortic regurgittation/
    No evidence of pulmonary hypertension/
    No evidence of pericARDIAL EFFUSION/

האם התוצאות תקינות?!

יש לציין כי לפני ההריון הרגשתי פעמים לחץ בחזה אך מעולם לא מצאו בעיה.

עליי לציין כי אבי בן 52 עבר 2 התקפי לב ואף סבל מלחץ בחזה שנים רבות, ביצע את כל הבדיקות הדרושות, אקג, מיפוי לב, אקו לב, מאמץ וכו' אך כל הבדיקות תמיד היו יוצאות תקינות עד שאבי קיבל התקף לב ורק אז ראו שמשהו לא בסדר.

שאלתי היא מה עליי לעשות הלאה על מנת לבדוק מה לא בסדר ומהיכן נובע לחץ בחזה ודופק גבוה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר בהריון

הוספת תגובה

• תשובה ללינה

ד''ר מחמוד סולימאן
    28/03/2010

בתקופת ההריון שכיח למצוא דפיקות לב, קוצר נשימה ואפילו דקירות בחזה. לרב לא מוצאים סיבה לכך ואין לך מה לדאוג.
    אם את מעוניינת לברר יותר אז חשוב לעשות אק"ג בעת ההרגשה הלא טובה או לעשות בדיקת הולטר(רישום אק"ג ממושך) 24 עד 48 שעות. בדיקת האקו שלך תקינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו