דופק מהיר לאחר אימון*

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מהיר לאחר אימון*
    דנדו
    06/04/2010

אני בן 29. לפני אימון גופני הדופק שלי במנוחה הוא בסביבות 60 (57 עד 66). לאחר אימון די אינטנסיבי של חצי שעה עד 50 דקות במהלכו הדופק שלי נע רוב הזמן בתחום של 140 עד 170 אני חש עייפות. בתום האימון גם במצב שכיבה יש לי דופק של 90-100 וכאשר אני נעמד על רגלי ומבצע פעולות פשוטות הוא קופץ ל130-150 ואחר כך יורד קצת ונשאר בסביבות 110-120. גם שעה אחרי האימון נשאר לי דופק יחסית מהיר. אחר כך הוא יורד בהדרגה לסביבות 75 בזמן ישיבה.

האם זה מצב נורמלי ?

* פורסם תחילה בפורום ספורט אך נראה לי יותר שייך לפורום הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר לאחר אימון*

הוספת תגובה

• דנדו

פרופ` מיכאל אלדר
    08/04/2010

זו תופעה שכיחה באנשים עם כושר הדורש שיפור וסביר להניח שהיא תשתפר עם הזמן אם תבצע פעילות אירובית הדרגתית ומבוקרת (רצוי בהדרכת מאמן כושר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר לאחר אימון*

דנדו
    08/04/2010

אבל אני עוסק בפעילות אירובית באופן קבוע. הכושר שלי די טוב אבל אני רזה למדי. יכול להיות שמסת שריר נמוכה גורמת לתופעה הזו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנדו

פרופ` מיכאל אלדר
    11/04/2010

איני יודע אך תיאורטית זה יתכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור אלדר

רותי
    11/04/2010

המון תודה על תשובתך.
    מעיון בפורום שלך ותשובותיך הרבות הבנתי שהאבלציה או הצריבה לא תמיד מצליחה
    התחלתי בטיפול השמרני ,תרופות והיפוך,ואם לא ישתפר מצבי אשקול גם את הצריבה.
    אני מבינה שיש גם סיכון לסיבוכים בפעולה פולשנית זו,וזה מפחיד אותי מאד.
    תודה על תשובתך
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו