תחושה יומיומית של אי נוחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושה יומיומית של אי נוחות
    רבקה
    09/04/2010

שלום רב,
    אני בת 27 (עוד רגע 28) ומזה כחודשיים אני חווה סינוס טכיקרדיה
    לראשונה הגעתי למיון עם דופק 144 לערך,
    כיומיים לאחר מכן עם דופק 128 לערך
    הלכתי בדיקות ומאז אני מטופלת בפרולול 10 פעמיים ביום
    מכיוון שאני לחוצה מהמצב הייתי אצל רופאים שונים וקיבלתי מידע שונה.
    יש לי תחושה יומיומית של אי נוחות /כאבים עמומים ביד שמאל/צוואר בחלקו השמאלי, כאבים ממוקדים באיזור הלב ולפעמים תחושה של חנק למרות שאין לי קשיי נשימה, תחושה של משהו פנימי מתנפח
    עשיתי אולי עשרות אקג-יוצאים תקינים, אחד מהם: סינוס, אין עדות לאוטם. אין היפרטרופיה של החדרים. אין ברוגדה. קט תקין. ופעמיים אקו: אחד מהם: התכווצות תקינה של חדר שמאל. מסתם אאורטלי תקינה. המסתם מיטרליס עם צניחה קלה במיוחד קדמית ללא אי ספיקת מיטרליס. אין נוזל פריקרדיאלית. אין קרדיומיופטיה.
    לפני כשבועיים עלה לי הדופק במנוחה (אחרי כחצי שעת שינה כבר)אחרי כשעה שלקחתי את הפרולול והפנו אותי (שיחה טלפונית עם אחות) למיון-שם גם עשו לי בדיקה של אנזים של הלב, עברתי לפני גם בדיקות דם כולל TSH ב2/10 וסיטי ריאות הכל יצא תקין,
    אבל אני חווה דפיקות לב במנוחה שיכולות להגיע ל-110 למשל,
    ניסיתי להפסיק עם הפרולול פעמיים ביום ולקחתי רק פעם ביום אז במנוחה ביום השני לניסיון זה הגיע ל-120/130, לכן המשכתי פעמיים ביום, גם אם אין דופק מהיר יש לי דופק מאוד חזק ומורגש כאילו כל הגוף פועם.
    לציין שטופלתי באלטרוקסין 50 כ-3 חודשים, ובגלל שחוויתי סינוס טכיקרדיה , הופסק לי הטיפול.
    שאלתי -אני חרדתית (אני מודה) עשיתי מבחן מאמץ ונטלתי את הפרולול ביום שלפני-האם יש צורך לחזור על המבחן מאמץ?
    דופק בשיא הגיע ל-181-האם זה מצב הגיוני?
    יש עוד בדיקה שכדאי לי לעשות? זה מצב שמשתלט לי על החיים-אני מפחדת לשתות אלכוהול מאז(אפילו משקה אחד), לעשות הליכות בקצב בינוני +-מה שהייתי עושה ולנהל אורח חיים תקין מהחשש שזה יהפוך לגרוע יותר
    רופא אחד אמר לי שדופק עד 120 זה תקין, מצד שני ראיתי שעד 90 במנוחה זה תקין, אני פשוט כבר מאוד מבולבלת, אשמח לקבל חוות דעתך.
    תודה, רבקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רבקה

פרופ` מיכאל אלדר
    11/04/2010

סביר להניח שאכן מדובר בחרדה ובכל מקרה אין סיבה להפסיק פעילות ספורטיבית שעשויה לשפר את הרגשתך ולהוריד את הדופק. דופק של עד 110 - 120 נחשב אכן מהיר אך הוא בהחלט יכול לנבוע מחרדה או לחץ. אין צורך לחזור על מבחן המאמץ. טיפול בפרולול יכול להיות יעיל להפחתת הדופק והסימפטומים.
    להשלמת הבירור הייתי עושה איסוף שתן לקטקולמינים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

רבקה
    23/04/2010

תודה על התשובה,

רציתי לשאול עוד משהו-בשבוע האחרון אני מרגישה הרבה -לא יודעת איך לקרוא לזה-פעימות מוקדמות-באחת מן הפעמים הרגשתי שכל גופי עצר מלכת ואז פעימה חזקה וכואבת בכל הגוף,

ומידי פעם בין אם זה בשעות תחת השפעת הפרולול-לאו דווקא גם מן תחושות מוזרות, דפיקות מוזרות..ומן הסתם מגיעות עם זה תחושות הפחד
    אני לא רוצה להפוך כל תחושה כזאת לביקור במר"מ/מרפאה/מיון אז אני נוטה להתעלם,
    האם יש צורך שוב בבירור למרות שכבר ביקרתי אצל כמה רופאים?
    הדבר היחידי שלא עשיתי זה הולטר? האם יש צורך?
    יש לי כאבים כמעט יומיומיים באיזור החזה, בלב כביכול, בין אם זה כאב ממש במרכז החזה שכואב להתמתח, ובין אם זה כאב רק בצד שמאל שכואב לצחוק לפעמים
    ועוד בימים האחרונים אני מתקשה להירדם מהסיבה שכשאני נרדמת אני מפסיקה לנשום-ומתעוררת מבהלה וצורך בנשימה מיידית (כמו קפיצה מתוך מים)
    יש קשר? זה נשמע הגיוני בכלל? מצריך בדיקה מול רופאת משפחה?
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרבקה

פרופ` מיכאל אלדר
    23/04/2010

פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה וחסרת משמעות. אם הן יום-יומיות, ניתן לרשום אותן עם הולטר (ולמלא יומן עם ציון הזמנים בהם חשת את הפעימות האלה) וכך ניתן לאשר שאכן זו הסבה ולהתייחס אליהן בצורה ספציפית.
    הכאבים שאת מתארת באזור החזה המשתנים בהתמתחות או בצחוק מתאימים לכאבים שלדיים או שריריים ואינם אופייניים לכאבים שמקורם בלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

רבקה
    23/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פרולול

רבקה
    28/04/2010

אם זה בסדר, יש לי שאלה נוספת

אני נוטלת את הפרולול פעמיים ביום כפי שציינתי, כאשר כבר הרבה זמן כשהדופק בסדר גמור

בשבוע האחרון אני מרגישה שזה עושה לי פעימות מוקדמות ותחושה לא נעימה

רציתי לשאול האם אפשר להפסיק לקחת אותו, האם כדאי להתייעץ עם הפרופ' שהמליץ לי לקחתו בין חצי שנה לשנה או עם הרופאת משפחה

האם אפשר להפחית במינון? לא כל כך ברור לי איך מפסיקים, אפשר לקחת חצי כדור?

בפעם האחרונה שניסיתי להפחית במינון כעבור יומיים של לקיחת כדור אחד עלה לי הדופק במנוחה ל-130 אז אני קצת חוששת, מה היית ממליץ, תודה רבה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו