פירפור מעל שנה יגרום לנזק ??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירפור מעל שנה יגרום לנזק ??
    צביקה
    20/05/2010

שלום.
    אני בן 53,ומזה מעל שנה נמצא בפרפור,מטופל בקרדילוק ( ml 20 לשמירת דופק ,שנשמר לממוצע באזור 80-90)ושומר על דילול בעזרת קומדין..עברתי לפני כחצי שנה היפוך,אך הסינוס נשמר ל 6 שעות בלבד!!טיפול ב"מולטק" לפני ואחרי ההיפוך ,לא הועיל,למרות שלפני כ 4 שנים במסגרת המחקר,המולטק הועיל מאוד אחרי היפוך !!

לא הומלץ לי לעבור אבילציה,על ידי מספר מומחים ..

שאלתי האם הקצב הלא סדיר לאורך זמן יכול להזיק לתפקוד שרירי הלב או מערכת אחרת.
    והאם לנסות לחזור לבצע היפוך נוסף.

בתודה וכל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לצביקה

פרופ` מיכאל אלדר
    23/05/2010

כיום מומלץ לעבור אבלציה רק אם יש סבל מהפרפור. למיטב ידיעתנו אין נזק בפרפור כרוני עם קצב לב בערכים שציינת. עם זאת המעקב במחקרים השונים הוא לתקופה של מספר שנים בלבד.
    קיימת חלופה של היפוך נוסף עם טיפול באמיודרון למניעת חזרת הפרפור . עליך לקרוא את התופעות האפשריות של טיפול ממושך באמיודרון לפני שתחליט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה..

צביקה
    23/05/2010

פרופסור אלדר שלום.

לפני כשנתים כשהיתי בפרפור ,עברתי טיפול בפרוקור לצורך היפוך, אך אחרי כ 10 ימים הופסק הטיפול לאחר תגובה קשה לשיאול(צילום ריאות לוודאות שלא נגרם נזק )כמו כן גרם לחריגה בבדיקת בלוטת התריס, ואז טופלתי בעזרת מנה מוגברת ומבוקרת של ריטמיקס וקרדילוק , "שסידר היפוך " והדבר נשמר לכשנה, עד אשר חזר שוב הפירפור ומאז אחרי חוסר ההצלחה עם המולטק, אני לא לוקח שום כדור למניעת פירפורים,אלא רק קרדילוק להחזקת דופק בערכים סבירים!!
    הקרדיולוג המטפל ממכבי מתעקש שאמשיך לקחת קומדין ,והסתגלתי לכך,למרות שהמלצתי לי בעבר על אספרין

למזלי הטוב ב"ה אנני חש שום תופעות בעקבות הפירפור ,וגם לא חש שהדופק גבוהה, חיי עם כך!!!.

רב תודות לתגובתך

כל טוב .

צביקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו