תיעוד הפרעת קצב בREVEAL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • תיעוד הפרעת קצב בREVEAL
    יעל
    25/05/2010

    בת 26 עוד חודשיים, ברקע סוכרת נעורים (מטופלת אינסולין). כמו כן יל"ד ודופק מהיר מסיבה לא ידועה (EPS שלילי רק עם סינוס טכיקרדיה משמעותי). מטופלת עד לא מזמן באיקקור במינון שהשתנה ואוקסאר.

    בחודשים האחרונים 3 ירועים של ירידת לחצי דם ודופק בפעמיים מהם
    עד כדי החייאה ( במוניטור במהלך האירועים המשמעותיים CAVB ולעיתים Junctional. בשני אירועים פחות משמעותיים וקנבך).במהלך האשפוז האחרון לאחר שהופיע וקנבך במוניטור והרגשתי במקביל בתחושות שקדמו להופעת האירועים החריגים, הוחלט על השתלת מוניטור REVEAL.

    כמו כן הוחלט להפסיק את האיקקור והאוקסאר עד להערכה מחדש וכמו כן הומלץ על הולטר חוזר ללחץ דם. עד כה לא חשתי צורך לעצור את המוניטור. יחד עם זאת, הדופק בבדיקות לחץ דם ביתיות אינו יורד מה-100. כמו כן, בוצע הולטר לחץ דם בו ב-75% משעות העירנות עלה לחץ הדם על 140/90 ובשעות הלילה עלה על 120/80 ב-65% מהזמן. כמו כן הדופק הממוצע בשעות הערנות עמד על 127, כאשר בדף הפירוט מופיעים קצבים של עד 198.

    כפי שציינתי אני לא חשתי בכלום כל העת, וגיליתי את הקצב הזה רק בדף הפיענוח. האם ישנה אפשרות שהREVEAL (בהנחה וההולטר לחץ דם אכן אמין בעניין הדופק) תיעד בעצמו מקצבים אלו?
    האינדוקרינולוג ורופא המשפחה שלא אהבו את התוצאות בלשון המעטה כבר החזירו את האוקסאר ואף העלו את המינון, יחד עם זאת הם אינם רוצים כמובן להחזיר כל טיפול לדופק לפני אישור קרדיולוג.

    איני מצפה כמובן לתשובה כוללת (המצב מסובך דיו כבר לצוות המטפל). התור לקרדיולוג רק בעוד 3 שבועות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיעוד הפרעת קצב בREVEAL

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ליעל

    פרופ` מיכאל אלדר
    25/05/2010

    ההולטר יכול לתעד אירועים גם ללא הפעלה חיצונית, וההפעלה העצמונית שלו תלויה בתכנות (הוא ירשום אק"ג מעל ומתחת לקצבים מתוכנתים).

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו