דום לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דום לב
    אלונה
    31/05/2010

שלום
    בעלי בגיל 32 עבר דום לב (לפני שנתיים בדיוק) ומושתל דיפריבילטור מאז.
    לא מצאו רמז לפשר האירוע,עבר החייאה ממושכת ובנס ניצל.
    יש לי שני ילדים קטנים בבית ורציתי לדעת האם יש לבצע בירור דרכו עבורם?
    הייתי "שמחה" להשאיר הכל בצד ולנסות לשכוח מהאירוע או שמא זו התנהגות של "בת -יענה"?
    בנוסף, אם אני מבצעת הולטר/אקג בילדים וכיום נמצא תקין - האם יתכן שאקג תקין היום ימצא לא תקין לאחר פרק זמן - אם כך - מה בעצם עוזר האקג? הוא לא נותן תמונה נקודתית מדי?
    אקו לב באשפוז נמצא תקין - האם לאחר זמן מסוים יש לחזור על האקו?

האם לאחר דום לב מסיבה שאינה ברורה יש חוב להשתיל דיפיברילטור או שמא עם בדיקה יסודית טרם ההשתלה יכולנו להימנע מהשתלת מכשיר לכל חייו?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דום לב

הוספת תגובה

• תשובה לאלונה

ד''ר מחמוד סולימאן
    02/06/2010

יש לך הרבה שאלות ולנו, לצערי, מעט תשובות. לעיתים אנחנו לא עולים על הסיבה לדום לב והטפול היחידי היעיל למנוע השנות זה השתלת דפברלטור. כך שאין ספק שיש מקום להתשלת דפברלטור.
    לגבי הבנים- חשוב לעשות ברור אך מכיון שלא ידועה הסיבה אצל בעלך אנחנו לא יודעים מה לחפש. יש כמה מחלות הגורמות לדום לב וחשוב לשלול שאינן קיימות. לפרטים נוספים בוודאי צריך להוועץ בקרדיולוג שמטפול בבעלך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו