טיפול תרופתי בפרפור פרוזדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • טיפול תרופתי בפרפור פרוזדורים
    חזי
    18/06/2010

    אני גבר בריא בד"כ בן 44, בכושר, לא מעשן, לא שותה, לא משתמש בסמים, רזה, ללא היסטוריית לב משפחתית.
    בשבוע שעבר אושפזתי בשל פרפור פרוזדורים, והוחזרתי "לשגרה" באמצעות טיפול תרופתי בלבד (ללא היפוך באמצעות שוק חשמלי) לאחר שעברתי בדיקת אקו דרך הושט (TEE) ונמצא כי הלב בסה"כ תקין וללא קרישים. נמסר לי כי אני יכול לחזור לחיי השגרתיים (מלבד מגבלות התזונה בשל הטיפול בקומאדין). הטיפול כולל ריתמיקס, קרדילוק וקומאדין.
    בעוד שבועיים מתוכנן להגיע למעקב בבית החולים בו אושפזתי (וולפסון) לאחר בדיקת אולטר.
    שאלותי:
    1. האם ייתכן כי אחווה תחושות דומות לתופעת הפרפור גם עם הטיפול התרופתי?
    1. כיצד עלי לפעול אם אני חש בתופעה דומה לזו של הפרפור (כגון דופק חזק בזמן רגיעה)? האם עלי לפנות לקופת חולים? לקרדיולוג? ישירות לבית החולים?
    2. אם אני עובד בשטח/בחוץ, האם ניתן לשמור את הכדורים במהלך היום בכיס/בתיק, תוך סכנת חשיפה לחום גובה יחסית?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חזי

    פרופ` מיכאל אלדר
    19/06/2010

    1. אינך אמור לחוש תופעות דומות אלא אם כן הפרפור יחזור(או תופיע הפרעת קצב אחרת) .
    2. רצוי לפנות למקום בו תוכל לרשום אק"ג ולקבל חוו"ד רפואית (כל אחת מהאפשרויות שהזכרת עשויה להתאים).
    3. ניתן לשמור את הכדורים לאותו היום איתך.
    4. בביקור הקרוב בוולפסון אני מציע לברר אם אכן הטיפול בקומדין הכרחי (שאל על ה CHADS Score שלך) וכן ברר לגבי הצורך בריתמקס אחרי אירוע ראשון של פרפור, והצורך בקרדילוק (שאינו מונע אך עשוי להאיט את הקצב בזמן פרפור).

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו