מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריבת המוליך הראשי של הדופקכרמלה19/06/2010
שלום רב,
בקיצור: בת 75, מסתם מיטראלי מלאכותי מאז 2001, פרפורים ורפרופים לרוב מזה שנים אחדות. היפוכי קצב חשמליים (6 במספר עד כה) הועילו לתקופה של שבועות ספורים. פרוקור כבר לא מועיל, לאחר שעברו שנתיים של שקט יחסי. בשנתיים האחרונות הפרפור כרוני בדופק מהיר מאוד, ולאחר טיפול בדיגוקסין ונורמיטן עמד הדופק הממוצע,על פי בדיקות ההולטר, על 130 פעימות בדקה. נורמיטן במינון של 50 מ"ג ביממה, יצר ירידת דופק גדולה (42 לדקה), והמינון הוקטן. נעשתה השתלת קוצב בחדר הימני, פלוס תרופות במינון בינוני להאטת הדופק. (חצי דיגוקסין של 20 מ"ג, פלוס פעמיים ביום קרדילוק של 5 מ"ג בכל פעם). קריאת הקוצב לאחר כחודשיים מראה על 50 אחוז מהזמן של דופק מעל 100 פעימות לדקה. קרדילוק במינון של 10 מ"ג ביממה, יצר הפרעות שונות, מהן פרעות בשינה.
אני עומדת בפני צריבת המעבר המוליך את הדופק מהעליות הסוררות אל החדרים, העובדים הרבה מעל מה שנדרש ורצוי, כך שהקוצב יעשה את העבודה לבדו.
כל עוד הוא לא מצטרף להסתדרות המורים - אני לא חוששת מכך שהוא ישבות... (סת---ם!)
שאלותי: האם ההרגשה עשויה להשתפר? והיכולת למאמץ (לא מדובר על נבחרת נשים למונדיאל), שעכשיו היא די מגוחכת? האם מתרחש שינוי בתחושה הפנימית שבה אדם מרגיש את לבו פועם? מה קורה כשיש חום? האם הלב יידע לעבוד כמו שהוא צריך, גם כשמקור הפולס החשמלי הוא הקוצב שמושתל בו? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמלה
פרופ` מיכאל אלדר21/06/2010מהנסיון שלי, וכן על פי הספרות הרפואית, הטיפול שהוצע לך יעיל מאוד וברוב המקרים משפר מאוד את קצב הלב ואת היכולת התפקודי, לא חשים יותר בדופק כלל (המצב הרגיל שלנו), והלב עובד כרגיל כמו במטופלים רבים שתלויים בקוצב לאחר שמערכת ההולכה שלהם נפגעה ממחלה (ולא מצריבה מכוונת). אני מעריך שהקוצב שתקבלי יעלה את הדופק בזמן חום ( או מאמץ/התרגשות) לפי צרכי הגוף שלך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)