מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושה של פעימות באזור שמתחת לשד שמאלפרופ` מיכאל אלדר27/06/2010
שלום רב,
אני בת 25 וחצי. לפני כמעט שנה התחלתי להרגיש תחושה של פעימות באזור שמתחת לשד שמאל. זה חזר על עצמו כל כמה ימים. כעת יש לי פעימות כאלה שנמשכות כשלושה ארבעה ימים בכל פעם (עם הפסקות של כמה שניות או דקות בין פעימה לפעימה) ובעצם בכל פעם שאני חשה את הפעימה באזור הלב, הדופק הרדיאלי שלי מחסיר פעימה. כעת יש לי חמישה ימים עד שבוע שבהם הדופק סדיר וכשלושה ארבעה ימים בהם הדופק אינו סדיר ואני חשה את הפעימות. בהתחלה התעלמתי, אך לאחר מספר חודשים פניתי לקרדיולוג. הקרדיולוג עשה אקג ואקו לב אך בגלל שלא היו לי פעימות באותו היום הבדיקות יצאו תקינות. לאחר מכן, שלחו לי הביתה 'בדיקת טראנס טלפוני חודשי' הבודקת את הדופק דרך האגודלים, אני מקליטה ומשדרת. הצלחתי להקליט את הפעימה רק פעם אחת מאחר והתופעה כל כך אקראית. הקרדיולוג אמר שזוהי 'פעימה חדרית מוקדמת' ושזה לא מסוכן. שאלתי היא, האם אפשר לדעת על- סמך הבדיקות הנ"ל שזוהי לא תופעה מסוכנת? או האם יש צורך בבדיקות נוספות? בנוסף, כשיש לי ימים עם פעימות , אני לפעמים חשה בסחרחורת או קושי קל בנשימה. לפני מספר ימים חשתי את הפעימות המוקדמות בלילה כשהלכתי לישון ובו זמנית הרגשי לחץ קל באזור שמתחת לשד שמאל, התחושה המשיכה כשעתיים עד שנרדמתי, וכשהתעוררתי בבוקר זה עבר, הלכתי לאקג שגם יצא תקין כי התופעה כבר נעלמה בבוקר. כמו כן, אתמול, היה יום ללא פעימות, אך בערב פתאום חשתי מספר פעימות רצופות חזקות באותו אזור בלב וקושי בנשימה. לאחר מספר שניות זה עבר. האם כל זה קשור בפעימות המוקדמות או שיש צורך בברור נוסף? מצטערת על ההודעה הארוכה ומודה על תשובתכם מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה עם כל מילה שאמרת
שרון27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימית
פרופ` מיכאל אלדר28/06/2010פעימות חדריות מוקדמות אינן מסוכנות. עם זאת הן יכולות להטריד מאוד ואז ניתן לשקול טיפול תרופתי או אחר וכדאי להתייעץ במומחה להפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)