סינוס ברדיקרדיה סובלת מסחרחורות קשות במעליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוס ברדיקרדיה סובלת מסחרחורות קשות במעליות
    אנונימית2
    13/07/2010

שלום רב,

במקומות שבהם אין אוויר טרי, כגון מגדלי משרדים אשר מאווררים באופן מלאכותי ונעדרי אוויר צח, אני נוטה לחוות כאבי ראש קשים מאד, סחרחורת, עילפון ולעיתים אף אובדן הכרה. ניסיתי לאתר בקדחתנות את המקור לתחושה זו, שכן כיום בשוק העבודה של היום, מרבית מקומות העבודה הם במשרדים משוללי אוויר צח וטרי מבחוץ.

לפני ארבע שנים התעלפתי, עברתי בדיקות וקיבלתי שורה של אבחונים. באבחון הלב נכתב "סינוס ברדיקרדיה". כל שאר הבדיקות יצאו תקינות. גיגלתי את המושג. גיליתי שמדובר בהפרעת קצב לב נמוך, והלב אינו מוביל די חמצן לרקמות ולתאים.

הקצב היה 49 פעימות לדקה.

האם תופעה זו יכולה להסביר את העובדה שבמקומות מחוסרי 'אוויר צח' אני חשה כאבי ראש איומים (אני חשה כאילו שתי מחיצות מוחצות את ראשי משני צידיו ומחיצה נוספת מלמעלה, אני חשה כאבי ראש איומים שקשה לי אפילו לתאר).

אני בת 36, אגב.

אציין עוד כי אני תמיד ה'משוגעת' היחידה שמבקשת שיפתחו חלונות במשרדים. כשעוד עבדתי במשרדים 'נורמליים' עם חלונות נפתחים, כל צוות המשרד עבד עם חלון סגור ורק במשרד שלי פתחתי חלון לרווחה.

כשאני נוסעת במכונית או מונית או אוטובוס, אני תמיד פותחת חלון לרווחה, ומסתבר שאני היחידה ולאחרים זה כלל לא מפריע.

האם יתכן שהיות והלב שלי מעביר פחות חמצן למוח ולתאים, אני נזקקת לכמות אוויר רבה יותר בכדי "להשלים את החסר"?

מהו 'סינוס ברדיקרדיה'? אני רוכבת על אופניים, לעיתים גם 12 ק"מ ברציפות. הולכת למרחקים ארוכים. רצה. איך יתכן שיש לי בעית לב? היא אובחנה כאמור לפני 4 שנים...

בנוסף, אני סובלת מסחרחורות קשות במעליות של מגדלים רבי קומות.

אשמח להסברים על התופעות מעבר למה שניסיתי ללמוד בכוחות עצמי

ומה כיווני הפתרון, אם קיים.

בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה אנונימית 2

ד''ר מחמוד סולימאן
    19/07/2010

סינוס ברדיקרדיה זהו דופק פחות מ- 60 לדקה. סד"כ זה לא מעיד על הפרעה בהולכת החשמל בלב. ברב המקרים זהו מצב פזיולוגי במיוחד אצל ספורטאים. סביר להניחשיש לך דופק נמוך כתוצאה מהפעילות הספורטיבית שלך. לדעתי זה אינו מסביר את התחושות שלך במקומות סגורים. רצוי למדוד דופק בזמן שזה קורה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו