שאלות אחרי השתלת קוצב לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות אחרי השתלת קוצב לב
    יעל
    22/08/2010

בת 26, 4 ימים אחרי השתלת קוצב (סובלת מIST עד 200 לפי מכשיר ה REVEAL. נסיונות טיפוליים כשלו. 4 פעמים אשפוז בטיפול נמרץ תחת נסיונות טיפול בחוסמי בטא/סידן. לפני שבועיים נכשל ניסיון טיפול נוסף ב IVABRADINE אחרי ש-7 שעות לאחר לקיחת התרופה, הופיעה ירידה בלחצי הדם 40/74, ברדיקרדיה קיצונית עם קצב נודאלי איטי ביותר, וכן SINUS ARREST. כמו כן אסיסטולה תחת הטיפול בבטא בלוקר. כל זאת, במינונים הנמוכים ביותר. בישיבת המחלקה בבית החולים בו אושפזתי הוחלט על השתלת קוצב. סוכמתי כסוג של SSS. כמו כן ברקע שלי סוכרת נעורים ויל"ד).

השאלות שלי הן כדלקמן:
    1. אני ממושמעת מאד להוראות שקיבלתי, ולא מזיזה את היד מעל לגובה הכתף. יחד עם זאת אני עדיין חוששת מתזוזה של האלקטרודות. זאת על אף שתחושתי היא בסך הכל טובה ואין כאבים חזקים. האם יש דרך שאוכל לדעת שהאלקטרודות במקום לפני הביקור במרפאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות אחרי השתלת קוצב לב

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר מחמוד סולימאן
    24/08/2010

אם אתה מרגיש טוב אין שום סיבה לחשוב שהאלקטרודה זזה ממקומה. נדיר מאוד שזה קורה ותפסיקי לחשוב ל זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו