פרפור עליות והפרעות קצב באופן כללי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרפור עליות והפרעות קצב באופן כללי
    עידו
    25/08/2010

שלום ד"ר.
    אני רואה בהרבה מאמרים הקשורים לתחום הפרעות הקצב (בעיקר פרפור פרוזדורים) כי התופעה מוגדרת כמחלה לכל דבר, יש כאלה שאף מציעים אפשרויות פיצוי ל"סובלים מהמחלה". השאלה שלי היא איך אני יודע אם אני מוגדר כסובל ממחלה? איפה עובר הגבול? האם כמי שסבל משלושה אירועים של פרפור חדרים נקודתי שנמשך מספר דק (5 - 10) בטווח של שנתיים - שסביר שנגרם מגורמים חיצוניים כמו חוסר שינה או אלכוהול אם להתחשב בכתוב בפורום זה, אני רשמית "סובל מהמחלה"? או שמדובר בתופעה חולפת אשר נגרמה במקרה לאדם בעל לב בריא לחלוטין? יכול להיות שיש לי נטייה? למה לאנשים אחרים שחיים בדיוק כמוני זה לא קורה?

יצויין שגם אני עברתי את כל הבדיקות האפשריות ולא נמצאו בעיות ואני בן 34.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עידו

פרופ` מיכאל אלדר
    28/08/2010

פרפור פרוזדורים היא הפרעה בקצב הלב. אצל כ 30% (ואולי יותר) מהסובלים ממהפרעה איננו מוצאים מחלת לב או גורם ברור אחר להופעתה. כמו במקרים רבים אחרים ברפואה, איננו יודעים מה גורם לה להתבטא אצלך ולא אצל מישהו שנראה ב"דיוק" כמוך והוא אינו סובל ממנה. ניתן לחשוב על גורמים גנטיים ו/או סביבתיים שעדיין אינם ידועים די הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו