דפיקות לב מאוד חזקות בזמן מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפיקות לב מאוד חזקות בזמן מאמץ
    דורני
    18/11/2010

היי!

אני בן 22.
    בעבר שיחקתי כדורסל ובזמן זעזוע (כמו נחיתה לאחר קפיצה) חזק התחלתי לפתע להרגיש את הלב פועם במהירות עצומה ובעוצמה כך שכל הגוף שלי רעד לפי קצב הלב. ב'התקף' המוזר הזה גם הרגשתי זיעה קרה באופן מידי וחולשה.
    ההתקף עבר אחרי כמה דקות (בדרך כלל 2 דקות) באופן פתאומי, ללא ירידה הדרגתית בקצב אלא ממש במעבר חד לקצב רגיל, הרגשה רגילה וכו'.
    מאז זה קרה לי הרבה פעמים, אומנם בתדירות נמוכה (פעם בחודשיים בערך) ועבר כעבור 2-3 דקות.
    לאחר הרבה זמן שבו לא עסקתי בספורט (כשנה) חזרתי לעסוק והנה שלשום התרחש אותו הסיפור.

אני בחור בריא, במשקל נורמלי יחסית לגובה.
    בעבר ביצעתי כמה פעמים בדיקות א.ק.ג. לצורך אישור השתתפות בכדורסל וכו'.
    הכל היה תקין.
    יש לציין שנולדתי עם אוושה אך היום היא אינה.
    קבעתי תור לקרדיולוג אך אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דפיקות לב מאוד חזקות בזמן מאמץ - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    18/11/2010

נשמע כמו הפרעת קצב, יתכן מאוד מסוג SVT. אני הייתי מנסה לתעד אותה (למשל ע"י קרדיוביפר שאיתו ניתן לשדר את האק"ג דרך טלפוך בזמן התקף). אם לא תצליח, הייתי ממליץ על בדיקת הקצב (EPS) עם אופציה להמשיך לצריבה. כדאי לך לפנות לקרדיולוג המומחה להפרעות קצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו