מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימות מוקדמות ו wpw.יוסי20/11/2010
דוקטור הנכבד שלום רב,
אני בן 34 במהלך שנות חיי סבלתי עד היום מארבעה התקפי svt האחרון מלפני 5 חודשים(שלפניו ההתקף האחרון היה לפני 10 שנים) בבדיקות שביצעתי מלפני 10 שנים היה חשש לא וודאי ל wpw
הומלץ על בדיקת eps כדי לנסות לגלות את ה wpw במידה וימצאו אבל לא בוצעה(פחדתי נורא מהבדיקה)המשכתי לחיות כרגיל עברו 10 שנים שבמהלך השנים לא היה התקפי svt היו פעימות מוקדמות פה ושם לעיתים רחוקות.
יש לציין שאני לא שותה אלכוהול ולא שותה כמעט קפה והפסקתי לעשן לפני 5 חודשים אחרי ההתקף האחרון)עישנתי 18 שנה.
הסיבה העקרית שבגללה פניתי אליך
מאז ההתקף האחרון של ה svt יש לי מידי יום פעימות מוקדמות כל יום בממוצע 10 ביום לא תמיד ברצף דבר שמאוד מפחיד אותי ומבאס אותי עשיתי את כל הבדיקות ששלח אותי הרופא(דם,בלוטת התריס,א.ק.ג,הולטר,אקו לב)כולם יצאו תקינות היו מספר פעימות מוקדמות בודדות חדריות ועליות סך הכל 4 ביחד במהלך אותה יממה הרופא אמר שיש חשש לא וודאי לwpw הפנה אותי לחברת מוניטור לשם קבלת מכשיר ל 3 חודשים שבזמן אמת שמים את האגודים ומשדרים.
בנוסף נתן לי מרשם של סלאו דרלין 80 מ"ג(לא עזר עשה יותר גרוע קוצר נשימה).
מכיוון שלא עזר נתן לי כדור קרדיולוק שגם לא עזר.
שאלותי הם
*שמעתי שבמידה וקבוצת חוסמי הביתא לא עוזרים ניתן לתת כדור ריתמיקס מה דעתך?
*איך הפעימות האלו יעברו משגעות אותי מידי יום ומבאסות לי את היום.
*אני לוקח כדור מגנזיום מידי יום במהלך החודש האחרון מה דעתך?
*האם יש קשר שבגלל שהפסקתי לעשן צצו הפעימות המוקדמות?
*האם לפי דעתך לא נשארו אופציות אלא בדיקת eps יש לציין שלא עשיתי בדיקת מאמץ הקרדיולוג טוען שלא צריך בנוסף הבנתי שישנה בדיקה כדי לגלות wpw שמזריקים חומר ואח"כ עושים בדיקת א.קץג כדי לנסות לאתר את ה wpw האם נכון שישנה בדיקה כזאת.
דוקטור אני מתנצל על המכתב הארוך היה חשוב לי מאוד שתידע לעומק את כל "קורות חיי" אשמח אם תשיב בהקדם על שאלותי.
תודה רבה,
שבת שלום ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
חיים22/11/2010מוזמן ליצור קשר לאימייל שלי .גם אני נמצא במצבים כאלה [email protected]
בברכה-חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות ו wpw. - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן24/11/2010שמעתי שבמידה וקבוצת חוסמי הביתא לא עוזרים ניתן לתת כדור ריתמיקס מה דעתך?
לא ציינתה איזה סוג של פעימות מקודמות (חדריות או עליתיות). אפשר לנסות ריתמקס בשני המקרים.
*איך הפעימות האלו יעברו משגעות אותי מידי יום ומבאסות לי את היום.
לעיתים זה עובר לבד.
*אני לוקח כדור מגנזיום מידי יום במהלך החודש האחרון מה דעתך? יתכן וזה עוזר. אין הוכחה בספרות הרפואית שזה הטפול.
*האם יש קשר שבגלל שהפסקתי לעשן צצו הפעימות המוקדמות? לא נראה לי
*האם לפי דעתך לא נשארו אופציות אלא בדיקת eps יש לציין שלא עשיתי בדיקת מאמץ הקרדיולוג טוען שלא צריך בנוסף הבנתי שישנה בדיקה כדי לגלות wpw שמזריקים חומר ואח"כ עושים בדיקת א.קץג כדי לנסות לאתר את ה wpw האם נכון שישנה בדיקה כזאת.
אני ממליץ לך לעבור בדיקת EP במקום מנוסה. זה עשוי לפתור לך את הבעיה אחת ולתמיד. חבל למשוך את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)