אקו במאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקו במאמץ
    טלי
    28/11/2010

אני בת 30, עם עבר עשיר של אירועי קרישה. בניהם תסחיף ריאתי וארוע מוחי חולף לפני כשנתיים+.מטופלת בקומדין.
    נשלחתי לבצע אקו במאמץ מאחר והתלוננתי על כאבים בחזה במאמץ קשה.
    תוצאות בדיקת האקו:
    קצב- סינוס.
    אקו במנוחה-
    חדר שמאלי בגודל תקין,עם התכווצות גלובלית תקינה, דפנותיו בעובי תקין,תבנית המילוי תקינה.
    אי ספיקה מיטרלית מינימלית אי ספיקה טריקוספירדלית מינמילית.
    לחץ ריאתי תקין.
    אקו במאמץ-
    באקו מיד בסיום התפקוד הגלובלי משתפר, היפוקינזיה אינפרובזאלית.
    סיכום: מבחן אקו במאמץ קלינית לא חד משמעי,אקג ללא עדות לאסכמיה, אקוקרדיוגרפית מיד בתום המאמץ היפוקנזיה אינפרובזאלית.
    שאלותי:
    לפני כשנה בצעתי TEE שהדגים PFO. שם האקו במנוחה לא הדגים שום אי ספיקה מינימלית. לפי מה שקראתי אין חשיבות לממצא זה, אבל האם בהיותו חדש הוא מרמז על משהו???
    וכן מהו אותו ממצא באקו במאמץ??
    אני עושה שיקום ריאות בתה"ש, האם אני מוגבלת בפעילות גופנית??
    האם עלי להמשיך בירור??
    אציין כי תפקודי ריאות מלפני שבוע: לכידת אוויר קלה מאוד, ללא תמיכה נוספת להפרעה חסימתית
    כושר הדיפוזיה ביחס לנפח הריאתי גבולי.
    סה"כ ללא שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת.
    נשלחתי לבצע גם מבחן משולב לב ריאה.
    יש לי כולסטרול גבוה מטופלת בקרסטור 40 איזיטרול 10.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקו במאמץ

הוספת תגובה

• אקו במאמץ - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    02/12/2010

הממצא של אי ספיקה מיטרלית חסר משמעות. הממצא של היפוקינזיה בסיום מאמץ אמור להצביע על הפרעה באספקת דם לאזור מסוים בלב. זה ממצא לא סביר באשה צעירה בגילך ואם הרופא שלך רוצה להמשיך לברר אוו הייתי עושה מפוי לב המאמץ או CT אנגיו. לפי התוצאות של הבדיקה הנוספת יקבע אם יש הגבלת פעילות מבחינת הלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו