דופק מהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מהיר
    אור
    14/03/2011

שלום!
    שמי אור בת 29 נשואה+2.
    לפני 8 שנים עברתי אירוע SVT, טופלתי במיון וביצעתי הולטר ואקו לב שיצא תקין. לא נצפו פעימות מוקדמות, קצב הבסיס היה סינוס. הקרדיולוג אמר לי שהכל בסדר, ואם זה קורה פעם ב-30 שנה זה בסדר.
    מאז חזרתי לשגרה והכל בסדר, עד שלפני כשנה וחצי התחלתי לסבול מהתקפי חרדה קשים, טופלתי אצל פסיכולוג ובהמשך אצל פסיכיאטר, והיום אני נוטלת 15 מ"ג ציפרלקס ביום ובאופן כללי אני מרגישה טוב.
    מאז החרדות אני מרגישה לעיתים פעימה מוקדמת וזה מאוד מבהיל אותי ואני פוחדת שאני אחטוף שוב התקף SVT. בעקבות החרדות אני יכולה להרגיש פעימות לב מהירות, פליפטיציות בעיקר במנוחה ואני נורא פוחדת שיקרה לי משהו.
    רציתי לשאול האם בבדיקת ההולטר והאקו שביצעתי ניתן לראות אם יש סיב הולכה נוסף שיכול לגרום ל SVT? עד כמה SVT מסוכן? לפעמים אני חיה בפחדים ואני לא יודעת מה לעשות.
    תודה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר

הוספת תגובה

• דופק מהיר - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    20/03/2011

את הסיב הנוסף לא ניתן לראות בהדמיה (כגון אקו). לעתים הוא משנה את תרשים האק"ג (או ההולטר) בצורה המעידה על המצאותו, ולעתים ניתן לקלוט בהולטר SVT קצרים שבקושי חשים בהם. ברוב המכריע של המקרים SVT אינו מסוכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו