הפרעות קצב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות קצב
    לימור
    04/04/2011

ד"ר שלום

הנני בת 28, סובלת כבר שנים מפעימות מוקדמות חדריות מרובות (הולטר אחרון לפני 4 שנים הראה 500 VPB's ביממה).

אני נוטלת ריתמקס 150 מ"ג ליום ע"פ המלצת האלקטרופיזיולוגית.

ניסיתי בעבר להפסיק את התרופה וזה היה בלתי נסבל. הרגשתי פעימות מוקדמות כ-6-10 ברצף כל כמה דקות.

עשיתי כמה פעמים אקו לב ויצא תקין. אקו לב אחרון לפני שנה יצא תקין למעט נוזל מיזערי מחלק קטן של הלב. עשיתי שוב אקו לב לבירור נוסף ויצאה אותה תוצאה. הייתי אצל כמה קרדיולוגים שאמרו שזה שום דבר.

עשיתי גם בדיקות מאמץ בעבר ולפני שנה בדיקת מאמץ יצאה תקינה עם דופק של 170 פעימות לדקה. בדר"כ אני לא מצליחה להגיע לדופק מטרה עקב עייפות.

האם נטילת ריתמקס לאורך זמן יש לה השלכות? כמו כן, אני סובלת מחרדות ונוטלת סרוקסט 20 מ"ג ביום. קראתי וגם אמרה לי רוקחת מורשה שהשילוב עם ריתמקס וסרוקסט עלול לגרום להארכת של מקטע QT בא.ק.ג. הקרדיולוגית, רופא המשפחה והפסיכיאטרים טוענים שאין סיבה לדאגה. מה דעתך בעניין?

אני לא יודעת כבר מה לעשות. איך זה שיש לי כ"כ הרבה פעימות מוקדמות חדריות והאקו לב תקין? האם אני בסיכון לפתח הפרעות קצב מסוכנות?

סליחה על המלל הארוך.

אודה לך מודה אם אקבל תשובה ממך

תודה וחג פסח שמח

לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב

הוספת תגובה

• הפרעות קצב - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    07/04/2011

פעימות מקודמות זה ממצא די שכיח באוכלוסיה ואינו מהווה סכנה. אם התרופות אינן נסבלות ממולץ לעבור אבלציה (צריב) של פעימות אלה.
    אין מניעה מנטילת סרוקסט וריתמקס ביחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו