בדיקת הולטר ואקו לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת הולטר ואקו לב
    אמיר
    07/04/2011

אני בן 50 בריא עוסק בספורט באופן קבוע מזה שנים .סובל מ LBBB שאובחן לפני כ 10 שנים וכן גם רמת כולסטרול גבולית שבעקבותיה אני לוקח ליפיטור 10 מ"ג כל יומיים .לפני כחודש בעקבות תחושות של דופק מוקדם (פלפיטציות) ביצעתי בדיקת הולטר ואקו להלן תוצאותיהן:

אקו:

נצפו 130 pvcs במשך 24 שעות

הולטר:

mild decrease in global lv systolic function due to septal motion of lbbb estimated lvef=50-55%

שאר הערכים בגדר הנורמה. רציתי לדעת מה המשמעות ,הסיכונים והאם אני יכול להמשיך בפעילות גופנית סדירה? האם דרושות בדיקות נוספות לבירור מעמיק יותר ומה הן?והאם יש קשר בין ה LBBB לבין הירידה המסוימת בתפקוד LV . רופא המשפחה המליץ על בירורים נוספים כמו mri של הלב בשאלת קרדיומיופטיה וכן CT ANGIO בשאלת מחלת עורקים כליליים.וכן קרדיוביפר loop למשך חודש.

אשמח אם תאיר את עייני בנושא היות ואני מודאג

בתודה מראש

אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הולטר ואקו לב

הוספת תגובה

• בדיקת הולטר ואקו לב - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    07/04/2011

מעניין להשוות את בדיקת האקו לבדיקת אקו קודמת (אני מניח שנעשתה בדיקה כזו בעבר). בדיקת אקו לב בנוכחות LBBB נותנת רושם לירידה בתפקוד הלב. בכל מקרה רצוי להמשיך ברור על מנת לשלול קרדיומיופתיה. במקרה זה עדיפה בדיקת MRI.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו