הפרעות מסוג פעימה מקדימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות מסוג פעימה מקדימה
    איתי
    25/05/2011

שלום רב
    בן 39סובל מהפרעות מסוג פעימה מקדימה מזה 10 שנים.
    נוטל טמבוקור שעוזר חלקית.
    בהולטר הודגמו פעימות מוקדמות במנוחה(השיא באמצע הלילה) לדברי הרופאים אינם מסוכנות.
    הצרה היא שאני סובל מכאבים באיזור החזה וכתף שמאל המתלווים להפרעות.
    לציין שהכאבים מעירים אותי באמצע הלילה ואף גורמים לי לחולשה,הכאבים יכולים להמשך גם מספר שעות .
    בצעתי בדיקת אקו לב וגם היא תקינה,בדקתי חמצון בדם ולחץ דם תוך כדי התקפי כאב והנתונים בסדר גמור.
    אני מאוד רוצה לחזור לספורט כולל ריצות ארוכות ,האם אפשר ? האם אני נמצא בסיכון להפרעות שעלולות להתפתח לאירוע לבבי מסוכן במאמצים מואצים כגון ריצה ארוכה?
    תודה ,איתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות מסוג פעימה מקדימה

הוספת תגובה

• הפרעות מסוג פעימה מקדימה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    26/05/2011

לא ציינת אם מדובר בפעימות חדריות או פרוזדוריות.
    בכל מקרה, סביר להניח שמדובר בתופעה חסרת משמעות. הכאבים אינם נגרמים בשל הפעימות המוקדמות.
    בהנחה שמבחן מאמץ תקין ואין התגברות של פעימות חדריות במאמץ, אין כל מניעה לעסוק בספורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדריות או על חדריות

איתי
    27/05/2011

שלום
    בבדיקת ההולטר צויין :
    חדרי : FEW-40.
    על חדרי :RARE-2
    בשעה 04:00 בשינה נרשמו 1719 bradybeats,מה המשמעות?
    כפי שציינתי,אצלי מייד עם ההפרעה מתחילים כאבים וחולשה ,אני מבין שזה לא אופיני אך זו המציאות .
    האם יש בדיקה נוספת שרצוי שאעשה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדריות או על חדריות - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/06/2011

אכן כפי שחשבתי הפעימות המוקדמות אינן משמעותיות. בלילה הדופק יורד (BRADY) ואף זה תקין. מקור הכאבים והחולשה אינו ברור לי אך אין בכך סיכון מוגבר ולעתים קרובות עצם הידיעה שהתופעה אינה מסוכנת מפחיתה משמעותית גם סימפטומים נילווים. איני ממליץ על בדיקות נוספות אלא על חזרה לפעילות לאחר הבדיקות שציינתי בתשובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו