LONG QT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• LONG QT
    אורית
    30/05/2011

שלום רב,
    שמי אורית ויש לי ילד בן 7 שנים.
    לפני כמס' חודשים אובחן אצלו הגן LONG QT באמצעות בדיקת א.ק.ג ולאחר שנבדק ואובחנה הבעייה ביצענו בדיקת DNA בכדי לזהות בוודאות את הממצא.
    הבדיקה חיובית ובני אכן בעל גן זה. (ומתברר שגם בעלי שעד עתה לא ידע מזה..)
    כיום הוא מטופל ע"י נורמיטן 12.5 מג ביום.
    לפני כשבועיים ערכנו בדיקות אקג והולטר והפרופסור שמטפל בנו אמר שהתוצאות בסדר. אך לדעתו ולדעת רופאים שתייעץ עמם צריך לשנות את התרופה
    לDeralin 1.5 mg/kg/day
    השאלה שלי היא מדוע צריכים לשנות את התרופה (לטענת הרופא הנורמיטן אינו מחזיק ל- 24 שעות) , את הכדור החדש נצטרך לנטול 3 פעמים ביום ואני חוששת שלא נוכל לעמוד בכך.
    בנוסף הוסיפו לבני אשלגן .
    אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי הנושא. ואם ישנה אפשרות להפנות אותי לספרות המקצועית . אין חומר רב על הנושא. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    LONG QT

הוספת תגובה

• LONG QT - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    30/05/2011

הנסיון עם דרלין הוא הנרחב ביותר בקרב חולים ב LQT. בנוסף, מספר מחקרים (אך לא כולם) מצאו יעילות פחותה של נורמיטן במניעת הפרעות קצב בהשוואה לדרלין. לכן, יש הגיון בהמלצת הרופא.אם יש קושי בנטילה של 3 פעמים ביום, ניתן לבדוק איתו נטילה של דרלין ארוך-טווח.
    תוספת אשלגן מומלצת בחולים עם תסמונת LQT מסוג 2.
    הדרך הטובה למצוא חומר היא בגוגל - לדוגמא - LQTS and atenolol או QTS and propranolol.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו