מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספתאושר04/09/2011
מתי ניתן לקיים יחסי מין לאחר קליטת יוד 131, למרות שלהבנתי זו כמות מזערית?
ומתי לאחר יוד בכמות של 100 מ"ק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ` אבירם נצר04/09/2011ברגע שאת יוצאת מהבידוד, שנמשך כ-3 ימים לכל היותר, את אינך "מקרינה" יותר ואת חופשיה לעשות כרצונך, ללא הגבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביוד 100 מ"קאושר04/09/2011
בת 21 עברתי ניתוח לכריתה מלאה של בלוטת התריס בעקבות פפילרי קרצינומה (גידול של 1.5 ס"מ)ולאחר קליטת יוד 131 ומיפוי הוחלט שאעבור בימים הקרובים טיפול ביוד בכמות של 100 מ"ק (לאחר שבמיפוי נותר 2.4% מהבלוטה).
אני מאוד לחוצה ופוחדת מתופעות היוד בזמן הבידוד ואף לאחר מכן, האם יש לצפות לתופעות קשות? מה באמת תפקיד היוד להרוס את יתר הבלוטה או חלילה לגלות מוקדים אחרים? האם לאחר היוד עושים שוב מיפוי/קליטה כדי לראות אם נותר משהו או שבעצם אחרי היוד הסיפור באופן כללי מאחוריי?
אני מאוד פוחדת אודה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביוד 100 מ"ק - תגובה
פרופ` אבירם נצר04/09/2011אושר שלום,
לחלוטין אין לך סיבה לחשוש מהטיפול ביוד. הטיפול ביוד אינו כרוך בתופעות לוואי קשות (בודאי בהשוואה לתופעות הלוואי של הקרנות וטיפולים כימוטרפיים). יכולות להיות תופעות לוואי, אך בד"כ הן קלות וחולפות.
תפקיד היוד הוא גם להרוס את שארית הבלוטה וגם להשמיד גרורות מיקרוסקופיות של הגידול במידה שנותרו. היוד מאפשר ל"אפס" את תיפקודי הבלוטה, כך שניתן יהיה בהמשך לזהות הישנות הגידול, במידה ותופיע, חס וחלילה, כבר בשלבים מאד מוקדמים ובבדיקות דם פשוטות.
אין לך מה לפחוד, לדעתי, זה השלב האחרון בטיפול בגידול.
בברכת החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
אושר22/09/2011לאחר שעברתי טיפול ביוד 100 מ"ק עברתי מיפוי גוף כולו כולל spect/ct של צוואר ובית חזה אלה התוצאות שקיבלתי:
קיימת קליטה מוגברת במיטת בלוטת תריס משמאל.
אין לראות קליטות פטולוגיות נוספות בגוף.
סיכום:הקליטה במיפוי כנראה שארית רקמת בלוטת התריס.
אני רגועה שאין קליטות בשאר הגוף אך לא מובן לי מה זה אומר קליטת מוגברת במיטת שמאל של הבלוטה ושכנראה שזה שארית רקמה? מה זה אומר שהיוד הרס את הרקמה או שלמרות היוד הרקמה נשארה וצריך עוד יוד?
אנא עזור לי בתשובתך המהירה מאז התוצאות אני לא שקטה ואין לי מושג מה זה אומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
פרופ` אבירם נצר23/09/2011אושר שלום,
השפעת היוד הרדיואקטיבי נמשכת במשך מספר חודשים (עד כחצי שנה). לפיכך, עדיין צפויה הקליטה במיטת בלוטת התריס. תתעזרי בסבלנות, ותתעודדי מאד מהעובדה שאין עידות לגרורות מרוחקות.
בברכת שנה טובה והחלמה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בקרקפתדודי01/09/2011
אני סובל מחרדה ומטופל בציפרמיל + מודל אני לפני שנתיים חביתי את ההתקף חרדה הראשון לא ידעתי מה זה עד שהגעתי לנירולוג והוא בדק אותי היה תחושות של עיקצוצים וצריבה חזקה בראש ובגוף קיבלתי הפניה לבית חולים צילום CT ראש עם הזרקה ולא נימצא שום דבר אני מזה שנתיים סובל מצריבה בקרקפת ורוצה לדעת מה לעשות כי זה מביא אותי לחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בקרקפת - תגובה
ד''ר יהב אורון01/09/2011דודי שלום,
יתכן ומקור הבעיה בגירוי של עצב שטחי בעור. כדאי להיבדק שוב ע"י הנוירולוג. כמו כן כדאי להיוועץ עם הרופא המטפל בבך בשל החרדה - יתכן וגם הוא יוכל לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרבת בקרקפת
יניר נוי06/01/2015היי,שלום אני השתמשתי בתוספת שיער שנתיים.השתמשו לי בדבק רפואי מסוג nuw hope בהתחלה זה עשה לי קצת אדום גירוד וכאלה אבל הייתי בא אליהם פעם בשבועיים שלוש היו חופפים לי ושמים חומר מרגיע והיה נרגע,כמובן גם שהתוספת עלי היתה היתי מנקה חופף לא כל יום אבל מרטיב כמעט כל יום.לפני שבועיים הרגשתי צריבה בלתי נסבלת הלכתי פעמיים לרופא עור אמר לי יש לי דלקת נתן לי תכשירים שלא עוזרים..רק השמפו הרפואי עוזר ל15 שעות ככה ומרגיע הכל,כל השאר רק שורף יותר שאר הקרמים,קיבלתי לוקטופ לדלקת בינונית או קלה,לא עוזר לצריבה,מה שכן האדום שהיה לי מהתוספת כמעט נעלם אבל שנגמרת השפעת השמפו הרפואי שורף שוב,יש לציין שהרופא עור האחרון אמר לי שאין חי פטריה כבר ולפני שבועיים הרופא עור הראשון אמר לי שיש לי דלקת הכל היה אדום.נשאר לי כרגע קצת אדום טיפה בקדימה וזה שורף שנגמרת השפעת השמפו 15 שעות ככה.מה עליי לעשות?לבקש קרם לדלקת חמורה?או מה?אשמח לתשובה מהירה תודה רבה(אני גם הולך קרח שבועיים לא יודע אם אוכל ללבוש יותר תוספת מצב מדכא.עוד משהו אני גם בתקופה נפשית לחוצה כבר הרבה זמן ועוד יותר עכשיו,אבל זה בוודאות מהתוספת מהדבק הרפואי,אשמח לתשובה, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרבת בקרקפת - תגובה
פרופ` אבירם נצר07/01/2015יניר שלום,
לצערי, איני יכול לענות על שאלותיך. תנסה לבדוק בפורומים של מחלות עור ואלרגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FNA בצוואררוני21/08/2011
שלום.
מזה כמה שבועות יש לי נפיחות בצד שמאל בצוואר.
הופניתי לעשות FNA ואלו הן התוצאות:
ממצא ציסטי באונה שמאלית במימדית 1.8*2 ס"מ
בוצע ניקור ב
אונה ימנית הודגמה קשרית הטרואקואית בקוטר 4 מ"מ
מספר בלוטות קטנות בצוואר משמאל ראקטיביות.
מה ניתן ללמוד מהממצאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FNA בצוואר - תגובה
פרופ` אבירם נצר21/08/2011רוני שלום,
עליך להמתין לממצאי הניקור. עפ"י התאור שלך, קרוב לודאי שהממצאים אינם חשודים לממאירות, אבל אני מקווה שתוצאות הבדיקה של הניקור יאשרו זאת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובות
רוני29/08/2011ממצא מיקרוסקופי- דם ושפע מקרופגים טעוני פגמנט המוסידרין. לא נמצאו תאי אפיתל. מתאים לתוכן ציסטה.
מה פירוש התוצאות ומה ההמלצה הטיפולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובות - תגובה
פרופ` אבירם נצר29/08/2011רוני שלום,
כפי שצפיתי, מדובר בציסטה, ללא עידות לגידול.
מה שדרוש הוא מעקב אולטרה סאונד אחת למספר חודשים. רק במידה שאחת הקשריות תגדל, יהיה מקום לשקול חזרה על הניקור.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשזיו21/08/2011
שלום רב,
מזה כ-3 שבועות סובל מכאבי ראש,במצח ומאחורי העיניים,במעקב אצל רופא משפחה.
העוצמה של הכאבים בינונית,הרופא רשם לי ROKAL אבל זה לא ממש עוזר,
אלא להיפך כל פעם שאני לוקח אותם יש לי בחילה.
אתמול בלילה התעוררתי מצמא וכשחזרתי למיטה התחלתי להזיע ונהיו לי קצת בחילות.את הכדור האחרון לקחתי אחה"צ כך שאין ממש קשר לבחילה.
חוץ מזה אין עוד סימנים ניורולוגיים כלשהם.
רציתי לשאול האם יש צורך לבדיקה אצל ניורולוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר יהב אורון21/08/2011זיו שלום,
גש להיבדק שוב ע"י רופא המשפחה שלך. אם הוא ימצא לנכון הוא יפנה אותך לנוירולוג.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאיילת19/08/2011
שלום
כבר חודש וחצי יש כאבי ראש חזקים ללא הפסקה כול הבדיקות יצאו תקינות כולל סיטי ראש אני צריכה לעבור דופלקס לציין שאני לא מעשנת לא שותה אלכוהול כאבים מתחילת העורף עד לאזור המצח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר19/08/2011אילת שלום,
צר לי שאין באפשרותי לענות על שאלתך כיוון שאין ברשותי מספיק מידע. אני ממליץ שתיבדקי ע"י נוירולוג.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה18/08/2011
שלום,
אני בת 26, ב-4 השנים האחרונות יש לי תופעה שחוזרת כל כמה חודשים (5-6 חודשים) של כאב ראש מאוד מאוד חזק, עםתחושה שאני חייבת לשכב בשקט וריחות מאוד מפריעים ברגעים האלה, אחרי בערך שעה של כאבים מגיעה בחילה ואז אני מקיאה. אחרי ההקאה הכאבים מתחילים לעבור. סה"כ כל התופעה לוקחת 2-3 שעות של סיוט ואז הכל חוזר למסלולו. בחודשים האחרונים היו לי שוב את הכאב החזק הזה כמה פעמים (אבל בלי תופעת הריח וההקאה) הכאב חזק אבל פחות מהמקרים של ההקאה. אבל אני מזהה שזה אותו סוג של כאב . והכאב המסוים הזה שאני מדברת עליו הוא כזה שלא יעבור עם נורופן, אני פשוט מרגישה שזה לא סתם כאב ראש. (לעיתים רחוקות יש לי כאבי ראש רגילים שעוברים עם נורופן)
היום ממש ממש במקרה הרגשתי בלוטה בראש... היא נמצאת בגובה של אמצע האוזן בין אמצע הראש,לאוזן שמאל. בלוטה ממש קשה שבמקרה שמתי לב אליה.
ועכשיו אני מתחילה להלחץ ולקשר בין הדברים.
כבר לפני יותר מחודש קבעתי תור לנוירולוג והתור עוד שבועיים.
אשמח לקבל השערות מה האפשרויות. אני בטוחה שיש הרבה. אבל רק כדי להרגע או לחילופין-להיות מוכנה ולדעת מה זה יכול להיות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר18/08/2011הכאב שאת מתארת, אופייני מאד לסוג של מיגרנה. לבלוטה בראש שאת מתארת, כנראה אין כל קשר לכאבי הראש.
אני ממליץ שתיבדקי אצל נוירולוג לגבי סיבת כאבי הראש.
לגבי הבליטה בקרקפת, רצוי שתיבדקי ע"י כירורג או א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בראש צד שמאל למעלהדקירות בראש18/08/2011
יש לי מין הרגשה של דקירות בראש בצד שמאל בחלק האחורי למעלה, הדקירות באות לסירוגין בערך כל שעה.
הדקירות הן במשך דקה שתיים,
היה לי הרגשה שזה בא מהצוואר בהתחלה אבל עשיתי צילום רנטגן של הצוואר ולא מצאו כלום, ויש לציין שזה לא תלוי בתנועה של הראש או בפעילות שאני עושה.
הכאב לא מופיע בזמן שינה.
כמו כן יש לציין שעברתי מלאה קרינות בשלוש השנים האחרונות, פעמיים מיפוי עצמות בהבדל של 9 חודשים אחד מהשני ומלאה צילומי רנטגנים.
אין לי מושג ממה הכאב הזה יכול להגיע, ניסיתי לחפש מידע באינטרנט בנוגע לנושא אבל הרוב היה רשום שם על מצב נפשי, ואין לי שום קושי נפשי אני אוכל בריא אני שותה בצורה סבירה ואני יושן בסביבות ה 6וחצי שעות לילה.
ואין לי מושג ממה זה יכול לנבוע זה, בעיקרון קרה לי אחרי ריצה של דקה אפילו פחות, ולפנכן יכולתי לרוץ יותר, ככה שאני לא יודע מה הסיבה של זה, ואני יחסית בגיל צעיר בן 22
אני כרגע חייל, ולקבוע תור לאחת המרפאות הצבאיות לוקח המון המון זמן.
הדקירות בראש הם בערך כבר שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בראש צד שמאל למעלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר18/08/2011
שלום רב,
יכולות להיות לכך הרבה סיבות. אין מנוס מכך שתיבדק ע"י רופא היחידה והוא כבר יפנה אותך לפי הצורך לבירור מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גליובלסטומהטניה14/08/2011
מה הטיפול הכי טוב לגליובלסטומה דרגה 4
המטופלת אחרי ניתוח מאוד חלשה
המליצו על כימו מסוג טומדול.
האם יש טיפול שונה?
ומה הסיכויים לסוג סרטן זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליובלסטומה - תגובה
ד''ר יהב אורון14/08/2011טניה שלום,
אנא פני לרופאים הנוירוכירורגים בפורום נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריסנועה14/08/2011
התגלה לפני יומיים תת פעילות של בלוטת התריס שלי. מדובר בתת פעילות
חמורה, הרופא אמר שעליי להתחיל באופן מיידי בנטילת אלטרוקסין והאמת קצת
הפחיד אותי. האם תת פעילות של בלוטת התריס מגדילה את הסיכוי לחלות
בסרטן בלוטת התריס?
תודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס - תגובה
ד''ר יהב אורון14/08/2011נועה שלום,
לכשעצמה תת פעילות של בלוטת התריס אינה מהווה גורם סיכון לסרטן של בלוטת התריס.
הישארי במעקב של האנדוקרינולוג וטלי את הטיפול שהומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית ה של אונה ימניתכוכי02/08/2011
שלום רב,
לפני יומיים עברתי ניתוח כריתה של חצי בלוטה .
שוחררתי למחרת היום הביתה.
כרגע אני מאד חלשה,
עם נטיה לבכי בכל רגע.
יש לי מעברים של חום וקור.
עליה של דופק.
השאלות:
1 . האם כדאי לי לקחת כדורים נגד דכאון או כדורים מרגיעים?
2. תוך כמה זמן בערך יחזרו כוחותי?
לתשובתך המהירה אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית ה של אונה ימנית - תגובה
פרופ` אבירם נצר02/08/2011כוכי שלום,
אני מציע שתחילה תתייעי עם המנתחים שלך ו/או עם האנדוקרינולוג המטפל בך.
החלמה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בצד שמאל של הראשאניה נחום26/07/2011
עשיתי ניתוח להסרת גידול ממאיר בפרוטיס בצד שמאל של הראש הניתוח עבר בהצלחה ,אך כאבים באזור ממשכים ויש התקפים חזקים ששום תרופה לא עוזרת נגדם .
שאלתי היא : האם יכול להיות מצב שנמצאים באזור תאי סרטן שהם הגורם לכאבים?,אם כן הסבירו איזה בדיקה עליי לבצע כדי לאמת עם אכן קיימים תאים באזור .
בתודה מראש אניה נחום :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בצד שמאל של הראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר26/07/2011אניה שלום,
לא בהכרח כאבים באיזור הניתוח נגרמים עקב הישנות הגידול. בהחלט יתכנו סיבות אחרות לכאבים.
מכוון שעברת ניתוח הסרה של גידול ממאיר, עלייך להיות במעקב צמוד של רופאי א.א.ג שניתחו אותך. כמו כן, יתכן שעליך גם להיות במעקב אונקולוגי. קרוב לודאי, שהרופאים העוקבים אחריך, ישקלו הצורך בבירור נוסף.
בברכת החלמה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים ללא מענה
אניה נחום27/07/2011הבעיה היא שהרופאים שלי לא נותנים לי שום דבר .. כן יש מעקב אבל הבעיה והכאבים ממשיכם וההתקפים נעשים חזקים יותר ויותר .. הייתי באונקולוגיה ביקרתי אצל כמה רופאים נירולוגים כמו ד"ר בלומן וגם דרך כללית משולם למרפאות פרטיות .
אני מרגישה שמעבירים אותי מרופא לרופא ללא פתרון ויכולת זיהוי של הגורם להתקפים .
הדבר היחידי שעוזר לי במצב של התקף היא זריקת קוקטייל שאני מקבלת במיון .
אני כבר שנתיים לאחר הניתוח ועם הגידול הייתי 10 שנים .
12 שנה של כאבים ואחרי הניתוח זה ניהיה חזק יותר !
שאלתי היא שוב
איך בודקים את האפשרות שאין שם תאי סרטן?
תודה מראש,אניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים ללא מענה - תגובה
פרופ` אבירם נצר27/07/2011אניה שלום,
לצערי, אין באפשרותי לייעץ לך על דרכי איבחון נוספות בשל העדר אינפורמציה מספקת. אני סבור שבידי הרופאים המטפלים בך יש מירב הנתונים ולבטח הם הפנו אותך לביצוע הבדיקות הנדרשות (CT, MRI, PET-CT וכד')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה על הצווארשלומי26/07/2011
שלום,
כבר כמעט יומיים מופיעה אצלי על הצוואר בלוטה בגודל של גולה בצד ימין
של הצוואר. בדקתי קצת באינטרנט, חלק מהמקומות כתוב שזה כנראה גוש
סרטני, ובחלק כתוב שמדובר במשהו שקשור לבלוטות לימפה.
מה עליי לעשות במקרה כזה? והאם צריך לנתח?
תודה מראש,
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה על הצוואר - תגובה
פרופ` אבירם נצר26/07/2011שלומי שלום,
תהיה רגוע, בלוטה שהופיע לפני יומיים, אינה גידול!. קרוב לודאי שמדובר בקשרית תגובתית לזיהום כלשהו באיזור הראש - צוואר.
אני מציע שתיבדק אצל רופא א.א.ג. והוא ידוק את הסיבה ויטפל בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול שפיר בראשל21/07/2011
שלום.
מה קורה כשלאחר ניתוח להוצאת גידול שפיר מהראש נותר שארית קטנה שנמצאת במקום שהמנתח העדיף שלא להגיע אליו בשל מיקומו.
האם ניתן לרפא זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול שפיר בראש - תגובה
ד''ר יהב אורון21/07/2011קשה לענות בלי לדעת מה סוג הגידול ומה מיקומו. אם מדובר בגידול מוחי - מציע לפנות ולהיוועץ בנוירוכירורגים בפורום המתאים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בצוואררוני19/07/2011
שלום.
כבר מספר שבועות יש לי נפיחות באזור הצוואר. לאחר שעשיתי בדיקות דם, יצא כי כל הנתונים בטווח הנורמאלי מלבד ה Lymphocytes שיצא 48.4.
בנוסף, עשיתי אולטרסאונד, ותוצאותיו היו-
גוש נמוש בצואר דיסטלי שמאל
באזור הקשרית הנמושה הודגם ממצא ציסטי מורכב 22*22*28 מ"מ
תופס את האונה השמאלית של בלוטת התריס.
לממצא דפנות מעובים, מחיצות ,משקע וחלק סולידי ואסקולרי 6*7*1 מ"מ
באונה הימנית קשרית 2*3 מ"מ
כנראה מצב לאחר דימום.
מה הפירוש של תוצאות הבדיקה ומהו הטיפול הנדרש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בצוואר - תגובה
ד''ר יהב אורון19/07/2011רוני שלום, מדובר בציסטה, מבנה המכיל נוזל, בתוך בלוטת התריס. ממצא זה הינו שפיר בדרך כלל אך יש לנקרו על מנת לקבל מידע רב יותר לגביו. לעיתים הציסטה נגרמת עקב דימום ספונטני לתוך בלוטת התריס וזו משמעות המשפט "מצב לאחר דימום". פנה לרופא אאג על מנת להשלים את הטיפול ואת הבירור.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רוני19/07/2011הייתי אצל אנדוקרינולוג, הוא אמר לי שיש לעשות מעקב אחרי הציסטה באולטרסאונד.
בנוסף אמר שניתן לנקז את הדימום ושאף ניתן לעשות ניתוח. מהי פעולת הניקוז?
בנוסף, האם היית ממליץ בכל מקרה לפנות לרופא אא"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר יהב אורון19/07/2011ניקוז פירושו החדרת מחט לציסטה ושאיבת תכנה.
הייתי ממליץ להוועץ ברופא אאג בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)