פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ct ראש
    תמי
    11/07/2011

שלום
    עשו לי ct ראש עם ו בלי חומר ניגוד
    האם זה יכול להשפיע על
    היכולת שלי להביא ילדים לעולם
    אני בן 26
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ct ראש

הוספת תגובה

• ct ראש - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    12/07/2011

שלום רב,
    למרות שבבדיקת CT נחשפים לכמות קרינה בלתי מבוטלת, עדיין אין בכך סכנה לחשיפה לקרינה משמעותית. אין לך שום סיבה לדאגה מבדיקה בודדת. בבדיקת ראש, קרוב לודאי שהגנו על האשכים כך שהם כלל לא נחשפו לקינה.
    אל דאגה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בצד ימין של הראש
    מאי
    11/07/2011

שלום לך ד"ר ...
    כבר יותר משבוע שאני מרגישה לא בדיוק כאבים אבל דקירות כאלה וזרמים בצד ימין של הראש כאשר אני לוחצת בנקודה מסויימת מעל המצח גם ישנם כאבים רגישים עם זאת כאב מעל עין ימין ואוזן ימין שכבר הרבה זמן ישנם אטימות ורעשים +כאבים
    הייתי אצל נוירלוג שאמר לאחר בדיקה כללית ללא CT שזה לא נראה לו מהראש והפנה אותי לאף אוזן גרון וגם הרופא לא ראה כלום באוזן והפנה אותי לבדיקת שמיעה אני נורא לחוצה מזה כל צד ימין רגיש לי מה עליי לעות למי עליי עוד לפנות ???

אני מודה על תשובתך מראש ד"ר .

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בצד ימין של הראש

הוספת תגובה

• כאב בצד ימין של הראש - תגובה

ד''ר יהב אורון
    11/07/2011

מאיה שלום,
    כאבים בראש יכולים לנבוע ממספר גורמים אפשריים כגון סינוסיטיס, כאבי שרירים המקרינים מהעורף, כאבים שמקורם במפרק הלסת, כאב שמקורו בדלקת של עצבים ועוד. אם נבדקת ע"י נוירולוג ורופא אאג סביר שנבדקו האפשרויות הנ"ל. אני מציע לבצע את בדיקת השמיעה אליה הפנה אותך רופא אאג ולשוב אליו לאחריה. הוא ימליץ על בדיקו נוספות או יעוצים נוספים במידת הצורך.
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשךך.... תודה ד"ר

מאי
    11/07/2011

יכול להיות שאטימות כאבים ורעשים באוזן ימין הרבה חודשים נובעים ממשהו רציני יותר מסתם כאבי ראש אני נורא חוששת כי גם צד ימין כואב בראש כפי שאמרתי....עליי לחזור לנוירולוג או לחכות לבדיקת שמיעה ועל פי זה יודעים ?.. תודה רבה על תשובתך מראש .....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשךך.... תודה ד"ר - תגובה

ד''ר יהב אורון
    11/07/2011

מאיה שלום,
    תחושת האטימות והרעשים באוזן אינן מעידים לכשעצמם יחד עם כאב הראש על בעיה חמורה יותר. אם אינך חשה בטוב פני שוב לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    זיו
    06/07/2011

שלום אני זיו ואני בן 16
    אבקש שתבחן C2 radiculopathy

לפני כשנה וחצי התחילו לי בצד האחורי של הראש כאבים חזקים למשך
    תקופה של כחודשיים בעת הרמת הראש למעלה הכאב היה מעין חבטה בצד האחורי של הראש שחייב אותי להוריד אותו למטה במהירות , במשך החודשיים האלה הכאבים באו ונעלמו , ויום אחד לאחר הורדת הראש למטה קבלתי מעין התקף הכאב היה כל כך חזק שלא יכולתי להזיז את הראש , כאשר קבלתי את ההתקף כל תזוזה של הראש אפילו קטנה הייתה גורמת לכאב של החבטה ומאותו יום כבר שנה וחצי בתנועות מסוימות , או שאני קם מהר מישיבה (זה בזמן האחרון), אני חוטף את ההתקפים האלה (וחשוב לציין שהכאב הפך לתמידי לא היה יום אחד בשנה האחרונה שלא יכולתי לגרום לכאב הזה או להיות בלי כאב הייתה תקופה של שיפור אך בעת התנועות חדות הכל היה חוזר ) ומהתקף להתקף הכאב רק מחמיר, אחרי ההתקף כאשר אני מרגיש את הכאב אני מרגיש מין סחרחורת כזאת שהכל יורד למטה ואני מרגיש חוסר יציבות , וכל תזוזה של הראש מלווה במין סחרחורת וחבטה בצד האחורי של הראש הכאב הוא מין לחץ חזק מאוד שגורם לך לחשוב שאתה הולך ליפול הכאבים של פעם היו הרבה פחות כואבים וכמעט ולא מלווים בסחרחורת.כיום בעת התקף אני חייב לקבל טיפול תרופתי כגון :זריקת בלוק , משככי כאבים חזקים וכו.הכאבים פגעו לי בתפקוד היום יומי אני לא יכול לשבת בנוח לשכב על הגב בכלל לישון על צד שמאל, לעשוות צרכים בלי לחטוף סחרחורת , לנסוע באוטו ולאחר מכן לקום. בתנוחות מסוימות אני חוטף את הסחרחורת אפילו בלי להזיז את הראש. בעצימת עיניים אני גם מרגיש חוסר יציבות,לפעמים יש הרגשה של צריבה כמו צמרמורת באזור הראש . יש לציין שעשיתי 8 זקירות בלוק ולאחר הזריקות כאילו הכל נעלם אך זה רק לזמן של כמה שעות והכאב מופחת לכמה ימים .
    הבדיקות שעברתי ct: מערות פנים שהוא היה ,תקין ct מוח תקין עם חומר ניגוד ובלי ששניהם היו תקינים mri' מוח שהיה תקין עם חומר ניגוד, mri צווארי שהיה תקין ,מיפוי עצמות תקין, המון בדיקות דם , בדיקות ערובות עיניים ועוד המון בדיקות. בקרתי אצל כשישה ניורולוגים מהבכירים בארץ : כמו פרופסור רכס ודוקטור זמיר עקב הבדיקות שלהם וההדמיות הם שללו ניורולוגיה , נבדקתי אצל המון רופאים מתחומים שונים ולאף אחד לא הייתה תשובה מדויקת התאשפזתי לפחות 3 פעמים בגל הכאבים, בקרתי במרפאת כאב בבאר שבע ובירושלים וקבלתי סדרת זריקות בלוק שהרפו את הכאב לכמה ימים וזהו, כנראה שהמקור של הכאב הוא עצבי , במרפאת כאב בירושלים , המליצו על דפרקסאן שהתחלתי לקחת . חשוב לציין שהכאבים והסחרחורות רק מחמירים מיום ליום . היום אין לי למי לפנות כל קביעת תור לוקחת חודשים וכל יום אני רק סובל יותר , אני לא יכול להמשיך ככה ,
    עוד טיפולים שעשיתי : פיזיוטרפיה שלא עזרה שיאצו שגם לא עזר טיפולים במוסקול ותרופות מהמשפחה שלו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    06/07/2011

זיו שלום,
    אני מצטער שלא אוכל להקל עליך, אך המענה למיחושיך הוא, קרוב לודאי, במסגרת מרפאת כאב או ביחידות עמוד שדרה שקיימות בכל בתי החולים.

בברכת החלמה שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

זיו
    06/07/2011

טוב תודה לך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI
    גליה
    25/06/2011

בת 25, כאבי ראש וסחורחורות. ביצעתי בדיקת MRI והתוצאה: מוקד אות נמוך בקוטר כ-5 מ"מ באזור המוחון פרא מדיאני משמאל ואזור גרעין הדנטר אשר מגיע עד קרבת דופן החדר ובאות מוגבר ב-T2 לא מכיל תוצרי פירוק של המוסידרין בתוכו, לא חיובי ב-DWI ואיננו מתאדר לאחר גדוליניום, פרט למוקד זה נצפית סריקה תקינה של מח, מוחון וגזע המוח.
    סכום: אזור אות חריג במוחון משמאל - באבחנה מבדלת תהליך כגון המרטומה, גליומה מדרגה נמוכה - לא ניתן לקבוע מהות התהליק בבדיקה זו.
    אנא - מה פירוש גליומה והמרטומה, מה עלי לעשות?
    יש לציין כי לפני שש שנים היה לי את אותו ממצא ואמרו לי רק לעקוב אבל לא נאמר לי אז המרטומה או גליומה - מה זה? אנא אני פוחדת ומאוד

לקביעת תור
    סגירה
    MRI

הוספת תגובה

• MRI - תגובה

ד''ר יהב אורון
    25/06/2011

גליה שלום,
    מדובר בגידולים שפירים. אם הממצא היה קיים בעבר ולא השתנה קטנים הסיכויים שהוא הגורם לתלונותייך כעת. פני לנוירוכירורג כדי להשלים את הבירור.
    שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטי ראש
    הדסה
    25/06/2011

לאבי בן ה-83 פרקינסון
    בחדר מיון עשו לו סיטי ראש בגלל נפילה:
    אטרופיה. ממצא תופש מקום היפודנסי באונה השמאלית בקוטר 18 מ"מ על בסיס דוריאלי (מנגיומה מול תהל תופש מקום ראשוני) שינויים איסכמיים כרוניים. ככל הנראה מדובר במנגיומה
    הומלץ על אם אר אי
    האם כדאי להטריד אדם עם פרקינסון קשה בבדיקת אם אר אי?

האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    סיטי ראש

הוספת תגובה

• סיטי ראש - תגובה

ד''ר יהב אורון
    25/06/2011

הדסה שלום,
    קשה לענות בלי לראות את ההדמיה עצמה ובכל מקרה מי שמתאים לשאול על כך הוא נוירוכירוג. אכן יש לשקול סיכונים בטיפול מול סיכונים בהימנעות מטיפול. הגיל אינו הפקטור היחידי בקבלת ההחלטה - מתחשבים בממצא עצמו, במחלות רקע, תופעות להן עלול הממצא לגרום ועוד. בדיקת MRI נותנת יותר מידע לפני קבלת ההחלטה. היא אמנם לא נוחה ולא נעימה לביצוע אך אם הומלץ ע"י רופאיכם לבצעה - חזקה עליהם ששקלו את אי הנוחות שבביצועה מול הצורך בקבלת מידע.
    שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי MRI
    גל
    24/06/2011

שלום .
    עברתי בדיקת MRI של תעלות השמע בגלל ירידת שמיעה פתאומית ונמצא :
    מוקד ציסטי לקרן הטמפורלית של החדר הימני חשוד ל- choroid fissure cyst
    אבקש אם ניתן לקבל הסבר בשפת העם לתוצאות והאם יש קשר בין הממצאים לירידת השמיעה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי MRI

הוספת תגובה

• ממצאי MRI - תגובה

ד''ר יהב אורון
    25/06/2011

גל שלום,
    הממצא המתואר הינו בדר"כ חסר משמעות ואינו גורם לסימפטומים ברוב רובם של המקרים. אני מציע להוועץ בנוירוכירורג.
    שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה שומנית בראש
    מאיר
    20/06/2011

יש לי בליטה בראש מזה שנים אתמול הייתי אצל כירורג ולאחר מבט של כמה שניות הוא אמר שיש צורך להוציא אותה אם אפשר להרחיב על הנושא והאם יש קשר לכאבי הראש מהם אני סובל?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה שומנית בראש

הוספת תגובה

• ציסטה שומנית בראש - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    20/06/2011

מאיר שלום,
    הממצא שאתה מתאר הינו חסר משמעות. לדעתי, אין שום קשר בין הציסטה לכאבי ראש. מדובר בבלוטת הפרשה, בד"כ זיעה שפתח ההפרשה שלה ניסתם ולכן היא התנפחה. אני מסופק אם יש הכרח להוציאה אלא אם היא נוטה להזדהם ועקב כך לגרום לרגישות מקומית ניכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאומה טמפורו-פריטלית משמאל
    יעל
    18/06/2011

אני מעונינת לדעת מה המשמעות של "אוסטאומה טמפורו-פריטלית"
    יש לי בליטה בצד השמאלי בראש משנת 2004, בשנת 2007 גודלה היה כ- 8 מ"מ ("ללא הרס הקורטקס עם הרמה קלה של הרקמות הרכות"), בשנת 2008 גודלה היה כ- 7*8 מ"מ , ואילו באפריל 2011 גודלה כ- 9 מ"מ.
    מאחר ומדובר בראש ובמפגש האחרון עם רופא המשפחה נזרקה לחלל האויר המילה גידול, אשמח לקבל מידע בנושא, ואף לקבל הפנייה למי עלי לפנות בעתיד בנושא זה למעקב. (כרגע הרופא משפחה מפנה אותי לצילום ה- CT אך איני במעקב מעבר לכך.)
    תודה.

הוספת תגובה

• אוסטאומה טמפורו-פריטלית משמאל - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    18/06/2011

יעל שלום רב,
    לפי תאורך, מדובר בגידול שפיר של עצם הגולגולת. הגוש לא גדל במעקב של 4 שנים. קרוב לודאי, שאין שום סיבה לדאגה. במידה שאין שום סימפטומים של לחץ על איברים חיוניים.
    במידה ואת עדיין לא רגועה, אני מציע שתתייעצי עם נוירוכירורג.
    המשך שבת רגועה ושלווה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חובה ניתוח?
    ויקי
    16/06/2011

שלום!

יש לי גוש בצוואר, זה כנראה ציסטה.
    הנה תוצאות של CT:

. הבדיקה בוצעה בתאריך 12/06/2011
    להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: צוואר
    הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי .
    הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי.
    סיבת הפניה: בירור נגע ציסטי בצוואר.
    ממצאים:
    מרכיבי נאזו -אורו-והיפופרינקס שמורים.
    קדמי ומדיאלי לשריר סטרנוקליידומסטואיד משמאל.
    מודגם נגע נוזלי, מוגבל היטב, בקוטר כ- 1.5 ס"מ. שומן סביב הממצא שמור ומודגמת הפרדה
    ברורה בין התהליך ולבין מבנים אנטומיים סמוכים.
    בלוטות הרוק תקינות בגודל ובמרקם.
    איזור גלוטי ותת-גלוטי שמור.
    כלי הדם הצוואריים תקינים.
    בלוטת התריס תקינה בגודל ובמרקם.
    אין לראות קשריות לימפה מוגדלות בתחנות הצרביקליות.
    . סיכום: התהליך המתואר בצוואר משמאל מתאים לברכיאל קליפט ציסט 2

שאלה:

האם אני חייבת ניתוח? כלומר האם חובה להוציא את זה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם חובה ניתוח?

הוספת תגובה

• האם חובה ניתוח? - תגובה

ד''ר יהב אורון
    16/06/2011

ויקי שלום,
    נראה כי כדאי מאוד להסיר את הציסטה הצווארית. ציסטה כזו עלולה להזדהם ולגרום לאי נוחות רבה. הניתוח עצמו אינו מסובך ואם את בריאה בדר"כ אין מניעה שלא לבצע את הניתוח. בנוסף - קרוב לוודאי שמדובר בציסטה מולדת אך ניתן יהיה לוודא שזה כך רק לאחר כריתתה, ועל כן כדאי להסירה.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    אור
    15/06/2011

כבר כמה חודשים שיש לי כאבי ראש נקודתיים בכל הראש קצת כואבות אבל יותר מציקות מאשר כואבות, הכאבים באים והולכים אבל במשך הרבה ימים ברצף, והרבה פעמים שאני קם משכיבה או מישיבה יש לי סחרחורת של שלוש שניות.. הלכתי אל רופא שאמר שהוא לא מתרגש מזה אבל בכל זאת זה יכול להיות גידול? בנוסף לזה לפני שמונה חודשים בערך עשיתי בדיקות דם והיה לי מחסור בברזל לא רציני, זה יכול להיות קשור?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ד''ר יהב אורון
    15/06/2011

לאור שלום רב,
    הסיכוי שמדובר בגידול הינו נמוך ביותר. כאבי ראש נובעים בדר"כ מגורמים רבים אחרים כגון מחלה של הסינוסים, מיגרנה, כאבי ראש שמקורם במתח מוגבר של שרירים ועוד. אנמיה של חסר ברזל אכן עלולה לגרום לתחושת סחרחרת במעבר משכיבה לישיבה.
    יום טוב וכל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אדנומה שהוסרה יכולה לגדול
    בטי
    11/06/2011

האם אדנומה בגודל 30 מ"מ יכולה לגדול בחזרה לגודל 25 ממ תוך חודשיים ?

הוספת תגובה

• האם אדנומה שהוסרה יכולה לגדול - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    11/06/2011

בטי שלום,
    אין לי כל פרטים, לכן איני יכול להתייחס למקרה. כנראה שהאדנומה, באשר היא, לא הוצאה בשלמות, אלא בחלקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהיגה לאחר ניתוח
    אילן
    05/06/2011

שלום
    אשמח לקבל תשובה האם מותר לנהוג לאחר הסרת גידול במוח?
    האם יש חוק / תקנה האוסרת נהיגה לתקופה מסויימת
    תודה אילן

לקביעת תור
    סגירה
    נהיגה לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• נהיגה לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר יהב אורון
    05/06/2011

אילן שלום,
    אין תקנה או חוק ספציפיים הנוגעים למצב לאחר הסרת גידול אך התקנות מתייחסות לתפקוד הנדרש מנהג, לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל. אם זה ימצא כי לאחר ניתוח קיימת מגבלה כלשהי הוא עשוי להמליץ לך לא לנהוג. כמו כן , לפי חוק, על רופא לדווח על אי כשירות של נהג למשרד הבריאות.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אילן
    06/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה בצוואר
    אלי
    31/05/2011

שלום ד"ר,
    מזה שבועיים אני מרגיש כאבים באזור הצוואר צד שמאל בצמוד לגרון. מתקשה לבלוע את הרוק ואפילו מרגיש צריבות בגרון בכל פעם שאני עושה זאת. בימים האחרונים אני אפילו מרגיש גולה שגדלה מיום ליום באותו אזור. מה זה יכול להיות????????????
    תעזרו לי בבקשה!! מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גולה בצוואר

הוספת תגובה

• גולה בצוואר - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    31/05/2011

אלי שלום,
    אני מציע שתיבדק אצל רופא אף אוזן וגרון. הוא לבטח יוכל לאבחן במה מדובר ולטפל בהתאם.

בברכת החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוס לצבא אחרי הסרת גידול פפילרי
    איילת
    26/05/2011

שלום דר.
    השאלה הזו מקדימה אולי את זמנה אך היא מטרידה אותי.
    לבתי בת ה-15 הוציאו חצי בלוטה עקב פפילרי קרצינומה בגודל 8 ממ- מוגבלת היטב.
    היא לא צריכה יוד אלא רק אלטרוקסין ומעקבים.
    בעוד שלוש שנים היא אמורה להתגייס לצבא.
    האם הצבא מגייס בדרך כלל ילדים שהיה להם סרטן של הבלוטה וצריכים ליטול אלטרוקסין?
    אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלה הזו- אך אולי מנסיונכם שמעתם משהו.
    תודה

הוספת תגובה

• גיוס לצבא אחרי הסרת גידול פפילרי - תגובה

ד''ר יהב אורון
    26/05/2011

איני יודע מהי מדיניות הצבא בנושא. הדבר נקבע ע"י מדור רפואי בלשכת הגיוס וע"פ ספר הפרופילים הצבאי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזורים שונים בראש
    מוריה
    23/05/2011

אני בת 30. מזה שנה, אולי קצת פחות אני מרגישה כאבים באזורים שונים בראש, לא דומה לכאבי ראש של מגרנה (מהם אני סובלת מזה שנים), מן כאבים נקודתיים. נדמה לי כי בצד בצד הימני של הראש הם יותר קיימים.הייתי אצל נוירולוג שבדק אותי ואמר שלא רואה שום דבר .ונתן לי הפניה לסיטי ראש בשביל להרגע...עדיין לא הלכתי לעשות מרוב פחד. בנוסף יש לי בזמן האחרון תופעה שמתחממות לי האזניים ונהיות אדומות, זה בד"כ לא שתיהן ביחד. יכול להיות קשר בין הדברים?חשוב לציין שאני מטופלת בגלולות למניעת הריון. זאת יכולה להיות הסיבה? אני ממש פוחדת שזה גידול בראש ולאחרונה הפחדים ממש משתלטים עליי.מה עוד זה יכול להיות?
    אשמח מאוד לתשובה.
    בתודה מראש,
    מוריה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזורים שונים בראש

הוספת תגובה

• כאבים באזורים שונים בראש - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    23/05/2011

מוריה שלום,
    ישנן סיבות רבות לכאבי ראש: החל מבעיות עיניים/ראיה, בעיות שיניים/פרקי הלסת, בעיות אף וסינוסים בעיות הורמונליות וכמובן מיגרנות ובעיות נוירולוגיות אחרות, כולל גידולי מח.
    אך הכאבים שאת מתארת אינם אופיינים לגידול במח.
    אני מציע שתבצעי את ה- CT, ולאחר שתישלל, אני מקווה, האפשרות לגידול, יש להשלים את הבירור ובהתאם הטיפול המתאים. אם הנוירולוג לא יחשוד בבעיה נוירולוגית, אני מציע שתפני לרופא המשפחה שלך שיפנה אותך לשאר המומחים.

בברכת החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה