פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח MRI
    אלי
    22/09/2010

שלום רב,

אני בן 40 ויש לי כבר מספר שבועות בעיות בגפיים השמאליות(זרמים ברגל, רעד ביד
    לאחרונה זה מחמיר עם בעיות שיווי משקל, קושי להתלבש, לכתוב ולבצע פעולות בסיסיות
    להלן צילום של 4 תמונות מתוך ה- MRI שביצעתי הלילה.
    אני לא רופא, אבל הכתם הגדול בתמונות נראה לי כחשוד.
    עדיין לא קיבלתי פענוח.
    יש לי תור לנוירולוג רק בעוד כשבועיים.
    האם עליי להמתין לנוירולוג? לקבוע לנוירוכירורג? אונקולוג? לגשת למיון?

חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח MRI

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יהב אורון
    22/09/2010

אלי שלום, איני נוירוכירורג ועל כן איני יכול לפענח עבורך את הממצאים. עם זאת אני ממליץ לך לפנות בהקדם לרופא נוירוכירורג.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור
    א
    15/09/2010

אבקש עזרה בפענוח MRI מוח תשובת סיכום לציין ציסטה פינאליתעם האדרה היקפית בקוטר של 8.6 ממ ואורכה 9.8 ממלמעט זאת לא ניצפית האדרה פתולוגית או גושית ציסטה פינאלית עם האדרה מעט אסמטרית כמפורט

לפי דברי הנירולוג צריך החלטה של נירו כירוג כדי לדעת אם צריך ניתוח ואם לעקוב האם לפי הממצאים יש סיכוי ללניתוח

לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר יהב אורון
    16/09/2010

שלום רב,
    אכן מומלץ להיבדק ע"י נוירוכירורג. ניתן להיוועץ גם עם הרופאים בפורום נוירוכירורגיה באתר זה.
    שנה טובה
    דר' יהב אורון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח

א
    16/09/2010

השאלה האם יש סיכויי שיעצטרכו ניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח

ד''ר יהב אורון
    16/09/2010

לא ניתן לענות על שאלה זו ללא בדיקה של המטופל וצפייה ב-MRI עצמו.
    שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד צוואר לאחר סרטן ב.תריס
    גלית
    12/09/2010

שלום, לפני כמעט כשנה גילו לי גוש סרטני בבלוטת התריס (מסוג קרצינומה פפילרית) עברתי שני ניתוחים עד להוצאה מלאה של כל הבלוטה, טיפול ביוד רדיואקטיבי וכרגע אני במעקב. קיבלתי כעת את תוצאות אולטראסואנד צוואר ואני לא מצליחה להבין מה זה בדיוק אומר והאם יש סיבה לדאגה..

"לא נצפו גושים או בלוטות לימפה מוגדלות באזור מיטת בלוטת התריס.
    כמו כן, בסריקת בלוטות לימפה צוואריות, במשולשי תרדמה קדמיים נצפו קשרים אקוגניים בודדים, המגיעים בציר אורכי עד 16 מ"מ."

אם תוכלו להסביר לי את תוצאות הבדיקה בבקשה, זה יהיה נהדר. כרגע התור שלי לאנדוקרינולוג הוא בעוד כארבעה חודשים והייתי רוצה לדעת האם עלי להקדימו בשל תוצאות אלו.

תודה רבה,
    גלית

הוספת תגובה

• אולטראסאונד צוואר

ד''ר יהב אורון
    14/09/2010

גלית שלום,
    לפי תאור הבדיקה כנראה מדובר בבלוטות לימפה קטנות אך אני מציע לגשת בינתיים לרופא אאג על מנת שיבדוק אותך ויראה את הבדיקה בעצמו.
    בברכה,
    דר' יהב אורון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופהההה
    שולמית
    04/09/2010

לפני יומיים היה לי דופק מאוד מואץ כל רגע הופיעו לי מסך שחור לפני עילפון עשו לי את כל הבדיקות האפשריות הכל היה תקין,היום פתאום גירדתי את הראש ופתאום הרגשתי גוש גדול מאחורה בראש מעל העורף בצד ימין ובצד השני אין אני מה זה מודאגת מחר קבעתי תור לרופא משפחה ניסיתי ללחוץ על הגוש והוא לא כואב אבל הוא קשה ויש לציין שלא קיבלתי שום מכה אני מה זה מודאגת ממה זה והאם יש שייכות למיקרים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופהההה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

ד''ר יהב אורון
    04/09/2010

שלומית שלום,
    לא נשמע שיש קשר בין הממצאים. קשה להעריך מהו הגוש שאת מתארת. לעיתים מדובר רק בגוש שומני. לכי להבדק מחר - אני מקווה שהרופא יוכל להפיג את חששותייך. שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שולמית
    08/09/2010

הלכתי לרופא כירוג והוא אמר שלדעתן מדובר בבלוטת לימפה ואין צורך בירור נוסף.יש לציין שזה ירד בבוקר ונשאר גוש קטן ועכשיו זה גדל ככה זה בבלוטות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בלוטות

ד''ר יהב אורון
    08/09/2010

בלוטות לימפה נסוגות בגודלן בדר"כ לאחר מספר ימים. אם תשאר שם בלוטה או תשוב ותגדל פני בחזרה לרופא.
    חג שמח
    דר' יהב אורון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בראש
    מיכל
    04/09/2010

שלום,
    חמתי לפני כשנתיים הרגישה כאבים חזקים באוזן ימין ולאחר כן חלה הידרדרות בשמיעה לאחר בדיקות מקיפות נאמר לה שיש לה גוש בפורמן ג'וגולריס מימין בעל אות מוגבר T2 ,
    מלאות בתאי המסטואיד מימין,
    הסיגמואיד סינוס והסינוס הרוחבי פתוחים
    (כל מה שנכתב עכשיו הוא בגדר סינית בישבילנו:))
    בכל אופן היא עברה הקרנות אך הדבר לא עזר ועכשיו היא נשלחת לחו"ל לעבור ניתוח
    שאלותי הם:
    למה אני לא מוצאת שום חומר כתוב או פורומים דומים לגבי מצבה?
    האם ניתן לנתח רק בחו"ל?ומה סיכויי הניתוח?וההחלמה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גידול בראש

הוספת תגובה

• גידול בראש

פרופ` אבירם נצר
    04/09/2010

מיכל שלום,
    הגידול שאת מתארת, הינו כנראה "גלומוס יוגולרי", גידול עשיר מאד בכלי דם אשר ממוקם בבסיס הגולגולת, מקום שהגישה הבירורגית אליו קשה ומורכבת מאד. אני לא בטוח שלא ניתן לבצע הניתוח בארץ, אך חזקה על הרופא ששלח אותה לניתוח בחו"ל ששקל את האפשרויות ובדק באיזה מרכז רפואי מתמחים בביצוע הניתוח המורכב הזה.
    לגבי סיכויי הצלחת הניתוח והסיבוכים האפשריים, אני לא יכול לתת לך הערכה, כיוון שאין בידי מספיק פרטים על ממדי הגידול, ומיקומו המדוייק והפגיעות העיצביות שקיימות במידה וישנן.
    אני מאחל לחמותך הצלחה בניתוח והחלמה מהירה.
    בברכת שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חוזרים כבר כמה שנים
    זוהר
    03/09/2010

שלום
    אני נערה בת 22 ויש לי כאבי ראש מגיל מאוד צעיר.

הייתי הולכת לרופאים אבל אף אחד לא מצא אצלי משהו מיוחד.
    כאשר הלכתי לרופאת העיינים היא אמרה לי שיש לי "פזילה קלה" ובגלל התאמצות
    השרירים בניסיון שהעיניים יהיו ישרות אני מתעייפת הרבה יותר מהר ושזה יכול לגרום לכאבי ראש.
    מצאתי גם שיש לי אלרגיה אבל הרופא אמר שאין קשר בין הכאבי ראש כל כך.

סיימתי צבא ועכשיו התחלתי ללמוד לימודים מאוד אינטנסיביים.
    כאבי הראש עברו תקופה מסויימת - אבל עכשיו הם חזרו והחמירו.. כאשר אני צריכה לשבת
    וללמוד זמן רב.
    הם מופיעים לאחר כשעה מאז שאני קמה ומפריעים לי בריכוז.
    (אני מרגישה שאני לא פה - סוג של אופוריה)

הכאב ראש מתבטא בחלק העליון של הראש - זאת אומרת קצת מאחורי ומתחת לקודקוד הראש
    ועכשיו זה גם מתחת לעיניים ובצדדים

אני אמורה בקרוב לעשות רנטגנן ולבדוק סינוסיטיס
    אבל נכון לעכשיו אני לא יודעת כיצד לטפל בזה וממה זה נובע

אשמח מאוד לשמוע תגובה, והמשך ערב נעים

הוספת תגובה

• כאבי ראש

פרופ` אבירם נצר
    03/09/2010

זהר שלום,
    כאבי ראש כמו שאת מתארת יכולים להגרם ממספר סיבות:
    1. על רקע בעיית ראיה, דוגמת הפזילה הקלה שאת מתארת שאכן עלולה לגרום למאמץ יתר של שרירי העין.
    2. על רקע בעיות באף ובסינוסים כגון הנזלת האלרגית שגם ממנה את סובלת
    3. בעיות שיניים או בפרקי הלסת
    4. מיגרנות בצורות שונות שחלקן קשורות במצבי מתח נפשי, עייפות יתר וכד'

אני ממליץ שתעברי בירור מסודר שיכלול בשלב ראשון בדיקת רופאי עיניים, א.א.ג., שיניים ונוירולוג.

בברכת שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרודנומה היפופיזית -איספיקת כליות
    שואל
    27/08/2010

שלום רב
    אני סובל מתופעות בגוף שלי :
    כאב ראש באמצע המצח, נימולים וסחרחורת ואחר מכן חום בגוף ,טשטוש ראיה עם דמעות חריפים ,דופק באוזן ימין חולשה והתעייפות , לפעמים שלשולים והקאות הזעת יתר בכפות ידיים ורגליים
    בצקות ביידיים וברגליים ובברכיים. איך ניתן להבדיל ולהבחין אם הגורם לתופעות אלה האם הוא מחלת :
    1-אי ספיקת כליות כרונית עם כליה בודדת
    2-גידול זעיר במוח (מיקרוא דנומה היפופיזית)
    *לפני 5 שנים ביצעתי בדיקת ct מוח ותוצאת בדיקה :
    חשד למקרודנומא היפופיזית בגודל 4 ממ ואחר מכן בדיקת mri והתוצאה אין נגע
    עברתי בדיקת הורמון גדילה igf gw עם תוצאה תקינה (עקב בצקות בידים וברגליים)
    לפני כ -שנה ביקשתי מרופא משפחה לחזור על בדיקת mri אבל הוא לא הסכים לפי דעתו אין צורך לחזור על הבדיקה (תוצאת הבדיקה אומרת שאין נגע אז אין נגע)
    אני ממש ממש דואג מתופעות האם רופא המשפחה צודק או שצריך לחזור על הבדיקה
    אשמח לקבל תשובה ותודה מראש

הוספת תגובה

• מקרואדנומה, אי ספיקת כליות

ד''ר יהב אורון
    27/08/2010

לשואל שלום,
    הסימפטומים שאתה מתאר אינם ספציפיים ויכולים לנבוע ממספר גורמים שונים. אני מציע להיוועץ ברופא המשפחה שלך וכן באנדוקרינולוג לגבי בדיקת ה-MRI אך בדר"כ באמת אין צורך בחזרה על בדיקה כזו.
    כל טוב, בריאות שלמה ושבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לכאבים בצוואר
    דינה
    25/08/2010

לדר נצר ץ תודה על תשובתך. בקשר לדלקת בתירואיד.כתבתי שהאבחנה נעשתה עלידי מיפוי ושקיעת דם מוחשת. הכאבים עדיין נמשכים כבר 6 חודשים. אני במעקב אנדוקרינולוגי. נבדקתי גם עי רופא אאג. שאלתי האם יש טעם להבדק שוב אצל רופא אאג. אני מזהה נפיחות בצוואר . הרופאים לא רואים. אני מבולבלת ומתוסכלת מאוד . מה דעתך אולי יש גורם אחר לכאב .תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לכאבים בצוואר

הוספת תגובה

• כאבים בצוואר

פרופ` אבירם נצר
    25/08/2010

דינה שלום,
    לצערי, אין לי הצעות נוספות מעבר לביקורת שגרתית אצל רופאי א.א.ג. ואנדוקרינולוג. אני בטוח שאם חלים שינויים או מופיעים סימפטומים חדשים הם יבצעו את הבירור המתאים.

החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NF1
    שמואל
    24/08/2010

שלום דר אני מבקש בברשה אסבר פינוח של CT רוש שאופנתי לפני 20 יום וזה הפינוח ללא דימום תוך גולגולתי חריף עיבוי רירית בתאים אתמוידליים ובסינוס ספנוידלי מספר תהליכם רקמתיים בגודל 2 סמ חסר גרמי בכנף הספנויד משמאל דר בבקש הים הפשר לאסביר לי למה מתכבן תודה

לקביעת תור
    סגירה
    NF1

הוספת תגובה

• CT ראש

ד''ר יהב אורון
    25/08/2010

שמואל שלום רב,
    לא ניתן להתייחס לממצאים המתואר בעצם הספנואיד בלי לראות את ה-CT עצמו ובלי לדעת מדוע הופנית לבדיקה. אני ממליץ לפנות בחזרה אל הרופא אשר הפנה אותך לבדיקה. בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה

שמואל
    26/08/2010

שלום דר אני אונתי לצורך מעכב במרפה של NF אני קבר קיבלתי תיפול של רדיוכרוגיה בגלל מניגיומה בגת המחילתי[רוש] לפני 16 חודשים לחן אני בקשתי מי פורום זה לאסביר לי בהרך מה מונחי של הבדיקה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT

ד''ר יהב אורון
    26/08/2010

שמואל שלום,
    לנוכח תשובתך יש צורך להשוות ממצאי ה-CT האחרון לאלו הקודמים שבוצעו טרם הטיפול. בבדיקה שאתה מתאר נמצאה רקמה (איני יודע להגדיר מהי - כמו שכתבתי לך - צריך לראות את ה-CT עצמו, האם היא הייתה שם קודם, האם גדלה. איני יכול לומר מהי על סמך תיאורך בלבד). חסר העצם יכול להיות תוצר של המחלה גם כן אך שוב - אין באפשרותי לענות בלי לראות את ה-CT במו עיני ובלי להשוות ל-CT קודם.
    פנה בבקשה לרופא המטפל בך. הוא יוכל לפענח עמך את הבדיקה.
    בברכת בריאות שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצוואר
    דינה
    21/08/2010

שלום. מזה חמישה חודשים אני סובלת מכאבים באצוואר לסת גרון.נעשתה אבחנה של דלקת בתירואיד על פי מיפוי של הבלוטה ושקיעת דם מוחשת.כמוכן נעשה אולטרסאונד מס קשרית בגודל 0.5 ממ בבלוטת התריס. לדברי האנדוקרינולוג ללא משמעות. בדיקות דם תקינות חוץ משקיעת הדם המוחשת. הכאבים ממשיכים. האם המשכות הדלקת הגיונית. או שעלולה להיות סיבה נוספת. אודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצוואר

הוספת תגובה

• כאבים בצוואר

פרופ` אבירם נצר
    22/08/2010

דינה שלום,
    אם אכן מדובר בדלקת של בלוטת התריס מדובר בתהליך ממושך, הנמשך חודשים ואף שנים. אני מניח שאת כבר מטופלת באלטרוקסין, לאיזון ההורמונלי. ניתן לקחת גם תרופות אנטי דלקתיות (לא אנטיביוטקה). אליך להיות במעקב אנדוקרינולוג, ולחזור על בדיקת האולטרה סאונד בהמשך.

החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי אחרי ניתוח היפופיזה
    משה
    19/08/2010

שלום,
    לפני כחודשיים עברתי ניתוח היפופיזה דרך האף.
    בחודש הראשון הרגשתי טוב מאד ולצערי בחודש האחרון אני מרגיש זוועה!

אובחנתי כסובל מורטיגו ע"י רופא א.א.ג.
    ביצעתי בדיקות שמיעה ואוזניים מקיפות והכל תקין!
    ביצעתי 3 טיפולי פיזיותרפיה בעצתו וזה עזר מעט מאד.
    היום אני סובל סובל סובל - מרחף,עייף, סובל מנדודי שינה....

יש לי תור לבדיקת mri בעוד שלושה שבועות - 3 חודשים ממועד הניתוח לבקשת המנתח.

אני מטופל ע"י אנדוקרינולוג.:
    לפני הניתוח הפרולקטין שלי היה בערכים של 16,000 !!! כיום בבדיקות האחרונות שביצעתי הערכים 567. הערכים הנוספים שאינם תקינים בבדיקות האחרונות (לפני שבוע): טסטסטורון 7.1 ו - somatomedin c (igf-1) 432/

לפני כחודש לקחתי חצי כדור קבוטרים ולמעשה מאז התחיל אצלי כל הבלאגן.
    הפסקתי לקחת את הכדור ובעצת האנדוקרינולוג אני ממשיך לצרוך חצי כדור פרניזדון ליום למעשה כחודשיים וחצי!

להלן שאלותי:
    1.האם תופעה של ורטיגו הינה שכיחה בניתוח כזה?
    2.האם יתכן כי הערכים שאינם בנורמה עושים לי את כל הבלאגן?
    3.האם יש מקום לדאגה לאור הממצאים הלא תקינים?
    4.האם חלילה הגידול חזר לאור הממצאים? (הובהר לי כי הינו שפיר)
    5.היתכן כי ההרגשה הרעה הינה בעקבות הפרניזדון?

מצטער על המייל העמוס אני פשוט סובל מאד וגם חסר אונים לאיזה רופא עלי לגשת על מנת לגלות את הבעיה ולפתור אותה.

אני סובל מאד מאד וקשה לי לתפקד ככה ביומיום - אני ממש מנוטרל.

אודה לכל פיסת מידע שתוכלו לספק עבורי,

בברכה,

מיקי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי אחרי ניתוח היפופיזה

פרופ` אבירם נצר
    22/08/2010

מיקי שלום,
    לפי תאורך, אני מסופק אם הסחרחורת בכלל קשורה לניתוח ההיפופיזה שעברת. דבר ראשון שאתה צריך לעשות, לדעתי, זה לפנות לרופאים שניתחו אותך כדי לוודא אם אכן יש קשר בין הניתוח לבין התופעות שאתה מתאר. צריך כנראה לבצע בדיקה עם סיב אופטי בתוך האף כדי לשלול אפשרות של דליפת נוזל מהמוח, או זיהום מקומי.
    בנוסף, אני מציע שתתייעץ עם האנדוקרינולוג שעוקב אחריך. יתכן שחלק מהתלונות שאתה מתאר, אכן קשורות בחוסר איזון הורמונלי.
    לא סביר, שהגידול חזר כל כך מהר (אלא אם כן לא נכרת בשלמות).
    החולשה הכללית והעייפות יכולים להיות קשורים בטיפול בפרדניזון.

בברכת החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוך ניתוח
    בטי
    14/08/2010

אל ד"ר נצר שלום:
    אני עברתי לפני מספר שנים ניתוח עקב זהום בעצמות סביב הסינוסים שהצליח חלקית. כעבור מספר שנים עברתי ניתוח מורכב בחו"ל שבו נעשה פתח בראש השריר ה temporalis סובב , ולאחר ניסור הזיגומה הוכנס לסינוס לאיטום. הושמו פךטות מטיטניום לכיסוי החסר שנותר ( שאחר הוסרו). מאז היתוח המורכב הזה יש לי סבוך רציני. יש לי נפיחות ,כאב לחץ במצח בצד של הניתוח, יש לי כאבים בזיגומה יש לי הפרשות מוגלתיות מהסינוס.. ועוד הזרוע נטויה...
    ממש מצב ביש! האם אתה יכול להושיע? או יכול לייעץ על מישהוא אפילו החו"ל. אודה לך מכל הלב
    בטי

לקביעת תור
    סגירה
    סבוך ניתוח

הוספת תגובה

• סינוסיטיס כרונית

פרופ` אבירם נצר
    14/08/2010

בטי שלום רב,

אני מבין את הסבל שלך היטב. עליך להבין שהניתוחים שעברת היו מורכבים ביותר ובהחלט כרוכים בתופעות לוואי ובסיבוכים. אני מסופק אם ניתן לשפר משמעותית את מצבך, אך כדי לשקול אפשרות כזאת יש לבצע הדמייה עדכנית של הסינוסים.
    אני מציע שתגשי לרופא אף אוזן וגרון, רצוי במסגרת מרפ' חוץ של אחד מבתי החולים באיזור מגוריך, ותתייעצי איתו לגבי האפשרויות הטיפוליות.

בברכת החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת שקדים
    גליה
    12/08/2010

מהם הסימנים של שקדים מנופחים שדורשים ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת שקדים

הוספת תגובה

• שקדים

ד''ר יהב אורון
    12/08/2010

גליה שלום,
    שקדים מוגדלים לכשעצמם אינם מהווים סיבה לניתוח לצורך כריתתם. אם השקדים המוגדלים מביאים להפרעה למעבר האויר דרך הפה עד כדי הפסקות נשימה, או אם המטופל סובל מדלקות שקדים חוזרות - אזי קיימת התוויה לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    08/08/2010

שלום
    לא יודעת אם אתם הכתובת. יש לי שאלה כזאת. אני עשיתי MRI מח ועמוד השידרה צווארי.
    הכל תקין חוץ מבלט דיסקC5-C6 ללא לחץ על החוט שדרה יש רק מגע רופף בקידמת שמאל החוט.
    יש לי בעיה מוזרה.בזמן סיבוב צוואר מרגישה עקצוצים גם ברגליים.וגם לאחרונה כאשר אני בולעת רוק נגיד מרגישה עקצוצים ברגל ימין בדיוק איפה יש כאב של בלט.מומחה בעמוד השדרה אמר לי שעקרונית צוואר יכול לעשות עקצוצים ברגליים,אבל אמר שאין לי פגיע עצבית לא רואה בMRI/.אז אפשר להסביר מה שאני מרגישה ברגל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עקצוצים

ד''ר יהב אורון
    08/08/2010

שרון שלום,
    הפורום הזה אינו הכתובת המתאימה לשאלה זו. כדאי לדבר עם אורטופד או נוירוכירורג לגבי זה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי בליעה צוואר תפוס
    שירלי
    31/07/2010

שלום רב,
    אני סובלת כבר כשנתיים מכאבי שרירים בגב ובצוואר..עשיתי בדיקות חלקיות והכל תקין..
    כמו כן אני סובלת מקשיי בליעה באים והולכים קרוב לשנתיים. מכיוון שקשיי הבליעה החלו יחדעם התקפי חרדה יועצתי עם פסיכיאטר אשר רשם לי כדורים נוגדי חרדה. אכן עזרו. בתקופה האחרונה הכאב עבר מהגב לצוואר ואני חשה קושי חזק בבליעה. אני חשה כאילו "בית הבליעה תפוס". אני חשה באפן חד משמעי כי זה פיסי. מה יכולות להיות הסיבות? האם יש קשר בין כאבי שרירים לקושי בבליעה? אני חשה שכן. לאן לפנות? אילו בדיקות לבקש??

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי בליעה צוואר תפוס

הוספת תגובה

• קשיי בליעה צוואר תפוס

פרופ` אבירם נצר
    01/08/2010

שירלי שלום,
    למיחושים שאת מתארים וקשיי הבליעה, יכולות להיות סיבות שונות, גם אורגניות וגם "נפשיות".
    אני ממליץ שתיגשי להיבדק אצל רופא אף אוזן וגרון. תחילה, יש לוודא שאין שום בעיה בצוואר או בדרכי עיכול עליונות. יתכן גם שהכאב מוקרן מבעיות בעמוד השידרה.
    רק במידה שתישלל בעיה אחרת, יש מקום לבדיקת פסיכיאטר חוזרת.

בברכת בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה