מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה במיתר קולכרם22/05/2011
סובלת מקרצינומה פוליקולרית בניתוח להסרת חצי הבלוטה השניה נפגע מיתר הקול והוגדר כמשותק אם אמירה שיתכן וישתפר ויחזור לקדמותו. הניתוח היה בינואר האחרון מאז יש שיפור בעוצמת הקול אך הוא עדין צרוד. האם ניתן לנבא או לדעת האם המיתר יחזור לתפקד אין קרע במיתר והמיתר השני מגיע עד אליו. כרגע מקבלת ריפוי בדיבור ומאוד מקווה שהמצב ישתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה במיתר קול - תגובה
פרופ` אבירם נצר22/05/2011שלום כרם,
הפגיעה במהלך ניתוח כריתת בלוטת התריס הינה בעצב המעצבב את מיתר הקול. ההתאוששות של העצב היא תהליך איטי מאד, שיכול להמשך עד שנה לערך. לא ניתן לנבא את התוצאות. אם העצב נותר שלם בניתוח ורק נפגע עקב בצקת או שטף דם מסביבו, הסיכויים לחזרת התנועה טובים. כמובן שאם העצב נחתך, התנועה לא תחזור יותר.
אין לך ברירה, אלא להמתין בסבלנות, בתקווה שהעצב "יתאושש",
החלמה מלאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונדנרקיס16/05/2011
דר' יקר
עברתי לפני מספר ימים אולטראסאונד בלוטת מגן פלוס צוואר. בתוצאה שקיבלתי אונה ימנית מרקמה אינו אחיד. מספר קשריות בגדלים שונים עד קוטר 1 סנטימטר.האונה השמאלית הכל בסדר וכך איסטמיוס תקין וכן בלוטות רוק ולימפה תקינות.
אני מאד דואגת לגבי הקשריות באונה הימנית. האם יש מקום לדאגה?
אודה לך על תשובה מהירה
בהערכה
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד - תגובה
פרופ` אבירם נצר16/05/2011גליה שלום,
לא נראה לי שיש מקום לדאגה. דווקא משום שישנם מס' קשריות, קרוב לודאי שמדובר בזפק רב קישריתי, שהוא עפ"י רוב שפיר.
אני ממליץ שתתיעצי עם האנדוקרינולוג שלך. צריך לעבור בעיון על ממצאי האולטרה-סאונד. אם בין הקשריות ישנן כאלו שעלולות להראות "חשודות", יתכן ויהיה צורך לדקור אותן לשם קבלת תאים לבדיקה. במידה ולא, כנראה שיהיה צורך במעקב תקופתי אחרי האולטרה סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
נרקיס16/05/2011ד"ר נצר היקר
אני רוצה להודות לך על התשובה המהירה ואני אפעל בדיוק כפי שהמלצת
תודה רבה מקרב לב
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה...מעיין09/05/2011
שלום קוראים לי מעיין ואני בת 20.
לצערי הרב באמת, כשהייתי ילדה בת שנתיים נחבלתי קשות בראש והייתי צריכה באותו חודש לעבור 4 בדיקות CT עקב דימום תת עכבישי גדול.
ובגיל 17 עברתי תאונת דרכים קשה מאוד גם עם חבלת ראש הפעם עם דימום אפידורלי משמעותי ועברתי ניתוח והייתי שבוע ללא הכרה עד שהתאוששתי והשתקמתי.
במצטבר, בכל הזמן הזה עברתי כ 21 בדיקות CT ראש, כש 18 מהם מתרכזים בשנה וקצת. אני נורא מודאגת, כי כל הבדיקות היו בזמן נורא קצר, למרות שהיה הצדק - אני רק בת 20 . ואפילו היום יוצא לי לערוך מדי פעם בדיקות CT למעקב והערכה מחודשת עקב כאבי ראש מאז התאונה .
אני נורא מפחדת שאפתח סרטן ביום מן הימים.. כמה קרינה חטפתי? וכמה האחוזים שלי עולים, ולאיזה סוג של סרטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה... - תגובה
פרופ` אבירם נצר11/05/2011שלום מעין,
אכן, לפי תאורך, ספגת כמות קרינה די רבה במהלך בדיקות ה CT שעברת. אני מאמין שהבדיקות אכן היו דרושות וחיוניות. בכל אופן, עדין הסבירות להתפתחות גידולים עקב הקרינה שספגת נמוכה ביותר, וסטטיסטית, ההסתברות לכך קטנה מאד.
אני מציע שלגבי הביקורות בעתיד, תתייעצי עם הרופא המטפל לגבי האפשרות לבצע בדיקת MRI במקום CT.
החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בלוטת התריססבטלנה08/05/2011
שלום!
רוצה לשאול אפשר לעשות ניתוח בלוטת התריס עם מחזור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בלוטת התריס - תגובה
ד''ר יהב אורון08/05/2011סבטלנה שלום,
אין שום בעיה. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בלוטת התריס
סבטלנה08/05/2011תודה רבה .....תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשסיגל06/05/2011
אני בת 42 וסובלת כבר 3 שבועות מכאב בראש בעיקר צד שמאל לכיוון העין וגם צד ימין.
יש לי לערוך מ.ר.י עמוד שדרה צאוורי+סיטי ראש ואני ממש בלחץ.
נויורלוג אמר שהכל נראה תקין+בדיקת עיניים תקינה+בדיקות דם תקינות.
צריכה לשתף כי הלחץ רב ולדעת מה זה יכול להיות כי שום תרופה ומשככים לא עוזרת לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר08/05/2011סיגל שלום,
אני מציע שתיפני במסגרת בירור כאבי הראש לבדיקת רופא שיניים כדי לשלול בעיית שיניים כסיבה לכאבים. כמו כן, ממליץ שתיבדקי ע"י רופא אף אוזן וגרון כי כאבי ראש כמו שאת מתארת יכולים להגרם עקב סינוסיטיס או בעיה אחרת בסינוסים.
בברכת החמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי לאחר טיפול ביודיוליה03/05/2011
שלום רב,
אימי (55) עברה טיפול ביוד רדיוקטיבי ולאחר מכן עשתה מיפוי ביוד.
אודה על הסבר של תוצאות הבדיקה:
ספיגת יוד - 131 בבלוטה נמוכה מהנורמה - 5.8%.
במיפוי אזורי הצוואר עם TC-99M הודגם ריכוז קטן בצוואר התחתון מימין - במיטת הבלוטה.
בבדיקת דם מבחוץ מ- 26/01/11 - תת-פעילות בהתאם עם רמת TG<0.9 NG/ML וכייל נוגדנים שלילי לתירוגלובולין.
לאור הנ"ל ובהתאם לקליניקה ניתן טיפול ביוד - 131 בסך 100MCI ב- 20/3/11 להשלמת האבלציה התירואידית.
במיפוי אזורי הגוף כלנרי וספקט-CT הודגמו ריכוזים יודופיליים במיטת הבלוטה דו-צדדית. ריכוזים נוספים: בצוואר האמצעי בהמשך מיטת הבלוטה.
ריכוז קטן בצוואר העליון האמצעי באונה הפרימידלית.
לציין: 1. ריכוז יודופילי הצוואר העליון לטרלי משמאל - בלימפאדנופתיה לקורלציה עם US צווארי.
2. ריכוז רחב "חם" בבטן העליונה משמאל לקורלציה עם CT ברזולוציה גבוהה.
סיכום: למעקב קליני, מעבדתי ו US צווארי ומיפוי יוד - 131 ביקורת בעוד חצי שנה.
האם ניתן לדעת מהבדיקה שאין יותר תאים סרטניים בגוף?
אודה מאוד על ההסבר.
בתודה ובברכה,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי לאחר טיפול ביוד - תגובה
פרופ` אבירם נצר03/05/2011יוליה שלום,
ממצאי המיפוי הם בסה"כ מעודדים. לפי התרשמותי אין עידות למחלה פעילה. תמיד יתכנו קליטות שאריתיות מינימליות בצוואר. יחד עם זאת, כפי שאכן הומלץ, אימך חייבת להיות במעקב מסודר הכולל בדיקות דם (רמות TSH, T3, T4 וטירוגלובולין), סריקות אולטרה סאונד ומיפויים מידי פעם.
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוליה03/05/2011ד''ר אבירם נצר, תודה רבה על השובה מהירה ומעודדת :)
כל טוב,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עדין במבוך- אנא עזרהקטי02/05/2011
שלום,
הכאבים בפנים נמשכים באיזור הלסת העליונה עם שריפה בכל הפנים מתחזקת בחשיפה לחום והייתה מלווה הרוק סמיך בתוך הפה ולאחר יומיים התפתחה שריפה בתוך הגרון והפה פניתי לרופא המשפחה בחזרה שכבר נמאס לו לשמוע אותי ונתן לי TELFAST כאבחנה של המשך אלירגיה (כי תופעת השריפה בפנים והנפיחות מלפני חודש התחילה בנזלת שקופה וגרד בעיניים) פניתי איליו מאחר ולא יכולתי לקבל תור ל אגג .
יומיים של קבלת התרופה גרמו לפצעים נוראיים בתוך הפה פניתי לפה ולסת ברמב"ם שבדקו אותי והורו מיד להפסיק את התרופות ואמרה אין ממצאים באיזור הפה ובלוטות הרוק.
אתמול הכאבים התחזקו רק הרגשת הרוק הסמיך שנמשכה שבוע פחתה, היום החלטתי שאני מפסיקה לקחת את כדור האלטרוקסין של 100מ"ג איך הגוף שלי מגיב ובאמת כאבי הפנים ירדו מ 10 ל 4 וכאבי הצוואר שאובחנו כמננינגיטיס ירדו ל 2 רק שריפה באיזור הירך התפתחה. שאלתי :
1) האם כל מה שאני עוברת מזה שלושה חודשים היא הרעלה כתוצאה מהיפרתירואידיזם? על אף שהרופאה האינדוקרינית כשפניתי אילה עם תוצאות הבדיקות והתלונות אמרה שאין קשר והחזירה אותי לרופא המשפחה להמשך בירור.
2) האם תתכן הרעלה על רקע שתי בדיקות CT מוח ו ע"ש צווארי עם חומר ניגוד בהפרש של שבוע לחולה שה TSH שלו מדוכא מזה עשרים שנה ואחרי כריתה מלאה ואבלציה ביוד 131
3)אנא תיעצו לי מרפאה מלטידיצפלינארית שתוכל לאבחן ולתת לי טיפול?
אודה על היענותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עדין במבוך- אנא עזרה - תגובה
ד''ר יהב אורון02/05/2011קטי שלום,
לא נראה כי מדובר בהרעלה. אני מציע לגשת לבדיקת רופא אאג ובדיקת נוירולוג ולהוועץ בהם לגבי המשך בירור וטיפול.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 חודשים לאחר ניתוח מניגיומהאבי29/04/2011
שלום לך
אבקש הסבר לפיענוח NRI תאריך ביצוע 21.4.2011
בן 56 עבר ניתוח לכריתת מניגיומה בסוף דצמבר 2010 , בוצעה השוואה לבדיקת MRI מוח לפני הניתוח בסוף נובמבר 2010 ,
מצב לאחר קרניוטומיה פרונטטמפורלית מימין עם האדרה דורלית מועטה במיטת הניתוח ולאורך ההמיספרה הימינית והארטיפקטים קשורים לקדח הניתוחי.
בוצעה כריתה שלמה של הגוש המתאים למניגיומה קלינואידית מימין כך שאינני רואה בבירור האדרה גושית למעט האדרה דורלית המתוארת.
ללא עדות לדמם מוחי, הפרעה רסטקטיבית ללא שינוי בתבנית החדרים.
לציין שהכיאזמה מעט משוכה בצד ימין עם רושם לשיפור ניכר גם במרכיב אשר עירב את התעלה האופטית מימין רושם שעצב הראיה הימיני בעל אות מוגבר ביחס לצד הנגדי ורושם שהוא קטן בנפחו האם התפתחות של אטרופיה של עצב זה לקורלציה קלינית.
אין שינוי במראה והפוסט-אופרטיבי של הסינוסים המקסילרים בפוליפ הריטנסיה בבסיס הסינוס המקסילרי בצד שמאל.
לא ניצפו מנגיומות נוספות.
פוסה אחורית ומעבר קרניוצרביקלי שמור.
בגישה הניתוחית ישנה האדרה בולטת גם על גג ארובת העין הימינית ומסביב לאיזור הטמפורלי כגישה ניתוחית.
לסיכום :
מצב לאחר כריתה שלמהשל מניגיומה קלינואדית כמפורט.
שינויים פוסט-אופראטיבים מעטים כמפורט.
אודה לך אם תסביר לי את המיסמך הנ"ל וכן אם עדיין קיימת עוד אפשרות לשימור הראיה ( היה שיפור מסוים לאחר הניתוח)
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 חודשים לאחר ניתוח מניגיומה - תגובה
ד''ר יהב אורון29/04/2011אבי שלום,
קשה להתרשם מבדיקת הדמיה בלי לראות אותה. פענוח הבדיקה מתאר מצב לאחר כריתה של גידול ללא תאור של גידול נוסף. את השאלות הנוספות לגבי הממצאים המתוארים כדאי להפנות לנוירוכירורג ולרופא עיניים. באחד הסינוסים בסמוך לאף קיימת ציסטה שברוב המקרים אין לה כל משמעות.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשאור29/04/2011
שלום, כבר כמה חודשים יש לי כאבי ראש, במהלך הכמה חודשים יש לפעמים הפוגות של ימים בין הכאבי ראש אבל לרוב זה כל יום , הכאב כמו פעימות כאלה והוא ממש בכל הראש, בשתי הרקות , באחורי הראש בכל מיני נקודות, למעלה בראש בכל מיני נקודות ולפעמים בגבה, כל פעם במקום אחר, כאב לא חזק ובכל החודשים אותו חוזק בלי התגברות.
הלכתי לרופא משפחה והוא אמר שזה לא ניראה לא משהו רציני.
האם יכול להיות מדובר בגידול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד''ר יהב אורון29/04/2011אור שלום,
אני סומך על רופא המשפחה שלך כי אבחן נכונה. במידה והכאב לא יחלוף גש אליו שוב.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש - תגובה
פרופ` אבירם נצר29/04/2011אור שלום,
כאבי ראש יכולים להיגרם מסיבות רבות ושונות. החל בבעיות: עיניים/ראיה, אף וסינוסים, פרקי הלסת וכלה בבעיות נוירולוגיות שונות. עקרונית, גידול יכול להיכנס לאבחנה המבדלת, אך הסבירות לכך בהחלט נמוכה!
כדאי שתפנה שנית אל רופא המשפחה שלך ותתייעץ עימו לגבי הצורך בהפנייתך לביצוע בדיקות איבחון שונות.
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש- עזרהאלינור26/04/2011
שלום דוקטור ברצוני התייעץ לי בבעיה שקיימת אצלי בכמה חודשים האחרונים 3-4 חודשים ומטרידה אותי מאוד ואני נורא לחוצה וחוששת מהגרוע מכל שזהו משהו סרטני,בחודש אוגוסט התחלתי שימוש בגלולות ובחושד ינואר התחילו להופיע אצלי כאבי ראש,נורא מציקים התייעצתי עם רטפא משפחה אשר הפנה אותי לרופא נשים שהוא אמר לי שיתכן מאוד שאני סובלת ממגרנות תופעה מקובלת בעת שימוש בגלולות, אופר הנשים החליף לי סוג גלולות שבו קיים פחות אסטורגן וזה היה אמור לפתור את בעיית כאבי הראש גם זה לא עזר כאבי הראש המישכו והחלטתי בעצת הרופא להפסיק עם שימוש בגלולות וגם היום חודש וחצי אחרי ההפסקה כאבי הראש לא פוסקים, רופא המשפחה הפנה אותי לצילום סינוסים אשר יצא תקין ולנוירולוג אשר בדק אותי ואמר שלדעתו כאבי הראש הם ממגרנות שנבעו מהגלולות אך מיכוון שהפסקתי עם הגלולות וכאבי הראש ממשיכים הוא הפנה אותי לסיטי ולרופא עיניים כי אמרתי לנוירולוג שיש לי לחץ בעיינים פעם לחץ על עין ימין ופעם על עין שמאל (טכאבים באזור הגבות), רופא העיינים עשה לי בדיקה מקיפה כולל הרחבת אישונים ואמר שהכול תקין, התור לסיטי אמור להתבצע כעוד שלושה שבועות ולבנתים כאבי הראש מלחצים אותי אותי ומדאגים כל היום כואב לי הראש ללא סחרחורות אלא מלווה בחולשה בבוקר כשאני קמה כאבי הראש מופיעים בחלק האחורי של הראש לדעתי (אך קטונתי מלדעת) באזור גזע המוח , בהמלך היום כאבי ראש מתמעטים או מתחזקים באזורים שונים בראש כמו ברכות בין ימין או שמאל ובראש למעלה, כאב הראש לא אחיד או ממוקד בכלליות הראש כואב אך כל פעם במקום אחר (ואני מרגישה קצת לחץ בראש) הייתי שמחה אם היית יכול לתת לי אבחנה של המצב האם זה יכול להיות משהו מסוכן סרטני או גידול או איך ניתן לדעת שקיים גידול ואיך ניתן לזהות זאת או לחילופין כאבים אלו אופיינים למיגרונות שלא עוזבות אותי במשך 3 חודשים.... אודה לתשובתך המהירה ככל שתהיה...תודה אלינור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש- עזרה - תגובה
ד''ר יהב אורון27/04/2011שלום רב,
נראה כי את בטיפולם של רופאים טובים אשר עושים עבודתם נאמנה. ככלל - הסיכוי לגידול מוחי לפי תאורך ולפי העובדה שבדיקות חוזרות לא העלו ממצא חיובי - קטן מאוד. עם זאת - הופנית ל-CT מוח שכדאי לבצע כדי להשלים את הבירור. אני מקווה שתחושי הקלה בזמן הקרוב. המשיכי את המעקב ע"י הרופא הנוירולוג.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה!
אלינור27/04/2011ד"ר יהב תודה רבה על התשובה המהירה...רק עוד שאלה קטנה אם בעקבות הלחץ על העיינים אם חלילה היה לי משהו סרטי או גידול רופא העיניים היה רואה זאת בבדיקה שהוא עשה לי בהרחבת אישונים? ודבר נוסף רופא העיניים אמר שלדעתי החץ נובע ממץח נפשי ועצבים אציין כי לפני כמה חודשים היית מאוד לחוצה ובמתח נפשי יכול להיות שההשלכות של המתח הנפשי באות לידי ביטוי עכשיו בכאבי הראש? ושוב תודה רבה ד"ר על העזרה ישר כח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה! - תגובה
ד''ר יהב אורון27/04/2011שלום רב,
רופא העיניים יכול לראות סימנים המעידים על גידול. אם היה רואה וחושד במחלה מסוכנת - ודאי שהיה אומר לך ומבצע בדיקות נוספות.
מצח נפשי בהחלט יכול לגרום לכאב ראש. הוועצי ברופא המשפחה שלך לגבי דרכים להרפיה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאג או נירולוג- אנא עיזרתכםקטי25/04/2011
תודה מכל הלב וחג שמח,
מאחר והכאבים בצוואר ( צוואר תפוס שמקרין לעורף) והמשך הרגשת שריפה בפנים , באזניים והגרון שהתווספו להם כאבים עזים באזור של עצם הפנים ועצם החיך הימני אותו צד שהוא נפוח, פניתי לרופא שיניים והוא משש גוש קטן שקרא לו "גולה" בלחי ובקש להיבדק בכירורגית פה ולסת.
אני באמת אבודת עצות ומבקשת עזרתכם ב:
- מכון מרפאה בארץ מלטידיספלינארית שתעזור לי באבחון הביעה .
- האם הגולה שהרגיש רופא השניים לא רואים אותה ב CT פנים חתכים קטנים? מה בדיקת ההדמיה הנחוצה?
- האם שריפה בפנים שמתחזקת עקב חשיפה לחום ומורגשת בכל הפנים משני הצדדים היא פגיעה בעצב או תוצאה של הגולה שיכולה להיות ממצא חיובי?
- או עלי לחזור ל אאג שטופלתי ע"י מתחילת הנפיחות בפנים?
אנא היענותכם בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאג או נירולוג- אנא עיזרתכם - תגובה
ד''ר יהב אורון25/04/2011קטי שלום,
קשה לי להתייחס לאותו ממצא בלי לראות את ה-CT. לעיתים ממצא קטן לא נצפה בבדיקת הדמיה. מצד שני - אין זה אומר שיש לו משמעות או רלוונטיות לסימפטומים שלך.
אני עדיין חושב שרופא אאג ונוירולוג יוכלו לעזור.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודת עצות - נא עזרתכם דחוףקטי21/04/2011
בהמשך לבירורים קודמים שלי, הנפיחות בפנים במיוחד מצד ימין עדין לא נסוגה והתווספה לה:
- הרגשת שריפה בכל הפנים מתגברת בזמן חשיפה לשמש או חום של תנור אפיה.
- כאבים בפנים כשמכופפת את הראש לסנטר ומרימה אותו.
רופאת ה אגג לא מצאה שום ממצא בתאריך 3.4.2011 והפנתה אותי לאינדיקרינית מאחר ותוצאות בדיקת ה T3=6.4 T4=25.2 TSH 0.015 וסיכמה שהחולה עם היפרטירואידזם ( 20 שנה אחרי טיפול בפפילרי מיקרוקרצינומה 8 מ"מ)
נוטלת אלטרוקסין 150 מ"ג (היה לי לחץ דם 140/100 דופק 104 יורד בערב ל 111/76 דופק 84) אז הורידה את מינון התרופה ל 100מ"ג ליום
מצב ה נפיחות לא השתפר והתווסף כאב צוואר שמקרין לעורף עם שריפה בפנים אף דולף ועיניים אדומות מגרדות
מצורף תוצאות CT אנא עזרתכם לאיזה רופא עלי לפנות? בדיקות דם תקינות חוץ מבדיקות מעקב התירואיד.
בבקשה היענותכם ומועדים לשמחה
סיבת הפניה: נפיחות בפנים מזה שבועיים
הבדיקה בוצעה בחתכים דקים וצמודים ובהגדלה ללא ולאחר הזרקת 60 CC חומר ניגוד נון יוני מסוג IOMERON
הממצאים:
הסריקה בוצעה מגובה בסיס הגולגולת ועד לקשת האאורטה
אין לזהות ממצא חריג בפרנכימת המוח הכלולה בבדיקהץ
הסינוסים הורידיים המוחיים פתוחיםת ללא פגמי מילויץ
בסקריקת הצווארת אין לזהות הגדלה של בלוטתות הלימפה
לא הודגמו גושים בצוואר.
דרכי האוויר שמורים.
המעבר הציביקן-טורקאלי שמור.
קשת האאורטה תקינה.
אין לזהות פגמי מילוי בורידי הצוואר.
עורקי התרדמה שמורים
איזורי הביפורקציות מודגמות ללא סטיה.
המצר העליון תקין
לא הודגמו גושים בפרנכימת הריאה הכלולה בבדיקה.
התעלה הספיראלית ברוחב תקין
לא נצפתה פתלוגיה גרמית.
מערות הפנים מאווררות היטב
קיימת סטייה של מחצית האף לשמאל
הנאזופרינקס חופשי
לא נצפה ממצא ארובתי חריג
הסינוסים הקבר ונוטים מודגמים ללא פגמי מילוי
לא נצפתה פתולוגיה באוכף התורכי.
לסיכום: אין לזהות ממצא חריג בסריקת הצוואר או הפנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבודת עצות - נא עזרתכם דחוף - תגובה
ד''ר יהב אורון21/04/2011קטי שלום,
אני חושב שרופא אאג ונוירולוג יוכלו לתרום להשלמת הבירור. נראה כי אין ממצא חיובי לפי פענוח בדיקת ה-CT - דבר שהוא לכשעצמו טוב כיון שפירושו של דבר שאין מצב דלקתי או אחר בראש ובצוואר שיכול לגרום להופעת הצריבה והכאב בפנים.
החלמה מהירה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת שנייה לבדיקת האולטרסנדאורית12/04/2011
שלום שמי אורית סובלת מספר שנים מתת פעילות בלוטת התריס נמצאת במעקב תמידי של אנדוקריני בקופ"ח מטופלת באלטרוקסין לפני מספר שנים עברתי ניתוח כריתה של חצי בלוטה עקב גוש בצאוור וחשד לממאירות למרבה מזלי היתה זאת דלקת בלבד
מאז נמצאת והייתי כל הזמן מצבעת אולטרסנד שאמרו שאין שום שאריות לאחר הניתוח והכל תקין
לאחרונה לפני מספר חודשים שוב התחילו כאבים וחנק פניתי לרופאת משפחוה שהפנתה אותי לאולטרסנד והממצאים היו
אונה ימנית לאחר כריתה חלקית ? מעל גובהה התירואיד מקו האמצע וימינה ממצא בגודל 22 מ"מ היכול להתאים לרקמת תירואיד איסטמוס בעובי 9.5
אונה שמאלית רוחב 22 מ"מ מירקם היפואקוגני לא הומוגני דיפוזי
רוחב 22 מ"מ אורך 47 מ"מ
אשמח לקבל חוות דעתך האם יש צורך לטפל בזה או לעשות ברור נוסף ?
F NA בדיקה של ביופסיה וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שנייה לבדיקת האולטרסנד - תגובה
פרופ` אבירם נצר13/04/2011אורית שלום,
ממצאי האולטרה סאונד שאת מתארת נשמעים שפירים לחלוטין ואין שום ממצא המחשיד לממאירות. לדעתי, יש מקום למעקב אולטרה סאונד בלבד.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct eegתמי05/04/2011
בחדר מיון בבית החולים
כדי לשלול גידול במוח קיבלתי CT מוח עם ו בלי חומר הניגוד
2cts
הקל היה תקין
אחרי ה ct ביקשו ממני לעשות EEG
האם אני צריך לעשות eeg
לאחר EEG אני יכול להיות בטוח שאינ לי גידול
או שאני צריך עוד בדיקות
יש לי
-לפעמים אני שוכח על מה חשבתי שניות לפני
-יש לי שריקה קטנה באוזן
לפעמים פתאום הוא גבוה
-היתה לי סחרחורת
אבל עכשיו אני 90 % יותר תוב
-אני מרגיש כמו עייפות ברגל שמאל
בבית החולים אחרי ה ct
צחקו עלי
אמרו אתה עדיין צעיר
תלך עם חברה
תשכח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct eeg - תגובה
פרופ` אבירם נצר06/04/2011שלום רב,
EEG הינה בדיקה להערכת התיפקוד המוחי.לא בהכרח לגילוי גידול מוחי. אני מציע, שתסיים את כל הבדיקות שהומלץ לך לבצע ולאחר מכן תיבדק אצל נוירולוגלהשלמת הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות בלוטת התריס- הרעלה!!קטי02/04/2011
תודה רבה על היענותכם, אתמול בערב ראתי שיש תוצאות בדיקות בלוטת התריס והן כדלקמ"ן:
T3-FREE 6.4
T4-FREE 25.2 pmol/L
TSH < 0.015
ברוצני להדגיש שאף פעם לא היה לי T3 ו T4 גבוה במשך העשרים שנה בחודש אוגוסט השנה התוצאות היו כדלקמ"ן:
:
thyroglobulin AB < 20
thyroglobin < 0.9
TSH <0.01
t3-free < 4.9
T4 - FREE = 17.5
:- האם התוצאות הנוכחיות הן קשורות לבצוע CT עם יוד?
- האם הנפיחות בפנים היא קשורה?
- האם עלי לפנות דחוף לרופא האינדיקרונולוג? משפחה?אגג?
- האם בצוע ה CT החוזר שהתבצע ביום חמישי מבלי לחכות לתוצאות בדיקות הדם של בלוטת התריס ורק לתפקודי כבד וכליות שהיו נורמליות? יחמירו את הטירוטוקסוזיס?
- ברצוני להדגיש שלפני בצוע בדיקות הדם הייתי בצום ולא לקחתי אלטרוקסין?
- יש לי כאבי שרירים בזרוע שמאל שאף פעם לא הרגשתי אני מבקשת עזרתכם?
אודה לכם על היענותכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות בלוטת התריס- הרעלה!! - תגובה
ד''ר יהב אורון02/04/2011קטי שלום,
אין דחיפות במצב. אני מציע שתפני לרופא אנדוקרינולוג ולרופא אאג על מנת שיבדקו אותך. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)