פורום ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיד בולט בצד שמאל של הצוואר
    גילעד
    06/01/2011

אני בחור בן 32 בריא בד"כ לא מעשן ועוסק בחקלאות
    לפני מספר חודשים שמתי לב שכאשר אני מאמץ את שרירי הפנים אז בצד שמאל של הצוואר יש גיד (הנמשך מהכתף ועד הלסת) שממש בולט מהצוואר ואף מושך קלות את כתף שמאל לעומת צד ימין ששום דבר לא בולט ואין שום תחושה מיוחדת, עם הזמן גם החלו כאבים עמומים וחלשים בכתף שמאל שמקרינים לעיתים ליד או לצוואר (ד"א אני משתמש פיזית ביד\צד ימין הרבה יותר מיד שמאל)
    רופא המשפחה שלי טוען שאין שום משמעות לגיד הבולט אך לאחרונה התחלתי לפתח חרדות מכך אולי זה משהו חמור
    שאלתי היא לאיזה רופא עלי לפנות אורטופד? אף אוזן גרון?
    אינני יודע אם זה רלוונתי, אבל לפני שנתיים היה לי פציאליס בצד שמאל שנעלם כעבור חודשיים וכמו כן בדיקות דם מאד מקיפות שעשיתי לפני מס' חודשים בעקבות מעי רגיז יצאו תקינות פרט להליקובקטור שטופל באנטיביוטיקה.
    תודה מראש גלעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גיד בולט בצד שמאל של הצוואר - תגובה

ד''ר יהב אורון
    06/01/2011

גילעד שלום,
    המבנה שאתה מתאר הוא קרוב לוודאי שריר תקין שאכן בולט יותר כאשר אנו מותחים את שרירי הפנים או הצוואר (כמו למשל בזמן גילוח של הצוואר). אם אינך שקט - גש גם לבדיקת רופא אאג שיוכל להפיג את החששות סופית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת

גילעד
    06/01/2011

תודה רבה על התגובה המהירה אבל זה הגיוני שזה יבלוט משמעותית רק בצד אחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת - תגובה

ד''ר יהב אורון
    06/01/2011

זה יתכן. אנחנו לא סימטריים לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    05/01/2011

שלום, אני בת 36 - לפני כחודש וחצי, בערך, סבלתי מהרפסים בשפתיים. לאחר כמה ימים גיליתי שיש לי בלוטת לימפה מעט מוגדלת. פניתי לרופא והוא טען שזה יכול לנבוע מההרפס.
    בשבוע האחרון אני שוכבת חולה - התקררות חזקה מאוד, שיעול וצינון.
    גיליתי שיש לי בצד ימין בצוואר כמה בלוטות לימפה מוגדלות.
    האם יכול להיות שזה לא קשור להתקררות שלי וזה סימן לסרטן? יש לי את זה רק בצד אחד.
    הם ניידות ורכות.
    הייתי אצל רופאת המשפחה והיא לא ייחסה לזה חשיבות ואמרה שזה בגלל שאני חולה.
    אני בחרדה נוראית. אנא, תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    05/01/2011

חלי שלום,
    מה ששכיח שכיח. הגדלת בלוטות הלימפה היא בד"כ בעיקבות זיהום מקומי דוגמת ההרפס בשפתיים ו"התקררות" שהיא דלקת הדרכי נשימה עליונות.
    אין לך שום סיבה לדאגה. תמתיני בסבלנות 8-10 ימים, ותיווכחי שקשריות הלימפה יסוגו בגודלן וקרוב לוודאי יעלמו.
    בברכת החלמה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בפרוטיס
    יפה
    31/12/2010

שלום רב
    בהמשך לתשובתך אני כבר עשיתי ציטולוגיה ובתשובה רשום:
    RIgt parotis' fna under ultrasond
    regular and spindie ceiis, mucoid material.
    probably pieomorphic adenoma.

snomed: t-55200, m-81400

את הMRI עשיתי לאחר תשובת הציטולוגיה.
    אשמח אם תענה לי שוב

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בפרוטיס

הוספת תגובה

• גוש בפרוטיס - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    31/12/2010

יפה שלום,
    מדובר בגידול שפיר, עדיין בממדים זעירים יחסית. צריך יהיה לכרות את הגידול מתי שהוא, אם כי אין דחיפות מיידית.
    הניתוח אינו מורכב במיוחד. אין לך סיבה להיות כה מודאגת!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בפרוטיס - האם יש צורך בניתוח?
    פרופ` אבירם נצר
    31/12/2010

שלום רב
    אני כבר למעלה משנתיים מתלוננת על כאב מאחורי האוזן, עם גוש , לאחר עשרה רופאים עם אבחנות שונות, עשיתי ניקור וגם MRI
    קיבלתי תשובה היום:
    באספקט עליון אחורי של אונת הפרוטיס השטחית מימין נצפה תהליך בגודל 13X11 מ"מ
    היפואינטנסי ב- T1 היפראינטנסי בT2 מתאדר לאחר גדוליניום היטב. גבולותיו די חדים, ללא שינויים באת ברקמת הפרוטיס בסמוך לו.
    התהליך בקרבת הסילומסטואיד פורמן, לא נצפית התפשטות חולנית לאורך עצב 7.
    קיים מוקד נוסף זעיר יותר חולני באספקט עליון צדדי בקוטר 3 מ"מ באותה אונת פרוטיס שגם הוא באות מוגבר בT2, מתטדר לאחר גדוליניום.
    רציתי להבין את התשובה, ועד כמה היא דחופה לניתוח, והאם הניתוח הוא קשה
    בתודה מראש וישר כח
    יפה

הוספת תגובה

• גוש בפרוטיס - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    31/12/2010

יפה שלום,
    אני מציע שתתעזרי בסבלנות עוד קצת, ותמתיני לתוצאות הדיקור. קרוב לודאי שממצאי הדיקור יסייעו לאיבחון הגושים המתוארים.
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בבלוטת הרוק.

יפה
    20/01/2011

שלום רב
    אני תקופה ארוכה עם כאבים חדים בתוך האוזן,ומאחורי האוזן בצד ימין.
    ו
    לאחר המון בדיקות סיטי, וציטולוגיה הובהר לי שיש לי גוש בבלוטת הרוק.
    ושמעתי שבדרך כלל לא כואב המקום, האם זה נכון?

ושאלה נוספת האם ידוע מה הסיבות לגוש בבלוטת המגן?

בתודה מראש
    וישר כוח
    יפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בקרקפת
    הילה
    26/12/2010

שלום רב
    מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבי ראש וכאשר אני נוגעת בקרקפת באזור הכואב יש פצע שמרגיש כמוגלתי, כל פעם במקום אחר. הפצעים האלו מתייבשים בשלב כלשהו ולאחר תקופה מופיעים חדשים.
    האם ידוע לך על תופעה כזו?
    תודה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בקרקפת

הוספת תגובה

• פצעים בקרקפת - תגובה

ד''ר יהב אורון
    28/12/2010

שלום להילה,
    התופעה מוכרת. כדאי להבדק ע"י רופא עור על מנת לטפל בפצעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות של כריתת בלוטת התריס---דחוף
    אביה
    25/12/2010

שלום,

רציתי לברר מספר נקודות לגבי כריתת בלוטת התריס בעקבות גידול סרטני, לגבי קרוב משפחה.

מדובר בסרטן, הופיע אצל שתי קרובות נוספות, מה הסכוי שיופיע אצל קרובים נוספים, יעבור בתורשה לילדים?

האם במקרה של גידול מודולורי יתכנו סכויים לגידולים נוספים?

במקרה תמונת המצב כעת היא עייפות מתמדת, "התנתקויות", שתיקה וחוסר תיאבון.
    האם אלו תופעות לוואי צפויות בנטילת הורמונים חלופיים, וכיצד ניתן לגרום לאיזון הורמונלי?

האם יש השפעה על האון הגברי?

תודה מראש!

הוספת תגובה

• השפעות של כריתת בלוטת התריס---דחוף - תגובה

ד''ר יהב אורון
    25/12/2010

שלום רב,

במידה ומדובר בסרטן של בלוטת התריס מהסוג המכונה מדולרי אכן יתכן שהוא יופיע אצל קרובי משפחה כיון שברבע מהמקרים של סרטן זה מקור המחלה במוטציה, שינוי, גנטי העובר בתורשה. בעזרת בדיקה גנטית ניתן לברר האם ילדי החולים נושאים את הגן עם המוטציה הנ"ל.
    בחלק מהמקרים של סרטן מסוג זה קיימים גם גידולים בבלוטות אחרות בגוף, חלקם שפירים וחלקם ממאירים.
    הסימפטומים המתוארים אינם חלק מתופעות הלוואי של הטיפול. יתכנו להן מספר גורמים ביניהם חוסר איזון הורמונלי או תגובה נפשית לניתוח ולמצב החדש שלאחריו.
    את כל הפרטים המלאים לגבי המחלה, הטיפול בה, הבירור והטיפול הספציפי בחולה כעת כדאי לעשות בעזרת רופא אף אוזן וגרון ואנדוקרינולוג.
    תת פעילות של בלוטת התריס עלולה לפגוע בתפקוד המיני. כאן יעוץ של אנדוקרינולוג יסייע.

שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

אביה
    26/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חצי ראש שמאל ואוזן
    מי
    23/12/2010

שלום רב.
    ברצוני לברר מזה כ-12 שעות שהנני סובלת מאוד מכאב בצד שמאל של הראש וכן באוזן. כאב קשה. לקחתי נורופן ולא עזר אפילו במעט
    אודה לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חצי ראש שמאל ואוזן

הוספת תגובה

• כאב חצי ראש שמאל ואוזן - תגובה

ד''ר יהב אורון
    23/12/2010

שלום רב,
    מקור הכאבים יכול להיות האוזן החיצוניץ או התיכונה. עם זאת יתכנו גורמים אחרים כמו כאב ממקור של שרירי צוואר. גש לרופא המשפחה שלך לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצרה-בדיקת סיטי בראש
    מזי
    09/12/2010

האם סיטי מוח וסיטי גולגולת(ראש) זה אותו דבר?

רופא פרטי אמר לי לעשות סיטי מוח אך רופא המשפחה שלי הביא לי הפנייה לסיטי גולגולת.

האם אני צריכה הפנייה נוספת/אחרת? או שזו בדיוק אותה הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצרה-בדיקת סיטי בראש

הוספת תגובה

• שאלה קצרה-בדיקת סיטי בראש - תגובה

ד''ר יהב אורון
    09/12/2010

מזי שלום,

מדובר באותה בדיקה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה באמצע הראש לכיוון צד ימין
    פרופ` אבירם נצר
    04/12/2010

לאחרונה הרגשתי בליטה באמצע של הראש יותר לכיוון צד ימין .
    אני חשה בכאבי ראש לעיתים נדירות ..
    האם בכל זאת עליי להיות מודאגת ???

הוספת תגובה

• בלוטה בראש - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    05/12/2010

רחלי שלום,
    אני מציע שתתייעצי עם רופא המשפחה לגבי הצורך באיבחון נוסף. במידת הצורך, הוא יפנה אותך לבדיקת רופא מומחה או לבדיקת ההדמיה הדרושה.
    בברכת חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון לאחר טיפולים והחלמה
    גליה
    29/11/2010

שלום,
    יש לי חברה שגילו לה סרטן במוח, היא עברה טיפולים במשך שנה והמצב הוא טוב. הבעיה הגדולה היא שהיא נכנסה לדכאון עמוק והיא לא כל כך מתמודדת איתו. המחשבות שעוברות לה בראש הן הרסניות. האם מישהו יודע על פסיכיאטר טוב באיזור השרון.
    או שיש למישהו רעיון לאן עליה לפנות, לקבוצת תמיכה לחולי סרטן?
    היא לא כל כך רוצה לעשות משהו בנושא כי אין לה כוחות, אבל זה ברור שהיא חייבת סביבה תומכת ומבינה.
    תודה על העזרה

הוספת תגובה

• דכאון לאחר טיפולים והחלמה - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    30/11/2010

גליה שלום,
    את צודקת לחלוטין. חברתך זקוקה לסיוע. קבוצת תמיכה לחולי סרטן בהחלט עשויה לשפר את מצבה.
    לגבי פסיכיאטר, אני ממליץ שתפנה במסגרת הקופה שבה היא חברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק בלחיים
    כהן בטי
    19/11/2010

ב44 עברתי לפני כ10 שנים החדרת שתל סיליקון מוצק בלחיים.
    לפני שנתיים ראיתי אסימטריה קלה באחד הלחי כנראה ששתל זז לי מעט והחלפתי את השתלים.
    ניתוח השני היה כישלון מוחלט : השתל השמאלי היה רחוק מהעצם ב3 סמ' מה שנתן לי מראה בגודל של אבטיח שתל ימין יצא מארובת העין בקושי יכולתי לפתוח את העין ובנוסף הרופא שכח לתפור חזרה לאחר הניתוח .
    התעוררתי עם דימומים חזקים ,לאחר יומיים התחילו לי כאבים עזים כמו זרם חשמלי ,ביצעתי סי טי
    הכל הופיע שם כל התקלות האפשרויות שרופא יכול לעשות ,עשה לי . קיבלתי אנטיביוטיקה כמה חודשים ולבסוף הוציא לי את השתלים . לאחר המתנה של 7חודשים הוכנסו לי שתלים חדשים .
    כרגע אני 8 ח' לאחר ההכנסה אבל לפני כחודש שפיץ מהשתל בצד ימין פרץ החוצה דרל הפה.

לא יודעת מה לעשות אין לי כוחות להתחיל הכל מהתחלה , לא רוצא עד פעם לראות את הפנים המרוקנות ונפולות שהיו לאחר הורדה הקודמת .
    מה ניתן לעשות , השומן עצמי לא נקלט אצלי אולי אפשר להשתיל ריקמה מאזור אחר בגוף או משהו דומה .
    תודה מראש
    טל' 0507976488

לקביעת תור
    סגירה
    נזק בלחיים

הוספת תגובה

• נזק בלחיים - תגובה

ד''ר יהב אורון
    19/11/2010

בטי שלום,
    נשמע שיש צורך בתיקון אסטטי של הפנים. הוועצי בפלסטיקאי וברופא אאג - קשה לייעץ בלי לבדוק אותך ולראות את הפנים עצמן.
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטי מוח
    אורלי
    17/11/2010

אני בת 20 עשיתי סיטי מוח וקיבלתי את התוצאות:

מיבנה תרין של ארובות העניים

בסיס הגולגולת והפירדמידות.

תת התפתחות של הסינוסים הפרונטלים.

מתחת לטנטוריון:פרנכימה וחדר רביעי שמורים.

מעל טנטריום:פרנכימה וחדרים שמורים

קלבריה שמורה

מה זה אומר לגבי הבדיקה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיטי מוח

הוספת תגובה

• סיטי מוח - תגובה

ד''ר יהב אורון
    17/11/2010

שלום לאורלי,
    הבדיקה תקינה לחלוטין. התיאור של תת התפתחות של הסינוסים חסר משמעות קלינית בדר"כ.
    ערב טוב,
    דר' יהב אורון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מאחורי האוזן.
    איילת
    16/11/2010

שלום רב
    אני כשנה לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס לאחר סרטן וטיפול ביוד רדיואקטיבי.
    בשלושת החודשים האחרונים יש לי כאב מאחורי אוזן ימין בדיוק באותו המקום והוא נעלם למספר ימים וחוזר.הכאב מופיע במיוחד למשל כשאני מרימה את הגבות והמצח.כלומר,כשאני מרימה את הגבות באפן ישיר מופיע הכאב.
    האם זה נשמע כמו גידול או גרורה או שדווקא יכול להיות שזה קשור לאוזן או לאחד משרירי הפנים?
    אני ממש בלחץ ואודה לתשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מאחורי האוזן.

הוספת תגובה

• כאבים מאחורי האוזן. - תגובה

ד''ר יהב אורון
    16/11/2010

ערב טוב,
    לא סביר (ע"פ תיאור הכאבים ומיקומם) כי יש קשר למחלה בבלוטת התריס. השערתך כי מדובר בכאב שרירי סבירה יותר. רופא אאג שיבדוק אותך יוכל להפיג את חששותייך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות u s צוואר
    יוסף
    11/11/2010

ב"ה

שלום רב

שמי יוסף בן 30 בסה"כ בריא. ב 4 חודשים האחרונים אבחנתי בבלוטות מוגדלות בחלק העליון של הצוואר מתחת ללסת, כאשר בחודשיים האחרונים ישנם תחושות לא נעימות באיזור הגרון (שריפה, דקירות, מלאות).
    בדיקת אולטרסאונד העלתה:
    מס' בלוטות יוגולריות: מימין עד 18מ"מ ושמאל עד 22 מ"מ בעלות מבנה שמור
    מס' בלוטות jd : ימין עד 22 מ"מ שמאל עד 27 מ"מ בעלות מבנה שמור
    בלוטות תת סנטריות קטנות בעלות מבנה שמור
    בזוווית הלסת שמאל בלוטה 11 מ"מ נראית מוסננת

המלצה: המשך בירור ומעקב

יש לציין שלפני שנה אובחנתי עם מחלת נשיקה ובדיקות דם העלו ממצאים תקינים בלבד אולי תהליך של אלרגיה.
    בסה"כ אני מרגיש מצויין בלבד התחושות בגרון.
    על מה יכולה להצביע הבדיקה במחינת הממצאים? מה זה מבנה שמור? מה פירוש בלוטה מוסננת? אילו בדיקות מומלצות לעשות? על מה להקפיד שרופא א.א.ג מתייחס?

תודה מראש, יוסף.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות u s צוואר

הוספת תגובה

• תוצאות u s צוואר - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    11/11/2010

יוסף שלום,
    לפי התיאור של ממצאי האולטרה סאונד, מדובר בקישריות לימפה תגובתיות - דהיינו הגדלת קשריות כתגובה לזיהום ממקור לא ברור לי. מאד יתכן שהגדלת הקשריות קשורה במחלת הנשיקה בה חלית לדבריך, לפני כשנה.
    לגבי קורלציה בין הממצאים באולטרה סאונד למצב הקליני, אני ממליץ שתיבדק אצל רופא א.א.ג.
    גם לי לא ברורה משמעות הבלוטה המסוננת.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלת ביאור נוספת ברשותך

יוסף
    11/11/2010

ב"ה

רק אם אפשר ברשותך להבהיר לי באופן יותר כללי מה זה בלוטה מוסננת ולאילו פתולוגיות מרכזיות המונח הזה מתקשר?

תודה על התגובה המהירה, יוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלת ביאור נוספת ברשותך - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    12/11/2010

יוסף שלום,
    אני מצטער, אך גם לי לא ברורה הגדרה זאת.
    אני מציע שתתייעץ עם רופא א.א.ג המטפל שלך. כנראה שצריך להתייעץ עם הרנטגנולוג שחתום על פענוח בדיקת האולטרה סאונד, מה היתה כוונתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לימפאדנופטיה תת מנדיבו
    משה
    09/11/2010

עזרה דחופה | לימפאדנופטיה תת מנדיבולרית ודבר נוסף לא ברור.

לפני כשבוע וחצי חשתי בהרגשה מוזרה באזור הצוואר מתחת ללסת.
    מיהרתי להגיע לרופאה, והיא ברוב חכמתה בדקה את האזור ונתנה לי אנטיביוטיקה { מוקסיפן ואחרי שחזרתי אליה כעבור שלושה ימים כי לא היה שיפור היא החליפה להוגמנטין}
    לאחר כשבוע ביקשתי ממנה אולטראסונד והפנייה לרופא א.א.ג
    תשובת האולטראסאונד:
    להלן ממצאי בדיקה על קולית של רקמות הרכות באזור תת לסתי מימין:
    בלוטת תת לסתית הודגמה ללא סטיות
    לימפאדנופטיה תת מנדיבולרית מימין בגודל עד כ-1.6 ס"מ, בזווית המנדיבולרית בין בלוטת הרוק לבלוטת הפרוטיד מאותו צד ניתן לראות ממצא אקוגני, מוגבל יחסית היטב, נראה עם אזור אקוגני אקצנטרי עם קליטה שנראית קונפלואנטית בדופלר צבע, במימדים כ- 2.6*3.9 ס"מ
    פניתי עם הממצא לד"ר קראוס מרדכי.
    לאחר בדיקה, הוא הפנה אותי לסיטי בדחיפות { שהיום אני צריך לעשותו}
    בנוסף, יש לי כאבים כאשר אני מניד את ראשי לצד ימין, למעלה או למטה.
    ד"ר קראוס הציע לעשות לי אנדוסקופיה {עם דקירה} לבדיקת הממצא, על מנת לבדוק בדיוק מה זה.
    אך, הוא המליץ לעשות את הסיטי קודם{בשביל שהדקירה לא תפריע לתוצאות הסיטי}
    אני חושש שזה יגדל ויפריע לי לאכול ולנשום.
    בעיות נוספות :
    אסטמה, יתר לחץ דם, הפרעות בהולכה - וונכבך וmobitz .
    אדנומה {0.7 ס"מ} בכליות {אדרנל שמאלי} - הורמונים רנין ואלדוסטרון גבוהים.
    אשמח לקבל מכם תשובה מהירה מאוד וענינית.
    כמו כן, אני צריך להתגייס בכל רגע או שלא...
    מה עליי לעשות, וכל דבר אחר
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לימפאדנופטיה תת מנדיבו - תגובה

פרופ` אבירם נצר
    09/11/2010

משה שלום,
    נראה לי שאין לך סיבה להלחץ. ד"ר קראוס מבצע אצלך בירור מלא ויסודי ולאחריו. אני סמוך ובטוח תהיה אבחנה מדוייקת של מהות הגוש. לאחר מכן אפשר יהיה להחליט על הטיפול המתאים.
    תהיה רגוע, אתה נמצא בידיים מצויינות.
    בברכת החלמה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה