מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטה תת ליסטית ימיןליאור03/03/2011
בן 38 בריא. מזה כמה חודשים בלוטות נפוחות עד 2 ס"מ עם מבנה שמור לאורך גרון מצד ימין. בלוטה תת ליסטית כואבת למגע ותחושה, אף היא עד 2 ס"מ.
לפני כמה חודשים עקירת שן לאחר שגרמה ל"בור" בעקבות זיהום. הושם כתר.
בנוסף גרד פנימי לסירוגין באוזן ימין.
במעקב של א.א.ג ששולח לאולטראסאונד כל כמה חודשים
1. האם יכול והבלוטה התת ליסתית קשורה לזיהום בתוך השן?
אם כן, האם עקירה וכתר יפתרו את העניין?
2. האם הגרד באוזן קשור לבלוטות הרגישות?
3. לעיתים הרגשת עייפות וחולשה. האם יכול להיות תגובתי?
4. כמה זמן יכולה בלוטה לכאוב? האם אני צריך לעשות משהו נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה תת ליסטית ימין - תגובה
ד''ר יהב אורון03/03/2011שלום רב,
1. כן - בהחלט. בלוטת הלימפה יכולה לגדול בתגובה לזיהום ולעיתים לוקח זמן עד שהיא נסוגה.
כדאי לטפל בשיניים בכל מקרה. אם אין שם זיהום כעת הנחת כתר חדש לא ישנה. אם יש שם עדיין שן חולה כדאי מאוד לעקור אותה. אז הבלוטה יכולה לסגת.
2 - בדר"כ לא. גרד אינו קשור להגדלה של הבלוטה.
3 - לא סביר. אם אין זיהום נרחב בדר"כ אין השפעה כלל מערכתית וגופנית.
4 - בלוטת לימפה יכולה להשאר מוגדלת זמן רב ביוחד אם עדיין קיים שם מוקד זיהומי. לא נשמע שיש לעשות עוד דבר פרט להמשך מעקב רופא אאג וטיפול בשיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב קשה לאחר ניתוח כריטת בלוטתהתריסיוליה28/02/2011
שלום רב,
אימי (בת 55) לאחר ניתוח שני - השלמת כריטת בלוטת התריס בעקבות קרצינומה פפילארית, וכן כריטה חלקית של בלוטת הלימפה עקב קשרים באותו סוג (פפילארי).
בניתוח הראשון היתה פגיעה במיטר הקול השמאלי, מה שגרם ללחץ באזור, קשיי נשימה ובליעה עוד לפני הניתוח השני.
לאחר הניתוח הוחלט לא לתת לה אלטרוקסין ולהמתיק לטיפול ביוד רדיאוקטיבי, כדי שהגוף יספוג את היוד טוב יותר.
בדיקות דם אנדוקרינולוגיה שבוע לאחר הניתוח:
TSH - 35.8
FT4 - 7.5
FT3 - 2.49
לאחר שבועיים מהניתוח מצבה מאוד קשה, עליות פתאומיות בלחץ דם (150 / 100, כאשר במצב רגיל היה 90 / 60). לחץ בראש וצוואר, קשיי נשימה, בליעה, כאבי ראש, עד התעלפויות.
הטיפול נקבע לעוד חודש (חודשיים מיום הניתוח).
האם ניתן להיות במצב כזה במשך תקופה כל כך ארוכה. האם המצב יכול להיות מסוכן, ומה אפשר לעשות כדי להקל על מצבה?
אודה על תשובתך.
בתודה ובברכה,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב קשה לאחר ניתוח כריטת בלוטתהתריס - תגובה
ד''ר יהב אורון28/02/2011יוליה שלום,
לאחר כריתה של בלוטת התריס עלול להיווצר בגוף חוסר איזון הורמונלי העלול להשפיע על הגוף בכללותו. בנוסף יתכן ואימך סובלת מכאבים שאינם בהכרח קשורים לניתוח כיון שחלפו כבר שבועיים מהניתוח השני.
המצב אינו נשמע מסוכן אך רצוי לאזן את לחץ הדם שלה ולטפל בכאבים ע"י משככי כאבים. אני ממליץ להיבדק ע"י רופא המשפחה, רופא אף אוזן וגרון, ולהמשיך מעקב ע"י אנדוקרינולג. ע"י בטוח ששלושת אלו יוכלו למצוא דרכים להקל על אימך.
החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יוליה28/02/2011ד''ר יהב אורון, תודה על התגובה המהירה.
אודה לך אם תוכל לענות על שאלה נוספת:
בניתוח התגלו גרורות, וכן הקשרים היו גם על הלימפה, לכן כרתו גם חלק מהלימפה.
האם זה אומר שהסרטן מתפשט? האם הטיפול ביוד יהרוג את הכל התאים והגרורות? האם לאחר הטיפול ניתן לדעת שאין יותר תאים סרטניים? איך בודקים זאת ומה הבדיקות שצריך לבצע בהמשך דכי לדעת שאין סכנה בשלב נתון.
תודה מראש!
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר יהב אורון28/02/2011סרטן בבלוטת התריס מטופל ע"י כריתה של הבלוטה ובהמשך ביוד רדיואקטיבי שמטרתו השמדת תאי סרטן שלא הוסרו בניתוח. השאיפה היא להשמיד את כל התאים אולם לא תמיד הדבר מצליח. המעקב מבוצע באמצעות בדיקות דם ומיפוי יוד חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימיןענת23/02/2011
שלום, מזה זמן יש לי כאבים בצד ימין:מתחיל מהרקה הימנית ולכוון העין, לאורך האוזן הימנית ויורד לעבר הצוואר.בדיקת עורקי צוואר הראתה כי הכל תקין, בדיקת אף אוזן גרון תקינה, בדיקת שיניים תקינה כולל צילום.יחד עם זאת, הכאבים מתגברים ונחלשים לסירוגין ומקרינים לעבר השיניים. כשאני מרכינה את הראש קדימה ,הכאבים מתגברים לכוון האוזן והשיניים.צילום עמוד שדרה צווארי הראה ניוון בחוליות הצוואר. מה לעשות? תור לפיזיותרפיה אורך חודשים על גבי חודשים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד ימין - תגובה
פרופ` אבירם נצר23/02/2011ענת שלום,
יתכן שמקור כאביך הוא בפרקי הלסת. אם אכן אין בעיה בשיניים, יש מקום שתבדקי ע"י רופא פה ולסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADENOMAיוסי18/02/2011
התגלה גידול ובסריקת MRI נמצא:
תהליך תופס מקום באוכך בקוטר 3 ס"מ. מערב את הסינוס הקברנוטי השמאלי, את הציסטה הסופרה סלרית, עם לחץ על הכיאזמה ועל ההיפוטלמוס מתאים למקרו אדנומה היפופיזרית.
ומפה אבקש הסבר בשפה מובנת מה קורה, מה עלי לעשות, מהי הדחיפות בביצוע פעילות פולשנית, היכן נעשית פרוצדורה כזו, כמה זמן היא אורכת, מהי תקופת ההחלמה, מהי השכיחות של ניתוח כזה, וכל פרט שיאיר את עיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADENOMA - תגובה
ד''ר יהב אורון21/02/2011יוסי שלום,
מדובר בדר"כ בתהליך שפיר. המטפלים בו הינם הנוירוכירורגים - גש להוועץ עם רופא זה.
קיים גם פורום בנושא באתר BEOK
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי פפילריסילבר16/02/2011
שלום,
אני בן 57 בדיקת fna שנערכה לי השבוע התגלו הממצאים הללו:groups of atipical epithelial cell with papillary projection' and nuclei with grooves and inclusions' consistent with papillary carcinoma of thyroid. רופא אאג הפנה אותי למרפאות חוץ ,הוא הסביר לי באופן כללי על מצבי אך אשמח מאוד אם אקבל הסבר מקיף וברור יותר על מחלתי על הסיכונים ועל דרכי הטיפול במחלה במידת האפשר.
אני גר באזור רמלה אך אשמח לקבל עצות לגבי בית"ח ומנתח מומחה . והאם אני יכול לבחור כל בית"ח שארצה?
תודה מחכה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי פפילרי - תגובה
ד''ר יהב אורון21/02/2011מר סילבר שלום,
איני יודע מה הוסבר לך ומה היקפה המדויק של המחלה. מדובר במחלה של בלוטת התריס שניתנת לטיפול בעזרת ניתוח. לעיתים לאחר הניתוח ניתן גם טיפול ביוד על מנת להשלים את הטיפול.
לגבי סיכונים וסיבוכים - כדאי לדון על כך פנים מול פנים.
הניתוח אינו נדיר ובכל בית חולים ידעו לבצע אותו היטב.
לגבי בחירת בית חולים ומנתח - זה תלוי בקופה בה הינך מבוטח ובביטוח המשלים שלך. את זה אתה יכול לברר במוקד של הקופה. חלק מהביטוחים המשלימים מאפשרים בחירת מנתח וניתוח שלא בבי"ח ציבורי.
בהצלחה ובריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים בשיטת קובליישןגל12/02/2011
שלום.
אני בן 20 ועקב דלקות רבות בשקדים הומלץ לי לעבור ניתוח בשקדים.
שמעתי שיש אפשרות לעבור את הניתוח בשיטת קובליישן.
באיזה בי"ח אפשר להתנתח בשיטה זו? האם ניתוח הזה עולה כסף?
תודה. גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים בשיטת קובליישן - תגובה
ד''ר יהב אורון21/02/2011גל שלום,
שיטה ה-Coblation לכריתת השקדים הינה שיטה אחת מיני רבות. יש רופאים ובתי חולים המבצעים זאת כך. העניין אכן כרוך בתשלום נוסף. אם ברצונך להתנתח דווקא בשיטה זו עליך לבקש זאת מרופאך וכמו שכבר ציינתי לא כל רופא מבצע זאת. איני יודע למסור לך רשימה של רופאים כאלו.
בהצלחה בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה במצח ובראשתיקי12/02/2011
מזה מס' שבועות צריבה במצח בראש כל פעם באיזור אחר, ביקרתי אצל רופא משפחה,נוירולוג, רופא נשים, מוקד מכבי בדיקות דם יצאו תקינות, הצריבה לא מרפה היום יצאה לי אדמומית במצח והמצח צורב מאוד, קיבלתי ליריקה שלא מקלה עליי..מה עליי עוד לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה במצח ובראש - תגובה
ד''ר יהב אורון21/02/2011תיקי שלום,
לא תמיד מאתרים בקלות מקור לכל תלונה. עם זאת, אם נבדקת ולא נמצא דבר קרוב לוודאי שאין כל סכנה. אם הופיע סימן חדש (אותה אדמומיות) - גשי להיבדק בשנית אצל רופא המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בגולגולת מאחור, מודאג מאד...רוני10/02/2011
ד"ר נצר וד"ר אורון שלום רב,
בחודש האחרון זיהיתי בליטה קשה בגודל חצי סנטימטר , מורגשת רק במגע, בגולגולת מאחור קרוב לאוזן ימין
היא עצמה מורגשת קשה כמו עצם ללא כאב במגע איתה
אבל באיזור הזה יש לי כאב עמום פנימי שמקרין על כל חצי הראש הימני, במיוחד כשאני קם משינה. הכאב לא חד ולא מפריע לתפקד(קצת אולי מושך לכיוון האוזן)
אגב, הכאב בהתעוררות משינה התחיל כמה חודשים לפני הופעת הבליטה
חוץ מזה אין לי כל תופעה או סמפטום אחר (אין בחילות או עייפות וכו')
רופא המשפחה שלל סינוסיטיס וכמובן שקבעתי תור לנוירולוג וכנראה אצטרך CT וכו'
אבל בכל זאת אשמח אם תוכלו קצת לעזור לי לעבור את סופה"ש להרגיע אותי ולומר האם יש סיכוי כלשהו שזה גידול מסוג גליובלסטומה , או שבד"כ גידול כזה לא מתאפיין בסימפטומים שהזכרתי...
ובכלל מה בד"כ תיאור כזה יכול לאפיין חוץ מסרטן...
אני מאד מאד מודאג ואודה לכם מאד על תשובה מהירה, ואשמח אם בכ"ז תוכלו לתת התרשמות כמובן לא מחייבת (אני מבין שאי אפשר לאבחן ללא בדיקה ורק מבקש לדעת תחושתכם כיצד התיאור נשמע)
תודה רבה !
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
רוני10/02/2011עברתי לפני שנתיים טיפול (סוג של הקרנת לייזר) בלחץ תוך עיני, והעין תקינה ולא הופיע שוב לחץ
בן 40, בריא בד"כ חוץ מהנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטה בגולגולת מאחור, מודאג מאד... - תגובה
ד''ר יהב אורון10/02/2011רוני שלום,
לא נשמע כי מדובר בגידול מהסוג שהזכרת. קשה להעריך מהו הממצא בלי בדיקה וככל הנראה גם הדמיה (אולטרא-סאונד או CT -תלוי בממצא עצמו).
אני בטוח שרופאיך ידעו לתת לך מענה מהיר ככל האפשר ויפיגו את החששות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר, ברשותך שאלת הבהרה...
רוני10/02/2011תודה ד"ר על המענה המהיר,
1. לא הבנתי האם נשמע כגידול אך לא מהסוג שאמרתי, או לא נשמע כגידול בכלל
2. קראתי כאן באינטרנט על תסמינים לגידולים ממאירים בראש ולא מצאתי התיחסות לבליטה חיצונית,האם בליטה חיצונית קשה בגודל כזה, עלולה בכלל להופיע בגידולים סרטניים או שהתופעות הן רק! פנימיות ולא חיצוניות (הבנתי שגידול בעצם מתאפין בשקע ולא בבליטה )
3. לא ציינתי מקודם שהכאב המקרין הוא עמום אבל הולך ומחמיר, וגם נמשך לאחרונה כל היום. ( הבליטה ומקור הקרנת הכאב נמצאת בגולגולת מאחור ממש מעל העורף וקרוב לאוזן ימין)
יש בכלל סיבות אחרות שיכולות לגרום להופעת בליטה קשה כזו ?
מתנצל שאני מעיק בשאלה נוספת אבל זה ממש חשוב לי להבין האם אפשר להוריד את האופציה של גידול ממאיר! ולהירגע...
שוב תודה רבה !
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר, ברשותך שאלת הבהרה... - תגובה
ד''ר יהב אורון10/02/2011רוני שלום,
איני יכול לשלול או לאשש אבחנה בלי לבדוק אותך. גידול מוחי לא מסתמן בדר"כ כך ויש סיבות אחרות להופעת נפיחות בקרקפת (ציסטה, בלוטת לימפה ואחרות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ! על המענה המהיר
רוני10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותעלמה10/02/2011
שלום ,
בעקבות גולה שהרגשתי בגרון מזה כחודש ימים נשלחתי לבצע מספר בדיקות
ואלה התוצאות-
TSH-0.81
T4-16.6
VITAMIN D -34.1
CRP-1.20
MCH-31.3
ESR-44
אולטר' אזורים תת ליסתיים-
ממצאים-
בלוטת לימפה בעלת מבנה תקין באורך-3.9 ס"מ -צד שמאל
בלוטת לימפה מימין באורך 2.3 ס"מ
נשלחתי גם לציטלוגיה -לקחו דגימה במחט ורופאה אמרה שאין ממצאים ממאירים.
לפני יומיים התחלתי להקיא דם -לפחות 3 פעמים
שלחו אותי למיון ושם ביצעתי מספר בדיקות דם-
RBC-4.1 נמוך מהנורמה
MCV-97.3 שהנורמה היא 91
MCH-32.8 שהנורמה 32
בנוסף-בדיקהPTT פסולה -הדם היה קרוש
לחץ הדם שלי היה גבוה קצת-144על95
צילום חזה הראה שהכל תקין
השאלה שלי האם אני צריכה לבצע בדיקות נוספות?
האם לבקש מהרופאה בדיקה של PTT חוזרת?
מה מעידות כל הבדיקות שביצעתי????
(יש לי אח שחולה בסרטן ששלח גרורות ללבלב- כעת נימצא לו קריש דם בריאה)
האם עליי לחשוש?
אקבל כל תשובה אפשרית ובהקדם ,
המון תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ` אבירם נצר10/02/2011שלום רב,
בתוצאות הבדיקות שצירפת אין שום ממצא פתולוגי משמעותי. אין גם עדות לממאירות כך שאת יכולה להיות רגועה. אני מציע שתגשי לרופא המשפחה שלך, והוא יתרשם אם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות.
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח סיטי ועזרהשמעון04/02/2011
אני חייל בצבא שסובל ממיגרנות הולכות וחוזרות
הופנתי לסיטי מח במכון מור
להלן התשובות
התעבות רירית חלקית בתאים אתמואידלים מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח סיטי ועזרה - תגובה
ד''ר יהב אורון04/02/2011לשמעון שלום,
הממצא המתואר יכול להתאים לדלקת קלה בסינוסים האתמואידלים (שהם חללי אויר בגולגולת) אולם לעיתים רואים עיבוי רירית קל גם כאשר מנוזלים מעט או מצוננים כך שאי אפשר לתלות בממצא זה את כאבי הראש. כדאי לחזור עם ה-CT לרופא שהפנה אותך כדי שיוכל לראות את הבדיקה ולטפל בכאבי הראש שלך.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהד01/02/2011
שלום,
אני 9 חודשים אחרי כריתת בלוטת התריס בגלל סרטן פפילרי ו - 6 חודשים אחרי טיפול עם יוד רדיואקטיבי.4 ימים אחרי היוד עשו לי מיפוי כל גופי.
עכשיו שוב אחרי חצי שנה רוצים לעשות בדיקת מעקב - בדיקת תירוגלובולין תחת תיירוג'ן ושוב מיפוי כל גופי.
1.האם אפשרי לסמוך רק על בדיקת הדם לתירוגולובולין תחת תיירוג'ן מבלי לעשות את המיפוי? בפעם הקודמת שעשיתי את המיפוי הייתי שעה שלמה מתחת ל"מכונה- מצלמה" הזאת. נראה לי שקוראים לזה - PET. קראתי באינטרנט שגם ככה המכונה הזאת לא יכולה לזהות גרורות או חלקים קטנים של בלוטת התריס שעדיין נשארו בגוף.
2. מה היא מידת הקרינה של המכונה - מצלמה? האם הקרינה היא גבוהה? מה עוד שהמיפוי נמשך כמעט שעה?? עלולה להזיק למי שמתכננת הריון - פגיעה ב - DNA, בביציות? הבנתי שמידת הקרינה של ה"מצלמה" היא כמו צילום רנטגן, אבל רנטגן זה צילום של 5 דקות, פה אני מתחת למכונה - כמעט שעה שלמה.מה עוד שגם ככה חטפתי מספיק קרינות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר02/02/2011ד. שלום,
בדיקת רמת טירוגלובולין לא בהכרח מספיקה למעקב אחרי הישנות הסרטן. יתכנו מצבים של הישנות ללא עלית טירוגלובולין.
לגבי הצורך במיפוי חוזר, אני מציע שתתייעצי עם האנדוקרינולוג/אונקולוג העוקבים אחריך. חזקה עליהם, שהם מביאים בחשבון את רמת הסיכון להישנות הגידול. הקרינה במהלך הבדיקה, זניחה יחסית לסיכון של איחור באבחנה.
בברכת החלמה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים בפהדניאלה28/01/2011
הי ד"ר, אני בת 26 בריאה בדרך כלל, לא מעשנת ולא שותה.
הייתי היום אצל רופאת השיניים והיא אמרה לי שהיא ראתה אצלי כתמים לבנים בפה.
הענין הוא שאני נושכת את עצמי כי סתם יש לי שם עור יבש כזה וזה מסתם הרגל.
אציין שלאחרונה עברתי סוג של טראומה (לא יודעת אם יש קשר).
האם יש סיבה לדאגה?? אני גם ככה היפוכונדרית.. בב'קשה תענה לי.
שבת שלום ותודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים בפה - תגובה
פרופ` אבירם נצר30/01/2011מאיה שלום,
לפי תאורך, יתכן מאד שמדובר בסימני נשיכה עצמית. אני ממליץ שתבדקי אצל רופא שיניים. אם אכן זאת הסיבה יתכן שצריך לטפל בשיניים המעורבות. במידה שהממצאים אינם מתאימים לסימני נשיכה, יש להפנותך לבדיקת רופא פה ולסת ובמידת הצורך לקחת ביופסיה מהנגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי הדמיה לגילוי גידול בלשון SCCשוש27/01/2011
ריציתי לדעת האם קיימים אמצעי הדמיה כלשהם לגילוי ואבחון לגידולים מסוג SCC בלשון בגודל של מלימטרים בודדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי הדמיה לגילוי גידול בלשון SCC - תגובה
פרופ` אבירם נצר30/01/2011שוש שלום,
אמצעי האיבחון הטוב ביותר לגידול בלשון הינו בדיקת רופא אף אוזן וגרון מדוקדקת ובמידה שישנו ממצא חשוד - לקיחת ביופסיה מהנגע החשוד. בהמשך, אני מניח, רופא הא.א.ג. יפנה אותך לביצוע CT או MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בצד ימיןמיכאלה17/01/2011
שלום,
שלום,
בחודש ספטמבר החלו כאבי סינוסים חזקים המלווים בכאבי ראש חזקים מאוד בעיקר בצד ימין של הראש. קיבלתי שני סבבי אנטיביוטיקה ובחודש נובמבר הכאבים חלפו.
לאחר חודש החלו לי כאבי ראש לא חזקים במיוחד בצד ימין של הראש.
הכאב מורגש ברקה הימנית, בעין ימין,לחי ימין, אוזן שמאל ואחורי האוזן ומידי פעם בלסת התחתונה.
פניתי לנוירולוג ורופא עיניים, הבדיקה יצאה תקינה אצל שניהם.
אשמח אם תוכלי לתת לי כיוון.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בצד ימין - תגובה
פרופ` אבירם נצר17/01/2011מיכאלה שלום,
קשה לי לייעץ לך רק לפי תאורך. אני מציע שתגשי להבדק ע"י רופא אף אוזן וגרון. יתכן גם שיהיה צורך בבדיקת רופא שיניים כדי לשלול מקור דנטלי למיחושיך.
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית08/01/2011
כשהייתי בגיל של כמה חודשים נפלתי מהמיטה על מספריים,
היה לי סדק בגולגולת, טיפלו בי בסורוקה, ולפי מה שההורים
שלי אומרים, הרופאים הבטיחו שהכל יהיה בסדר והצלקת תיעלם.
הצלקת לא נעלמה, והאמת, שהיא מעולם לא הפריעה לי.
בשלב כלשהו, נאמר לי על ידי מישהו לא מקצועי שהניתוח יכול
להעלות את הסיכויים שלי לחלות בסרטן המוח, כמובן שבהתחלה
לא לקחתי את זה ברצינות.
בזמן האחרון אני סובלת מבעיות זיכרון, בעיות עיניים, צפצופים בלתי פוסקים באוזניים,
נבדקתי לפני כשנה אצל נוירולוג שאמרה שאני במצב מעולה והמליצה לי לפנות לפסיכולוג בגלל האופי הלחוץ שלי והנטייה לחרדות.
החודש נבדקתי אצל רופא עיניים ואוזניים, שאמרו לי שהמצב שלי מעולה.
ואני בכל זאת לחוצה, התחלתי לחשוב על מה שנאמר לי.
קראתי על תסמינים של סרטן המוח וזה הלחיץ אותי עוד יותר,
יש לי כאבי ראש במשך חודשים, מן הרגשה של לחץ כזה בצדדים ובמצח, לפעמים גם בחלקים אחרים של הראש. לפעמים אני מרגישה גם זרמים כאלה בראש, הרגשה כמו ההרגשה כשהיד נרדמת, עיקצוצים כאלה.
הרופאה שלי הפנתה אותי לבדיקת E.G.G של המוח אבל המועד הכי קרוב לבדיקה הוא מאד רחוק.
ואני יושבת בבית ואוכלת סרטים רעים, כל הזמן לחוצה, לא ישנה בלילות, חושבת רק על זה.
האם המצב שלי רע? האם באמת יש לי סיבה לחשוש?
אני בת 18.
בבקשה תגידו לי עם יש לי סיבה לפחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אבירם נצר08/01/2011שלום רב,
אין לחלוטין, שום קשר בין הפציעה בילדותך לבין גידול במח. אני מציע שלא תקשיבי כל כך ל"עצות" מאנשים חסרי כל ידע והבנה רפואית.
התלונות שאת מתארת, כלל לא מתאימות לגידול מוחי. אני לא מוצא כל סיבה לדאגה. לאחר שתישלל האפשרות לבעיה נוירולוגית, אני מציע שאכן תתייעצי עם פסיכולוג.
תהיי בריאה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
אאא09/01/2011האם אתה חושב שבעיות הזיכרון\הצפצופים הבלתי פוסקים באוזניים\בעיות הראייה וכל הבעיות שהתחילו אצלי בבת אחת לאחרונה יכולות להיות השלכות של הניתוח שעברתי בילדותי?
תודה רבה על תשובתך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! - תגובה
פרופ` אבירם נצר09/01/2011לא נראה לי שיש קשר בין הארועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)